Kukkoa viinissä

kokonaisaika 210 min
210 min esivalmistelut

Ainekset

4 annosta
4 
broilerin koipireittä
1 
rasia tuoreita keittojuureksia
1 
makea sipuli
1 
valkosipulinkynsi
1 
pullo (750 ml) ranskalaista Vin de Pays -punaviiniä
muutama timjamin lehti
2 
laakerinlehteä
5 
katajanmarjaa
5 
kokonaista mustapippuria
1 tl
ruskeaa sokeria
suolaa
vastajauhettua pippuria
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tomaattipyreetä
150 ml
kanalientä
300 g
pieniä herkkusieniä
Ravintosisältö (per annos): 2328 kJ  /  556 kcal

Valmistus

Vaihe 1

Huuhtele broilerin koipireidet, taputtele talouspaperilla kuiviksi ja leikkaa broilerin koivet ja reidet irti toisistaan nivelen kohdalta. Puhdista ja pese keittojuurekset. Kuori sipuli ja valkosipuli. Leikkaa sipuli ja keittojuurekset kuutioiksi ja purista valkosipuli puristimella. Sekoita punaviini, keittojuurekset, sipulit, valkosipuli, timjami, laakerinlehdet, katajanmarjat, kokonaiset pippurit ja sokeri isossa kulhossa keskenään. Laita broilerin koivet ja reidet kulhoon ja nosta jääkaappiin n. 2 tunniksi.

Vaihe 2

Nosta broilerit pois liemestä ja kaada liemi siivilän läpi. Mausta broilerit pippurilla ja paista broilerit kuumassa öljyssä, kunnes niiden pinta on kauttaaltaan kauniin ruskea. Nosta broilerit pois pannulta. Lisää siivilään jääneet ainekset ja tomaattipyree pannulle jääneen paistorasvan joukkoon ja paista hetki.

Vaihe 3

Kaada joukkoon kanaliemi ja talteen otettu liemi ja kiehauta. Nosta broilerit takaisin liemeen ja anna hautua kannen alla n. 45–50 minuuttia. Puhdista herkkusienet ja lisää joukkoon viimeisen 5 minuutin ajaksi.

Vaihe 4

Suurusta kastike halutessasi tummalla suurusteella ja tarjoa broilerit persiljaperunoiden kanssa.

Resepti-ID: 214

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Huuhtele broilerin koipireidet, taputtele talouspaperilla kuiviksi ja leikkaa broilerin koivet ja reidet irti toisistaan nivelen kohdalta. Puhdista ja pese keittojuurekset. Kuori sipuli ja valkosipuli. Leikkaa sipuli ja keittojuurekset kuutioiksi ja purista valkosipuli puristimella. Sekoita punaviini, keittojuurekset, sipulit, valkosipuli, timjami, laakerinlehdet, katajanmarjat, kokonaiset pippurit ja sokeri isossa kulhossa keskenään. Laita broilerin koivet ja reidet kulhoon ja nosta jääkaappiin n. 2 tunniksi.

Nosta broilerit pois liemestä ja kaada liemi siivilän läpi. Mausta broilerit pippurilla ja paista broilerit kuumassa öljyssä, kunnes niiden pinta on kauttaaltaan kauniin ruskea. Nosta broilerit pois pannulta. Lisää siivilään jääneet ainekset ja tomaattipyree pannulle jääneen paistorasvan joukkoon ja paista hetki.

Kaada joukkoon kanaliemi ja talteen otettu liemi ja kiehauta. Nosta broilerit takaisin liemeen ja anna hautua kannen alla n. 45–50 minuuttia. Puhdista herkkusienet ja lisää joukkoon viimeisen 5 minuutin ajaksi.

Suurusta kastike halutessasi tummalla suurusteella ja tarjoa broilerit persiljaperunoiden kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.