Hasselbackan myskikurpitsa
Hasselbackan myskikurpitsa

Hasselbackan myskikurpitsa

kokonaisaika 60 min
15 min esivalmistelut
45 min valmistus

Ainekset

4 annosta
1 
iso myskikurpitsa
2 
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
vaaleaa sokerisiirappia (tai vaihtoehtoisesti agavesiirappia)
1 ½ tl
raastettua inkivääriä
vastajauhettua pippuria
1 
kasvualusta vihanneskrassia
Ravintosisältö (per annos): 666 kJ  /  159 kcal
11,7 g Rasva
4,5 g Proteiini
8,1 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Kuori kurpitsa, halkaise paksumpi pää pituussuunnassa ja poista siemenet. Kokoa kurpitsa takaisin kasaan ja nosta pellille. Leikkaa kurpitsaan viiltoja noin 2–3 mm:n välein, mutta älä leikkaa läpi.

Vaihe 2

Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipuli, öljy, Ponzu-kastike, siirappi ja inkivääri keskenään ja mausta pippurilla. Sivele puolet marinadista kurpitsan päälle niin, että marinadia imeytyy myös viiltoihin. Paista kurpitsaa uunissa 180 asteessa (kiertoilmalla 160 asteessa) n. 40–45 minuuttia. Sivele loput marinadista kurpitsan päälle muutaman kerran paiston aikana.

Vaihe 3

Nosta kurpitsa tarjoiluvadille ja lusikoi päälle pellille kertynyt liemi. Leikkaa vihanneskrassi irti kasvualustasta. Koristele Hasselbackan myskikurpitsa vihanneskrassilla ja tarjoa.

Resepti-ID: 153

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kuori kurpitsa, halkaise paksumpi pää pituussuunnassa ja poista siemenet. Kokoa kurpitsa takaisin kasaan ja nosta pellille. Leikkaa kurpitsaan viiltoja noin 2–3 mm:n välein, mutta älä leikkaa läpi.

Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipuli, öljy, Ponzu-kastike, siirappi ja inkivääri keskenään ja mausta pippurilla. Sivele puolet marinadista kurpitsan päälle niin, että marinadia imeytyy myös viiltoihin. Paista kurpitsaa uunissa 180 asteessa (kiertoilmalla 160 asteessa) n. 40–45 minuuttia. Sivele loput marinadista kurpitsan päälle muutaman kerran paiston aikana.

Nosta kurpitsa tarjoiluvadille ja lusikoi päälle pellille kertynyt liemi. Leikkaa vihanneskrassi irti kasvualustasta. Koristele Hasselbackan myskikurpitsa vihanneskrassilla ja tarjoa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.