Karpalo-misoturskaa pähkinäkuorrutteella
Karpalo-misoturskaa pähkinäkuorrutteella

Karpalo-misoturskaa pähkinäkuorrutteella

kokonaisaika155 min
20 minesivalmistelut
15 minvalmistus
120 minmarinointi

Idän ja lännen maut kohtaavat, kun miso-marinoidun turskan täyteläinen maku yhdistyy karpalokastikkeen kirpeyteen ja rapeisiin pähkinöihin. Tätä miso-herkkua ei kannata missata!

Ainekset

2 annosta

Fish:

300 g
turskan seläkettä
80 ml
sakea
30 g
vaaleaa misotahnaa
10 g
fariinisokeria

Nuts:

20 g
cashewpähkinöitä
20 g
macadamiapähkinöitä
20 g
pistaasipähkinöitä

Sauce:

50 g
karpaloita
120 ml
luumuviiniä
30 g
hunajaa
1 hyppysellinen
kanelia
1 hyppysellinen
kardemummaa
Ravintosisältö (per annos):5497 kJ / 567 kcal
19,6 gRasva
38 gProteiini
58,6 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

300 g turskan seläkettä – 80 ml sakea – 30 g vaaleaa misotahnaa – 10 g fariinisokeria

Puhdista kala, sekoita marinadiainekset, ja anna kalan marinoitua mielellään 2 tuntia, mutta vähintään 30 minuuttia. Paista marinoitua kalaa 180-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Vaihe 2

20 g cashewpähkinöitä – 20 g macadamiapähkinöitä – 20 g pistaasipähkinöitä

Paahda pähkinöitä pannulla 5 minuuttia ja silppua ne sitten pienemmiksi paloiksi.

Vaihe 3

50 g karpaloita – 120 ml luumuviiniä – 50 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike30 g hunajaa – 1 hyppysellinen kanelia – 1 hyppysellinen kardemummaa

Sekoita kastikeainekset kattilassa ja lämmitä 10 minuuttia.
Kaada lämmin kastike lautaselle, asettele turska sen päälle ja koristele annos pähkinöillä.

Vinkki:

Voit korvata turskan jollain muulla lihaisalla kalalla. Tarjoile salaatin tai riisin kera.

Resepti-ID: 1361

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

300 g turskan seläkettä – 80 ml sakea – 30 g vaaleaa misotahnaa – 10 g fariinisokeria

Puhdista kala, sekoita marinadiainekset, ja anna kalan marinoitua mielellään 2 tuntia, mutta vähintään 30 minuuttia. Paista marinoitua kalaa 180-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

20 g cashewpähkinöitä – 20 g macadamiapähkinöitä – 20 g pistaasipähkinöitä

Paahda pähkinöitä pannulla 5 minuuttia ja silppua ne sitten pienemmiksi paloiksi.

50 g karpaloita – 120 ml luumuviiniä – 50 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike30 g hunajaa – 1 hyppysellinen kanelia – 1 hyppysellinen kardemummaa

Sekoita kastikeainekset kattilassa ja lämmitä 10 minuuttia.
Kaada lämmin kastike lautaselle, asettele turska sen päälle ja koristele annos pähkinöillä.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.