Kookoskakku ja aprikooseja

kokonaisaika 50 min
50 min esivalmistelut

Ainekset

20 annosta

Kakku:

120 g
voita sulatettuna
80 g
sokeria
1 annospussi
vaniljasokeria
4 
kananmunaa
100 g
kookosrouhetta
100 g
hasselpähkinärouhetta
100 g
vehnäjauhoja
20 g
Kaakao
1 tl
Leivinjauhe

Aprikoosit:

1 kg
aprikooseja
150 g
sokeria
1 
kanelitanko
 ½ 
vaniljatanko

Valmistus

Vaihe 1

Aloita kakun valmistus sekoittamalla kaikki ainesosat tehosekoittimessa. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle, ja paista uunissa 180 asteen lämmössä noin 40 minuuttia.

Vaihe 2

Puolita aprikoosit, poista kivi ja pilko hedelmäliha paksuiksi siivuiksi. Laita sokeri, kanelitanko sekä vaniljatanko reiluun desilitraan vettä, ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Laita aprikoosit kiehuvaan veteen ja keitä kunnes ne ovat pehmeitä. Jäähdytä aprikooseja hetki ja asettele ne kakun päälle.

Vaihe 3

Poista kanelitanko vedestä ja keitä kokoon noin 10 minuuttia. Anna näin valmistetun siirapin jäähtyä hetki ja kaada se kakun päällä olevien aprikoosisiivujen päälle.

Vaihe 4

Epäilemäilemättä varsin epätavanomainen kakku, jonka maku vain paranee, jos käytät tuoreita, sopivan kypsiä aprikooseja!

Resepti-ID: 482

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Aloita kakun valmistus sekoittamalla kaikki ainesosat tehosekoittimessa. Levitä seos uunipellille leivinpaperin päälle, ja paista uunissa 180 asteen lämmössä noin 40 minuuttia.

Puolita aprikoosit, poista kivi ja pilko hedelmäliha paksuiksi siivuiksi. Laita sokeri, kanelitanko sekä vaniljatanko reiluun desilitraan vettä, ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Laita aprikoosit kiehuvaan veteen ja keitä kunnes ne ovat pehmeitä. Jäähdytä aprikooseja hetki ja asettele ne kakun päälle.

Poista kanelitanko vedestä ja keitä kokoon noin 10 minuuttia. Anna näin valmistetun siirapin jäähtyä hetki ja kaada se kakun päällä olevien aprikoosisiivujen päälle.

Epäilemäilemättä varsin epätavanomainen kakku, jonka maku vain paranee, jos käytät tuoreita, sopivan kypsiä aprikooseja!

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.