Karpalo-misoturskaa pähkinäkuorrutteella
Idän ja lännen maut kohtaavat, kun miso-marinoidun turskan täyteläinen maku yhdistyy karpalokastikkeen kirpeyteen ja rapeisiin pähkinöihin. Tätä miso-herkkua ei kannata missata!
Valmistus
Vaihe 1
300 g turskan seläkettä – 80 ml sakea – 30 g vaaleaa misotahnaa – 10 g fariinisokeria
Puhdista kala, sekoita marinadiainekset, ja anna kalan marinoitua mielellään 2 tuntia, mutta vähintään 30 minuuttia. Paista marinoitua kalaa 180-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Vaihe 2
20 g cashewpähkinöitä – 20 g macadamiapähkinöitä – 20 g pistaasipähkinöitä
Paahda pähkinöitä pannulla 5 minuuttia ja silppua ne sitten pienemmiksi paloiksi.
Vaihe 3
50 g karpaloita – 120 ml luumuviiniä – 50 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 30 g hunajaa – 1 hyppysellinen kanelia – 1 hyppysellinen kardemummaa
Sekoita kastikeainekset kattilassa ja lämmitä 10 minuuttia.
Kaada lämmin kastike lautaselle, asettele turska sen päälle ja koristele annos pähkinöillä.
Vinkki:
Voit korvata turskan jollain muulla lihaisalla kalalla. Tarjoile salaatin tai riisin kera.
Resepti-ID: 1361
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä