Hirssipuuro ja karamellisoidut banaanit

kokonaisaika 25 min
5 min esivalmistelut
20 min valmistus

Paljon vitamiineja ja kivennäisaineita sisältävästä hirssistä voit tehdä herkullisen ja terveellisen aamiaispuuron. Tässä vegaanisessa ohjeessa makeutta tuovat vaahterasiirappi, pähkinät ja banaani.

Ainekset

2 annosta
120 g
hirssiä (paino ennen keittämistä)
200 ml
kookosmaitoa
1 rkl
vaahterasiirappia

Puuron päälle

2 
banaania
2 rkl
vaahterasiirappia
1 tl
kaakaojauhetta
1 rkl
kuorittuja pistaasipähkinöitä
Ravintosisältö (per annos): 2778 kJ  /  664 kcal
27,9 g Rasva
15 g Proteiini
86,4 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Huuhdo hirssi ensin kylmässä vedessä ja ryöppää se sitten kiehuvassa vedessä. Laita ryöpätty hirssi kattilaan ja lisää vettä tuplasti hirssin määrä. Kiehauta, laske lämpötilaa ja keitä hirssiä 12 minuuttia kannen alla, kunnes kaikki vesi on imeytynyt. 

Vaihe 2

Lisää vaahterasiirappi ja kookosmaito keitetyn hirssin sekaan. Sekoita ja anna tekeytyä kannen alla 5 minuuttia.

Vaihe 3

Leikkaa banaanit pituussuunnassa kahtia. 

Vaihe 4

Lämmitä Kikkomanin paahdettu seesamiöljy, Kikkomanin luonnollisesti valmistettu soijakastike sekä vaahterasiirappi paistinpannulla. Lisää banaanit ja karamellisoi ne kummaltakin puolelta.

Vaihe 5

Annostele hirssipuuro kulhoihin ja asettele banaanit puuron päälle. Ripottele päälle kaakaojauhetta ja pistaasipähkinöitä. Voit myös käyttää muita pähkinöitä.

Resepti-ID: 1097

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Huuhdo hirssi ensin kylmässä vedessä ja ryöppää se sitten kiehuvassa vedessä. Laita ryöpätty hirssi kattilaan ja lisää vettä tuplasti hirssin määrä. Kiehauta, laske lämpötilaa ja keitä hirssiä 12 minuuttia kannen alla, kunnes kaikki vesi on imeytynyt. 

Lisää vaahterasiirappi ja kookosmaito keitetyn hirssin sekaan. Sekoita ja anna tekeytyä kannen alla 5 minuuttia.

Leikkaa banaanit pituussuunnassa kahtia. 

Lämmitä Kikkomanin paahdettu seesamiöljy, Kikkomanin luonnollisesti valmistettu soijakastike sekä vaahterasiirappi paistinpannulla. Lisää banaanit ja karamellisoi ne kummaltakin puolelta.

Annostele hirssipuuro kulhoihin ja asettele banaanit puuron päälle. Ripottele päälle kaakaojauhetta ja pistaasipähkinöitä. Voit myös käyttää muita pähkinöitä.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.