Lohi-simpukkakeitto
Kalaruokien ja merenelävien ystävät ihastuvat tähän aromaattiseen lohi-simpukkakeittoon. Syysviimassa ihanasti lämmittävä keittoannos tarjoillaan rapean valkosipulipatongin kera.
Ainekset
Patonkisiivut:
Tarjoiluun:
Valmistus
Vaihe 1
500 g tuoreita sinisimpukoita – 500 ml vettä – 150 g lohifileetä
Pese simpukat hyvin juoksevassa vedessä. Laita ne kattilaan, peitä vedellä ja keitä kannen alla 7 minuuttia, kunnes kuoret avautuvat. Valuta simpukat ja ota 400 ml keitinvettä talteen. Jätä 6 simpukkaa kuorineen koristelua varten. Irrota loput kuoristaan ja laita simpukanliha kulhoon. Poista lohifileestä nahka ja leikkaa lohi kuutioiksi.
Vaihe 2
50 g savupekonin siivuja – 10 g voita – 80 g purjoa halkaistuna ja siivutettuna – 40 g selleriä silputtuna – 70 g porkkanaa kuutioituna – 40 g fenkolia kuutioituna – 100 g maissia – 2 valkosipulinkynttä pilkottuna – 2 laakerinlehteä – 2 tl tuoretta timjamia – 150 ml kuohukermaa – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – Muutama tippa sitruunamehua – 2 hyppysellistä mustapippuria
Paista pekonisiivuja alhaisella lämmöllä, kunnes rasva sulaa. Siirrä siivut lautaselle. Lisää voi, purjo, selleri, porkkana, fenkoli, maissi, valkosipuli sekä mausteet ja paista niitä hetki samalla sekoittaen. Lisää simpukoiden keitinvesi, kerma, Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävä soijakastike ja sitruunamehu. Mausta pippurilla ja anna kiehua hiljaa 16 minuuttia. Poista laakerinlehdet, soseuta puolet keitosta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää simpukat sekä lohi ja jatka keittämistä vielä 4 minuuttia.
Vaihe 3
10 g voita – 1 pieni valkosipulinkynsi silputtuna – 4 viipale patonkia – 2 rkl silputtua persiljaa
Sulata voi pannulla ja lisää silputtu valkosipuli. Asettele patonkisiivut pannulle ja paista kullanruskeiksi kummaltakin puolelta. Murenna vaiheessa 2 kypsennetty pekoni, lisää murut keittoon ja sekoita. Kaada keitto kulhoon, koristele kokonaisilla simpukoilla sekä persiljalla ja tarjoile valkosipulipatongin kera.
Resepti-ID: 1383
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä