Lohi-simpukkakeitto
Lohi-simpukkakeitto

Lohi-simpukkakeitto

kokonaisaika45 min
25 minesivalmistelut
20 minvalmistus

Kalaruokien ja merenelävien ystävät ihastuvat tähän aromaattiseen lohi-simpukkakeittoon. Syysviimassa ihanasti lämmittävä keittoannos tarjoillaan rapean valkosipulipatongin kera.

Ainekset

2 annosta
500 g
tuoreita sinisimpukoita
500 ml
vettä
150 g
lohifileetä
50 g
savupekonin siivuja
10 g
voita
80 g
purjoa halkaistuna ja siivutettuna
40 g
selleriä silputtuna
70 g
porkkanaa kuutioituna
40 g
fenkolia kuutioituna
100 g
maissia
2 
valkosipulinkynttä pilkottuna
2 
laakerinlehteä
2 tl
tuoretta timjamia
150 ml
kuohukermaa
Muutama tippa sitruunamehua
2 hyppysellistä
mustapippuria

Patonkisiivut:

10 g
voita
1 
pieni valkosipulinkynsi silputtuna
4 viipale
patonkia

Tarjoiluun:

2 rkl
silputtua persiljaa
Ravintosisältö (per annos):3498 kJ / 836 kcal
52 gRasva
46 gProteiini
46 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

500 g tuoreita sinisimpukoita – 500 ml vettä – 150 g lohifileetä

Pese simpukat hyvin juoksevassa vedessä. Laita ne kattilaan, peitä vedellä ja keitä kannen alla 7 minuuttia, kunnes kuoret avautuvat. Valuta simpukat ja ota 400 ml keitinvettä talteen. Jätä 6 simpukkaa kuorineen koristelua varten. Irrota loput kuoristaan ja laita simpukanliha kulhoon. Poista lohifileestä nahka ja leikkaa lohi kuutioiksi.

Vaihe 2

50 g savupekonin siivuja – 10 g voita – 80 g purjoa halkaistuna ja siivutettuna – 40 g selleriä silputtuna – 70 g porkkanaa kuutioituna – 40 g fenkolia kuutioituna – 100 g maissia – 2  valkosipulinkynttä pilkottuna – 2  laakerinlehteä – 2 tl tuoretta timjamia – 150 ml kuohukermaa – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – Muutama tippa sitruunamehua – 2 hyppysellistä mustapippuria

Paista pekonisiivuja alhaisella lämmöllä, kunnes rasva sulaa. Siirrä siivut lautaselle. Lisää voi, purjo, selleri, porkkana, fenkoli, maissi, valkosipuli sekä mausteet ja paista niitä hetki samalla sekoittaen. Lisää simpukoiden keitinvesi, kerma, Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävä soijakastike ja sitruunamehu. Mausta pippurilla ja anna kiehua hiljaa 16 minuuttia. Poista laakerinlehdet, soseuta puolet keitosta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää simpukat sekä lohi ja jatka keittämistä vielä 4 minuuttia.

Vaihe 3

10 g voita – 1  pieni valkosipulinkynsi silputtuna – 4 viipale patonkia – 2 rkl silputtua persiljaa

Sulata voi pannulla ja lisää silputtu valkosipuli. Asettele patonkisiivut pannulle ja paista kullanruskeiksi kummaltakin puolelta. Murenna vaiheessa 2 kypsennetty pekoni, lisää murut keittoon ja sekoita. Kaada keitto kulhoon, koristele kokonaisilla simpukoilla sekä persiljalla ja tarjoile valkosipulipatongin kera.

Resepti-ID: 1383

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

500 g tuoreita sinisimpukoita – 500 ml vettä – 150 g lohifileetä

Pese simpukat hyvin juoksevassa vedessä. Laita ne kattilaan, peitä vedellä ja keitä kannen alla 7 minuuttia, kunnes kuoret avautuvat. Valuta simpukat ja ota 400 ml keitinvettä talteen. Jätä 6 simpukkaa kuorineen koristelua varten. Irrota loput kuoristaan ja laita simpukanliha kulhoon. Poista lohifileestä nahka ja leikkaa lohi kuutioiksi.

50 g savupekonin siivuja – 10 g voita – 80 g purjoa halkaistuna ja siivutettuna – 40 g selleriä silputtuna – 70 g porkkanaa kuutioituna – 40 g fenkolia kuutioituna – 100 g maissia – 2 valkosipulinkynttä pilkottuna – 2 laakerinlehteä – 2 tl tuoretta timjamia – 150 ml kuohukermaa – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu vähemmän suolaa sisältävä soijakastike – Muutama tippa sitruunamehua – 2 hyppysellistä mustapippuria

Paista pekonisiivuja alhaisella lämmöllä, kunnes rasva sulaa. Siirrä siivut lautaselle. Lisää voi, purjo, selleri, porkkana, fenkoli, maissi, valkosipuli sekä mausteet ja paista niitä hetki samalla sekoittaen. Lisää simpukoiden keitinvesi, kerma, Kikkomanin vähemmän suolaa sisältävä soijakastike ja sitruunamehu. Mausta pippurilla ja anna kiehua hiljaa 16 minuuttia. Poista laakerinlehdet, soseuta puolet keitosta ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää simpukat sekä lohi ja jatka keittämistä vielä 4 minuuttia.

10 g voita – 1 pieni valkosipulinkynsi silputtuna – 4 viipale patonkia – 2 rkl silputtua persiljaa

Sulata voi pannulla ja lisää silputtu valkosipuli. Asettele patonkisiivut pannulle ja paista kullanruskeiksi kummaltakin puolelta. Murenna vaiheessa 2 kypsennetty pekoni, lisää murut keittoon ja sekoita. Kaada keitto kulhoon, koristele kokonaisilla simpukoilla sekä persiljalla ja tarjoile valkosipulipatongin kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.