

Kasvisgyozat
Huomio, kaikki pienten aasialaisten nyyttien fanit! Mehevien kasvisgyozien täytteenä on riisiä, munakoisoa, porkkanaa, kaalia ja siitakesieniä. Inkivääri tuo nyytteihin kivasti lisäpotkua.
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1
Aloita täytteen valmistus keittämällä riisi kypsäksi paketin ohjeiden mukaan. Jätä jäähtymään.
Vaihe 2
Huuhtele munakoiso sekä sienet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Vaihe 3
Kuori sipuli, valkosipulinkynsi ja inkivääri.
Vaihe 4
Huuhtele suippokaali ja kevätsipulit. Huuhtele ja kuori porkkanat. Silppua sipuli, valkosipuli, inkivääri, kaali, porkkanat ja kevätsipulit.
Vaihe 5
Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasviksia kevyesti seuraavassa järjestyksessä: valkosipuli, inkivääri, porkkana, sipuli, munakoiso, siitakesienet, kevätsipuli ja suippokaali. Jätä kasvikset lautaselle jäähtymään.
Vaihe 6
Laita kasvikset, riisi ja loput aineksista kulhoon. Sekoita hyvin.
Vaihe 7
Levitä gyoza-kuoret työtasolle. Aseta n. 15 g täytettä jokaisen kuoren keskelle. Kostuta puolet kuoren reunasta veteen kastetulla sormenpäällä. Taita kuori täytteen yli ja rypytä reunat tiukasti yhteen.
Vaihe 8
Vuoraa höyrytyskori leivinpaperilla (tai kaalinlehdillä). Asettele gyozat koriin n. 0,5 sentin välein, höyrytä kovalla lämmöllä 7–8 minuuttia ja tarjoile dippikastikkeiden kera. Täältä löydät ideoita erilaisiin dippikastikkeisiin.
Vinkki:
Gyoza-taikinan tekeminen itse lisää kokemusta tästä ruokalajista!
Resepti-ID: 1417
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä