Kermainen partaveitsisimpukkakeitto
Ihanan kermaisessa simpukkakeitossa on porkkanaa, perunaa, selleriä ja sipulia. Loraus Kikkomanin soijakastiketta antaa keitolle umamista potkua.
Valmistus
Vaihe 1
7 partaveitsisimpukkaa – 500 ml vettä
Laita simpukat kattilaan ja lisää n. 500 ml vettä. Lämmitä simpukoita kannen alla kohtalaisella lämmöllä, kunnes ne ovat auenneet (n. 10-12 minuuttia). Poista simpukat kattilasta ja anna jäähtyä.
Vaihe 2
1 rkl suolatonta voita – 1 iso sipuli – 1 keskikokoinen peruna – 1 porkkana – ¼ lehtiselleri – 1 tl tomaattipyreetä – 2 timjaminoksaa – 1 laakerinlehti
Kuori ja pilko kaikki vihannekset (n. 3-4 mm kuutioiksi). Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota kasviksia 2-3 minuuttia kohtalaisella lämmöllä, kunnes ne karamellisoituvat kullanruskeiksi. Lisää sitten tomaattipyree, timjami sekä laakerinlehti ja jatka kypsentämistä 2 minuuttia välillä sekoittaen.
Vaihe 3
250 ml kuohukermaa – 250 ml kalalientä – 2 rkl sitruunamehua – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Lisää kattilaan kuohukerma ja kalaliemi. Peitä kannella ja keitä alhaisella lämmöllä n. 20 minuuttia. Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää sitruunamehu ja soijakastike.
Vaihe 4
Keitä vielä minuutin ajan ja soseuta sitten keitto tehosekoittimessa täydellä teholla 3-3,5 minuuttia.
Vaihe 5
14 ruohosipulin vartta – ½ sitruuna
Silppua ruohosipuli. Kaada kermainen keitto kulhoon ja lisää keitetyt simpukat ja ruohosipuli. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja tarjoile ne keiton ohella.
Vinkki:
Voit käyttää keittoon mitä tahansa simpukoita.
Resepti-ID: 1158
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä