Kasvisgyozat
Kasvisgyozat

Kasvisgyozat

kokonaisaika25 min
10 minesivalmistelut
15 minvalmistus

Huomio, kaikki pienten aasialaisten nyyttien fanit! Mehevien kasvisgyozien täytteenä on riisiä, munakoisoa, porkkanaa, kaalia ja siitakesieniä. Inkivääri tuo nyytteihin kivasti lisäpotkua.

Ainekset

30 annosta
1 
kpl valmiita gyoza-kuoria
30 g
riisiä (n. 80 g keitettynä)
30 g
munakoisoa
6 
siitakesientä
 ½ 
pieni sipuli
1 
valkosipulinkynsi
5 g
inkivääriä
200 g
suippokaalia (tai kiinankaalia)
30 g
porkkanaa
2 
kevätsipulia
1 tl
seesamiöljyä
1 tl
kasvislientä
1 tl
sokeria
1 tl
maissitärkkelystä

Valmistus

Vaihe 1

Aloita täytteen valmistus keittämällä riisi kypsäksi paketin ohjeiden mukaan. Jätä jäähtymään.

Vaihe 2

Huuhtele munakoiso sekä sienet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Vaihe 3

Kuori sipuli, valkosipulinkynsi ja inkivääri.

Vaihe 4

Huuhtele suippokaali ja kevätsipulit. Huuhtele ja kuori porkkanat. Silppua sipuli, valkosipuli, inkivääri, kaali, porkkanat ja kevätsipulit.

Vaihe 5

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasviksia kevyesti seuraavassa järjestyksessä: valkosipuli, inkivääri, porkkana, sipuli, munakoiso, siitakesienet, kevätsipuli ja suippokaali. Jätä kasvikset lautaselle jäähtymään.

Vaihe 6

Laita kasvikset, riisi ja loput aineksista kulhoon. Sekoita hyvin.

Vaihe 7

Levitä gyoza-kuoret työtasolle. Aseta n. 15 g täytettä jokaisen kuoren keskelle. Kostuta puolet kuoren reunasta veteen kastetulla sormenpäällä. Taita kuori täytteen yli ja rypytä reunat tiukasti yhteen.

Vaihe 8

Vuoraa höyrytyskori leivinpaperilla (tai kaalinlehdillä). Asettele gyozat koriin n. 0,5 sentin välein, höyrytä kovalla lämmöllä 7–8 minuuttia ja tarjoile dippikastikkeiden kera. Täältä löydät ideoita erilaisiin dippikastikkeisiin.

Vinkki:

Gyoza-taikinan tekeminen itse lisää kokemusta tästä ruokalajista!

Resepti-ID: 1417

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Aloita täytteen valmistus keittämällä riisi kypsäksi paketin ohjeiden mukaan. Jätä jäähtymään.

Huuhtele munakoiso sekä sienet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Kuori sipuli, valkosipulinkynsi ja inkivääri.

Huuhtele suippokaali ja kevätsipulit. Huuhtele ja kuori porkkanat. Silppua sipuli, valkosipuli, inkivääri, kaali, porkkanat ja kevätsipulit.

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota kasviksia kevyesti seuraavassa järjestyksessä: valkosipuli, inkivääri, porkkana, sipuli, munakoiso, siitakesienet, kevätsipuli ja suippokaali. Jätä kasvikset lautaselle jäähtymään.

Laita kasvikset, riisi ja loput aineksista kulhoon. Sekoita hyvin.

Levitä gyoza-kuoret työtasolle. Aseta n. 15 g täytettä jokaisen kuoren keskelle. Kostuta puolet kuoren reunasta veteen kastetulla sormenpäällä. Taita kuori täytteen yli ja rypytä reunat tiukasti yhteen.

Vuoraa höyrytyskori leivinpaperilla (tai kaalinlehdillä). Asettele gyozat koriin n. 0,5 sentin välein, höyrytä kovalla lämmöllä 7–8 minuuttia ja tarjoile dippikastikkeiden kera. Täältä löydät ideoita erilaisiin dippikastikkeisiin.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07
08

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.