Lammastagine grillattujen kasvisten ja couscousin kera

kokonaisaika 465 min
165 min esivalmistelut
300 min marinointi

Ainekset

4 annosta
1 tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
jauhettua korianteria
1 tl
kurkumaa
675 g
vähärasvaista lampaanlihaa 2,5 cm:n kokoisina paloina
6 rkl
oliiviöljyä
1 
sipuli silputtuna
3 
valkosipulikynttä puristettuna
2 
isoa porkkanaa paloiteltuna
150 g
kuivattuja aprikooseja puolitettuna
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
300 ml
lampaan- tai naudanlihalientä
Ravintosisältö (per annos): 3288 kJ  /  785 kcal

Valmistus

Vaihe 1

Mittaa inkivääri, korianteri ja kurkuma kulhoon, sekoita ne lampaanlihan kanssa sekaisin ja aseta kylmään useamman tunnin ajaksi.

Vaihe 2

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista lihapalat kovalla lämmöllä erissä. Kaada lihat tagine-pataan tai haudutuspataan.

Vaihe 3

Vähennä lämpöä ja kuullota sipuleita pannulla 5 minuuttia. Lisää joukkoon valkosipuli ja porkkanat ja kypsennä 2 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon aprikoosit, tomaattimurska, lihaliemi ja soijakastike. Kiehauta ja kaada pataan lihanpalojen joukkoon. Kypsennä uunissa 2 tuntia.

Vaihe 4

Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja tarjoa couscousin ja grillattujen kasvisten, oliivien ja harissatahnan kanssa.

Vinkki:

Harissatahna on Pohjois-Afrikassa usein käytetty tulinen maustetahna. Voit korvata sen miedommalla chilitahnalla tai -kastikkeella.

Voit korvata lampaanlihan halutessasi kananlihalla. Vegetaarisen aterian saat korvaamalla lihan vihanneksilla kuten paprikalla, butternut-kurpitsalla, perunoilla, porkkanoilla ja kesäkurpitsalla. Tällöin paistoaika vähenee 1 tuntiin.

Resepti-ID: 371

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Mittaa inkivääri, korianteri ja kurkuma kulhoon, sekoita ne lampaanlihan kanssa sekaisin ja aseta kylmään useamman tunnin ajaksi.

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja ruskista lihapalat kovalla lämmöllä erissä. Kaada lihat tagine-pataan tai haudutuspataan.

Vähennä lämpöä ja kuullota sipuleita pannulla 5 minuuttia. Lisää joukkoon valkosipuli ja porkkanat ja kypsennä 2 minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon aprikoosit, tomaattimurska, lihaliemi ja soijakastike. Kiehauta ja kaada pataan lihanpalojen joukkoon. Kypsennä uunissa 2 tuntia.

Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja tarjoa couscousin ja grillattujen kasvisten, oliivien ja harissatahnan kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.