Kukkoa viinissä
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1
Huuhtele broilerin koipireidet, taputtele talouspaperilla kuiviksi ja leikkaa broilerin koivet ja reidet irti toisistaan nivelen kohdalta. Puhdista ja pese keittojuurekset. Kuori sipuli ja valkosipuli. Leikkaa sipuli ja keittojuurekset kuutioiksi ja purista valkosipuli puristimella. Sekoita punaviini, keittojuurekset, sipulit, valkosipuli, timjami, laakerinlehdet, katajanmarjat, kokonaiset pippurit ja sokeri isossa kulhossa keskenään. Laita broilerin koivet ja reidet kulhoon ja nosta jääkaappiin n. 2 tunniksi.
Vaihe 2
Nosta broilerit pois liemestä ja kaada liemi siivilän läpi. Mausta broilerit pippurilla ja paista broilerit kuumassa öljyssä, kunnes niiden pinta on kauttaaltaan kauniin ruskea. Nosta broilerit pois pannulta. Lisää siivilään jääneet ainekset ja tomaattipyree pannulle jääneen paistorasvan joukkoon ja paista hetki.
Vaihe 3
Kaada joukkoon kanaliemi ja talteen otettu liemi ja kiehauta. Nosta broilerit takaisin liemeen ja anna hautua kannen alla n. 45–50 minuuttia. Puhdista herkkusienet ja lisää joukkoon viimeisen 5 minuutin ajaksi.
Vaihe 4
Suurusta kastike halutessasi tummalla suurusteella ja tarjoa broilerit persiljaperunoiden kanssa.
Resepti-ID: 214
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä