Kermainen partaveitsisimpukkakeitto
Kermainen partaveitsisimpukkakeitto

Kermainen partaveitsisimpukkakeitto

kokonaisaika45 min
15 minesivalmistelut
30 minvalmistus

Ihanan kermaisessa simpukkakeitossa on porkkanaa, perunaa, selleriä ja sipulia. Loraus Kikkomanin soijakastiketta antaa keitolle umamista potkua.

Ainekset

2 annosta
7 
partaveitsisimpukkaa
500 ml
vettä
1 rkl
suolatonta voita
1 
iso sipuli
1 
keskikokoinen peruna
1 
porkkana
 ¼ 
lehtiselleri
1 tl
tomaattipyreetä
2 
timjaminoksaa
1 
laakerinlehti
250 ml
kuohukermaa
250 ml
kalalientä
2 rkl
sitruunamehua
14 
ruohosipulin vartta
 ½ 
sitruuna

Valmistus

Vaihe 1

7  partaveitsisimpukkaa – 500 ml vettä

Laita simpukat kattilaan ja lisää n. 500 ml vettä. Lämmitä simpukoita kannen alla kohtalaisella lämmöllä, kunnes ne ovat auenneet (n. 10-12 minuuttia). Poista simpukat kattilasta ja anna jäähtyä.

Vaihe 2

1 rkl suolatonta voita – 1  iso sipuli – 1  keskikokoinen peruna – 1  porkkana –  ¼  lehtiselleri – 1 tl tomaattipyreetä – 2  timjaminoksaa – 1  laakerinlehti

Kuori ja pilko kaikki vihannekset (n. 3-4 mm kuutioiksi). Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota kasviksia 2-3 minuuttia kohtalaisella lämmöllä, kunnes ne karamellisoituvat kullanruskeiksi. Lisää sitten tomaattipyree, timjami sekä laakerinlehti ja jatka kypsentämistä 2 minuuttia välillä sekoittaen.

Vaihe 3

250 ml kuohukermaa – 250 ml kalalientä – 2 rkl sitruunamehua – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Lisää kattilaan kuohukerma ja kalaliemi. Peitä kannella ja keitä alhaisella lämmöllä n. 20 minuuttia. Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää sitruunamehu ja soijakastike.

Vaihe 4

Keitä vielä minuutin ajan ja soseuta sitten keitto tehosekoittimessa täydellä teholla 3-3,5 minuuttia.

Vaihe 5

14  ruohosipulin vartta –  ½  sitruuna

Silppua ruohosipuli. Kaada kermainen keitto kulhoon ja lisää keitetyt simpukat ja ruohosipuli. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja tarjoile ne keiton ohella.

Vinkki:

Voit käyttää keittoon mitä tahansa simpukoita.

Resepti-ID: 1158

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

7 partaveitsisimpukkaa – 500 ml vettä

Laita simpukat kattilaan ja lisää n. 500 ml vettä. Lämmitä simpukoita kannen alla kohtalaisella lämmöllä, kunnes ne ovat auenneet (n. 10-12 minuuttia). Poista simpukat kattilasta ja anna jäähtyä.

1 rkl suolatonta voita – 1 iso sipuli – 1 keskikokoinen peruna – 1 porkkana – ¼ lehtiselleri – 1 tl tomaattipyreetä – 2 timjaminoksaa – 1 laakerinlehti

Kuori ja pilko kaikki vihannekset (n. 3-4 mm kuutioiksi). Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota kasviksia 2-3 minuuttia kohtalaisella lämmöllä, kunnes ne karamellisoituvat kullanruskeiksi. Lisää sitten tomaattipyree, timjami sekä laakerinlehti ja jatka kypsentämistä 2 minuuttia välillä sekoittaen.

250 ml kuohukermaa – 250 ml kalalientä – 2 rkl sitruunamehua – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Lisää kattilaan kuohukerma ja kalaliemi. Peitä kannella ja keitä alhaisella lämmöllä n. 20 minuuttia. Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää sitruunamehu ja soijakastike.

Keitä vielä minuutin ajan ja soseuta sitten keitto tehosekoittimessa täydellä teholla 3-3,5 minuuttia.

14 ruohosipulin vartta – ½ sitruuna

Silppua ruohosipuli. Kaada kermainen keitto kulhoon ja lisää keitetyt simpukat ja ruohosipuli. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja tarjoile ne keiton ohella.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.