Kalapuikoilla täytetty rulla (uramaki)
Kalapuikoilla täytetty rulla (uramaki)

Kalapuikoilla täytetty rulla (uramaki)

kokonaisaika 15 min
5 min esivalmistelut
10 min valmistus

Ohjeet ja ainekset kalapuikoilla ja värikkäillä kasviksilla täytettyjen uramaki-sushien valmistukseen.

Ainekset

8 annosta
2 
kalapuikkoa (pakaste)
Öljyä paistamiseen tai uppopaistamiseen
1 
nori-arkki
200 g
keitettyä sushiriisiä
 ½ tl
wasabitahnaa
2 tl
majoneesia
1 
kourallinen rucolaa
6 
suikaletta punaista paprikaa
2 
kurkkusuikaletta
2 rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä

Vaihtoehtona Kikkomanin seesamikastikkeelle:

10 g
maapähkinävoita
10 g
vettä
2 
tippaa seesamiöljyä

Tarjoiluun:

Vihanneskrassia
majoneesia
Ravintosisältö (per annos): 588 kJ  /  141 kcal
7,7 g Rasva
7 g Proteiini
10,4 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Paista tai uppopaista kalapuikot.

Vaihe 2

Laita sushimatolle nori-arkki.

Vaihe 3

Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.

Vaihe 4

Käännä ympäri.

Vaihe 5

Levitä ohuelti wasabitahnaa ja majoneesia pitkittäin keskelle.

Vaihe 6

Laita päälle rucola, kalapuikot sekä paprika- ja kurkkusuikaleet pitkittäin.

Vaihe 7

Mausta Kikkomanin seesamikastikkeella.

Vaihe 8

Kääri rullaksi.

Vaihe 9

Kääri tuorekelmuun ja muotoile sushimatolla. Poista tuorekelmu ja sushimatto.

Vaihe 10

Leikkaa kahdeksaksi yhtä suureksi palaksi.

Vaihe 11

Pyörittele palat kummaltakin puolelta seesaminsiemenissä.

Vaihe 12

Koristele vihanneskrassilla, majoneesilla ja Kikkomanin seesamikastikkeella.

Vinkki:

Kun keität riisiä, riisin ja veden suhteen tulisi olla 1:1. Sushiriisin keittämiseen käytetään vähemmän vettä kuin tavallisen riisin.

Sushiriisi (n. 1 kg keitettyä sushiriisiä)

  • 450 g (540 ml) japanilaista riisiä
  • 450 ml vettä

Keitä riisi ja käytä maustamiseen sitten

tai vaihtoehtoisesti:

  • 70 ml riisietikkaa
  • 30 g sokeria
  • 15 g suolaa

Resepti-ID: 943

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Paista tai uppopaista kalapuikot.

Laita sushimatolle nori-arkki.

Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.

Käännä ympäri.

Levitä ohuelti wasabitahnaa ja majoneesia pitkittäin keskelle.

Laita päälle rucola, kalapuikot sekä paprika- ja kurkkusuikaleet pitkittäin.

Mausta Kikkomanin seesamikastikkeella.

Kääri rullaksi.

Kääri tuorekelmuun ja muotoile sushimatolla. Poista tuorekelmu ja sushimatto.

Leikkaa kahdeksaksi yhtä suureksi palaksi.

Pyörittele palat kummaltakin puolelta seesaminsiemenissä.

Koristele vihanneskrassilla, majoneesilla ja Kikkomanin seesamikastikkeella.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.