Halloumitäytteiset teriyaki-kukkakaaliburgerit

kokonaisaika 30 min
10 min esivalmistelut
20 min valmistus

Ainekset

4 annosta
2 
keskikokoista kukkakaalia
3 rkl
kasviöljyä
2 
punasipulia, molemmat 8 osaan lohkottuina
225 g
halloumia (palana) 8 viipaleeksi leikattuna
3 rkl
kevytmajoneesia
2 tl
sriracha-kastiketta
 ½ 
limetin mehu
50 g
rucolasalaattia
4 
seesamsämpylää
Ravintosisältö (per annos): 2218 kJ  /  529 kcal
27,6 g Rasva
26,6 g Proteiini
45,3 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Kuumenna uuni 150 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen). Vuoraa uunipelti foliolla. 

Vaihe 2

Leikkaa molemman kukkakaalin keskiosasta kaksi pihviä niin, että kantaosa pitää viipaleet koossa ja saat siis yhteensä 4 pihviä (säästä ylijääneet reunapalat jotain toista ruokaa varten). Sivele pihvien pintaan 4 rkl Teriyaki-marinadia.

Vaihe 3

Kuumenna isolla pannulla 1 rkl öljyä ja paista kukkakaalipihvejä 3–4 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat tummanruskeita. Nosta pihvit pellille ja paista uunissa 10 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsiä. 

Vaihe 4

Lisää tällä välin pannulle vielä 1 rkl öljyä ja kuullota punasipuleita öljyssä 5 minuuttia, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää pannulle 2 rkl Teriyaki-marinadia ja paista vielä 2 minuuttia, kunnes sipulit ovat kuultavia. Nosta sipulit sivuun odottamaan.

Vaihe 5

Pyyhi paistinpannu talouspaperilla. Kaada pannulle loput öljystä ja paista halloumiviipaleita 2–3 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat kullanruskeita. 

Vaihe 6

Sekoita majoneesi, sriracha-kastike ja limetin mehu keskenään. Halkaise sämpylät ja levitä sämpylän pohjalle majoneesiseosta. Kokoa jokaisen sämpylän päälle yksi kukkakaalipihvi, kaksi halloumiviipaletta, muutama sipulilohko ja rucolaa ja nosta sämpylän kansi päälle. Tarjoa halutessasi ranskalaisten ja salaatin kanssa. 

Resepti-ID: 327

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kuumenna uuni 150 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen). Vuoraa uunipelti foliolla. 

Leikkaa molemman kukkakaalin keskiosasta kaksi pihviä niin, että kantaosa pitää viipaleet koossa ja saat siis yhteensä 4 pihviä (säästä ylijääneet reunapalat jotain toista ruokaa varten). Sivele pihvien pintaan 4 rkl Teriyaki-marinadia.

Kuumenna isolla pannulla 1 rkl öljyä ja paista kukkakaalipihvejä 3–4 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat tummanruskeita. Nosta pihvit pellille ja paista uunissa 10 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsiä. 

Lisää tällä välin pannulle vielä 1 rkl öljyä ja kuullota punasipuleita öljyssä 5 minuuttia, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää pannulle 2 rkl Teriyaki-marinadia ja paista vielä 2 minuuttia, kunnes sipulit ovat kuultavia. Nosta sipulit sivuun odottamaan.

Pyyhi paistinpannu talouspaperilla. Kaada pannulle loput öljystä ja paista halloumiviipaleita 2–3 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne ovat kullanruskeita. 

Sekoita majoneesi, sriracha-kastike ja limetin mehu keskenään. Halkaise sämpylät ja levitä sämpylän pohjalle majoneesiseosta. Kokoa jokaisen sämpylän päälle yksi kukkakaalipihvi, kaksi halloumiviipaletta, muutama sipulilohko ja rucolaa ja nosta sämpylän kansi päälle. Tarjoa halutessasi ranskalaisten ja salaatin kanssa. 

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.