

Laskiaispulla suklamoussella
kokonaisaika
30 min
30 min
esivalmistelut
Tumma suklaa antaa mousselle täyteläistä makua, ja muutama pisara Kikkoman-soijakastiketta tuo esiin umamisen maun. Tältä suklaamoussen kuuluukin maistua.
Ainekset
10 annosta
Mousse
100 g
tummaa suklaata
1 rkl
espressojauhetta tai pikakahvijauhetta
3 rkl
sokeria (2/3 suklaa mousseen, 1/3 Kermavaahtoon)
1
kananmuna
Laskiaspullat
10
Pullaa. Voit leipoa itse tai käyttää valmiita pullia.
10 rkl
Mansikkahilloa tai mantelimassaa
1 rkl
Maitoa mantelimassatäytteen valmistukseen.
Ravintosisältö (per annos):
1457 kJ
/
346 kcal
17 g
Rasva
6,3 g
Proteiini
38 g
Hiilihydraatit
Valmistus
Mousse:
- Rouhi suklaa pienhköksi paloiksi.
- Aseta kulho vesihauteeseen ja lisää kulhoon suklaarouhe, soijakastike, espressojauhe ja sokeri.
- Sulata ainekset ja anna seoksen jäähtyä hetki.
- Vatkaa kananmuna ja kerma vaahdoksi eri kulhoissa.
- Sekoita kananmunavaahto ja 2/3 kermavaahdosta suklaaseoksen joukkoon ja kaada mousse pursotinpussiin.
- Laita mousse jääkaappiin noin tunniksi.
Pullan täyttäminen:
- Leikkaa laskiaispullista lakit pois.
- Jos täytät pullan mantelimassalla, koverra ruokalusikan kokoinen kolo pohja puoleen.Sekoita pullan murut ja mantelimassa kulhossa, tarvittaessa lisää maitoa saadaksesi massasta sopivan notkeaa.
- Täytä pulla laittamalla ensin pohjapuolelle hilloa tai mantelimassaa kaiverrettuun koloon.
- Pursota seuraavaksi vuorotellen suklaamoussea ja kermavaahtoa.
- Aseta lakit täytteiden päälle.
- Voit koristella pullat vielä ripottelemalla kaakaojauhoa ja tomusokeria tai mantelimassa murusia pullan päälle.
Resepti-ID: 1108
PDF-resepti
Kiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä