Grillattua parsaa sitrus-pähkinämurulla ja benedictin munilla

kokonaisaika 20 min
20 min esivalmistelut

Ainekset

4 annosta

Parsa

36 
vihreää parsatankoa
25 g
voita

Sitrus-pähkinämuru

1 
ciabattasämpylä
25 g
voita
80 g
saksanpähkinöitä

Lisäksi

4 
kananmunaa
3 rkl
etikkaa
 ½ l
vettä
Ravintosisältö (per annos): 1693 kJ  /  404 kcal

Valmistus

Vaihe 1

Pese parsat ja leikkaa pois kovat päät. Kuumenna 25 g voita paistinpannulla. Lisää parsat pannulle ja kypsennä minuutin ajan. Lisää sitten 2,5 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta ja kypsennä 1–2 minuutin ajan (kunnes parsat ovat kullanruskeita).

Vaihe 2

Leikkaa sillä välin sämpylä pieniksi kuutioiksi ja hienonna pähkinät. Kuumenna 25 g voita paistinpannulla. Lisää pähkinät ja sämpyläkuutiot pannulle. Paista 2 minuutin ajan. Lisää sitten 1,5 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta ja kypsennä noin 1 minuutin ajan.

Vaihe 3

Kiehauta kattilassa 0,5 litraa vettä. Lisää etikka. Kun vesi alkaa kiehua, sekoita lusikalla niin, että muodostuu pyörre. Lisää kananmuna varovasti veteen. Keitä 1,5–2 minuutin ajan (kananmunan koon mukaan). Toista sama loppujen kananmunien kanssa.

Vaihe 4

Asettele parsa lautaselle, koristele sitrus-pähkinämurulla ja tarjoa kananmunien kanssa.

Resepti-ID: 1001

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Pese parsat ja leikkaa pois kovat päät. Kuumenna 25 g voita paistinpannulla. Lisää parsat pannulle ja kypsennä minuutin ajan. Lisää sitten 2,5 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta ja kypsennä 1–2 minuutin ajan (kunnes parsat ovat kullanruskeita).

Leikkaa sillä välin sämpylä pieniksi kuutioiksi ja hienonna pähkinät. Kuumenna 25 g voita paistinpannulla. Lisää pähkinät ja sämpyläkuutiot pannulle. Paista 2 minuutin ajan. Lisää sitten 1,5 rkl Kikkomanin Ponzu-sitrussoijakastiketta ja kypsennä noin 1 minuutin ajan.

Kiehauta kattilassa 0,5 litraa vettä. Lisää etikka. Kun vesi alkaa kiehua, sekoita lusikalla niin, että muodostuu pyörre. Lisää kananmuna varovasti veteen. Keitä 1,5–2 minuutin ajan (kananmunan koon mukaan). Toista sama loppujen kananmunien kanssa.

Asettele parsa lautaselle, koristele sitrus-pähkinämurulla ja tarjoa kananmunien kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.