Hasselbackan myskikurpitsa
Valmistus
Vaihe 1
Kuori kurpitsa, halkaise paksumpi pää pituussuunnassa ja poista siemenet. Kokoa kurpitsa takaisin kasaan ja nosta pellille. Leikkaa kurpitsaan viiltoja noin 2–3 mm:n välein, mutta älä leikkaa läpi.
Vaihe 2
Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipuli, öljy, Ponzu-kastike, siirappi ja inkivääri keskenään ja mausta pippurilla. Sivele puolet marinadista kurpitsan päälle niin, että marinadia imeytyy myös viiltoihin. Paista kurpitsaa uunissa 180 asteessa (kiertoilmalla 160 asteessa) n. 40–45 minuuttia. Sivele loput marinadista kurpitsan päälle muutaman kerran paiston aikana.
Vaihe 3
Nosta kurpitsa tarjoiluvadille ja lusikoi päälle pellille kertynyt liemi. Leikkaa vihanneskrassi irti kasvualustasta. Koristele Hasselbackan myskikurpitsa vihanneskrassilla ja tarjoa.
Resepti-ID: 153
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä