Lammastagine grillattujen kasvisten ja couscousin kera
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1
Mittaa inkivääri, korianteri ja kurkuma kulhoon, sekoita ne lampaanlihan kanssa sekaisin ja aseta kylmään useamman tunnin ajaksi.
Vaihe 2
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista lihapalat kovalla lämmöllä erissä. Kaada lihat tagine-pataan tai haudutuspataan.
Vaihe 3
Vähennä lämpöä ja kuullota sipuleita pannulla 5 minuuttia. Lisää joukkoon valkosipuli ja porkkanat ja kypsennä 2 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon aprikoosit, tomaattimurska, lihaliemi ja soijakastike. Kiehauta ja kaada pataan lihanpalojen joukkoon. Kypsennä uunissa 2 tuntia.
Vaihe 4
Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja tarjoa couscousin ja grillattujen kasvisten, oliivien ja harissatahnan kanssa.
Vinkki:
Harissatahna on Pohjois-Afrikassa usein käytetty tulinen maustetahna. Voit korvata sen miedommalla chilitahnalla tai -kastikkeella.
Voit korvata lampaanlihan halutessasi kananlihalla. Vegetaarisen aterian saat korvaamalla lihan vihanneksilla kuten paprikalla, butternut-kurpitsalla, perunoilla, porkkanoilla ja kesäkurpitsalla. Tällöin paistoaika vähenee 1 tuntiin.
Resepti-ID: 371
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä