Kermainen punakaalikeitto
Punakaali tuo väriä talven harmauteen! Upean
värinen keitto saa makua Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastikkeesta ja se koristellaan pähkinöillä sekä tillillä. Ihanaa lämmikettä kylmille keleille.
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1
400 g punakaalia – 300 g perunaa – 1 punasipuli – 2 valkosipulinkynttä
Pilko kaali. Kuori ja kuutioi perunat. Silppua punasipuli ja valkosipuli.
Vaihe 2
1 rkl voita – 1 rkl oliiviöljyä – 2 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa – 1 l kasvislientä
Lämmitä voi ja oliiviöljy paksupohjaisella pannulla. Lisää sipuli, valkosipuli, kaali ja perunat. Paista 3 minuuttia sekoittaen usein. Lisää Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastike ja sekoita. Lisää kasvisliemi ja keitä kannen alla n. 30 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
Vaihe 3
1 tl mustapippuria – 1 tl siiderietikkaa – 100 ml kuohukermaa – 30 g pähkinöitä (esim. pistaasi-, cashew- tai pekaanipähkinöitä) – ½ tl rosépippuria (kokonaisia) – 1 rkl silputtua tilliä
Soseuta keitto sileäksi. Sekoita joukkoon pippuri, siiderietikka ja 70 ml kermaa. Annostele keitto kulhoihin. Pilko pähkinät ja murskaa rosépippurit. Koristele annokset pähkinöillä, pippureilla, jäljelle jääneellä kermalla sekä tillillä.
Resepti-ID: 1380
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä