Frittikana-tacot ja sitruunamajoneesi

kokonaisaika 85 min
25 min esivalmistelut
60 min marinointi

Ainekset

6 annosta

Frittikana:

6 
broilerin koipireittä sopivan kokoisiksi suupaloiksi leikattuna
25 ml
miriniä tai kuivaa sherryä
2 
valkosipulinkynttä puristettuna
2 rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
200 g
maissitärkkelystä
100 g
vehnäjauhoja
1 l
kasviöljyä

Sitruunamajoneesi:

1 
keskikokoinen kananmunan keltuainen
1 tl
Dijon-sinappia
½ sitruunan kuori ja 1 rkl sitruunamehua
100 ml
kevyttä oliiviöljyä
½ appelsiinin kuori ja 2 rkl appelsiinimehua

Lisäksi:

pieniä tortillalettuja tai tacoja lämmitettynä
keräsalaattia pieneksi revittynä
keräkaalia pieneksi pilkottuna
retiisejä siivuina
sitruunalohkoja
Ravintosisältö (per annos): 3184 kJ  /  760 kcal
38,5 g Rasva
28 g Proteiini
80,2 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Nosta kanapalat kulhoon tai suljettavaan pussiin. Lisää joukkoon soijakastike, mirini, valkosipuli ja inkivääri ja sekoita ainekset hyvin keskenään. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan tai korkeintaan 24 tuntia.

Vaihe 2

Laita kananmunan keltuainen, sinappi, sitruunamehu ja ripaus suolaa kulhoon ja sekoita ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Nosta sauvasekoitin pois ja kaada öljy joukkoon hitaasti ja ohuena nauhana. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja anna käydä, kunnes majoneesi on sakeaa ja kiiltävää. Sekoita joukkoon sitruunan kuori ja appelsiinimehu, jotta majoneesista tulee hieman notkeampaa ja sitä on helppo lusikoida tacojen sisään. Lisää halutessasi vielä sitruunamehua tai suolaa. Peitä kannella tai tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin.

Vaihe 3

Sekoita maissitärkkelys, jauhot ja ripaus suolaa isossa matalassa kulhossa tai lautasella. Täytä kattila korkeintaan puolilleen öljyllä ja kuumenna öljy 180-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, öljy on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala tirisee heti ja paistuu ruskeaksi 30 sekunnissa.

Vaihe 4

Nosta kanapalat pois marinadista ja kääntele jauhoseoksessa, kunnes ne ovat kauttaaltaan jauhojen peitossa. Friteeraa kanapaloja pienissä erissä 4–6 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita. Tarkista kanan kypsyys leikkaamalla viilto isoimpaan kanapalaan. Nosta kanapalat pois öljystä talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois. Pidä valmiit kanapalat lämpiminä uunissa, kunnes kaikki kanapalat on friteerattu.

Vaihe 5

Täytä lämmitetyt tortillat tai tacot frittikanoilla, majoneesilla, salaatilla, kaalilla ja retiiseillä. Tarjoa sitruunalohkojen kanssa.

Resepti-ID: 38

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Nosta kanapalat kulhoon tai suljettavaan pussiin. Lisää joukkoon soijakastike, mirini, valkosipuli ja inkivääri ja sekoita ainekset hyvin keskenään. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunnin ajan tai korkeintaan 24 tuntia.

Laita kananmunan keltuainen, sinappi, sitruunamehu ja ripaus suolaa kulhoon ja sekoita ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Nosta sauvasekoitin pois ja kaada öljy joukkoon hitaasti ja ohuena nauhana. Käynnistä sauvasekoitin kulhon pohjalla ja anna käydä, kunnes majoneesi on sakeaa ja kiiltävää. Sekoita joukkoon sitruunan kuori ja appelsiinimehu, jotta majoneesista tulee hieman notkeampaa ja sitä on helppo lusikoida tacojen sisään. Lisää halutessasi vielä sitruunamehua tai suolaa. Peitä kannella tai tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin.

Sekoita maissitärkkelys, jauhot ja ripaus suolaa isossa matalassa kulhossa tai lautasella. Täytä kattila korkeintaan puolilleen öljyllä ja kuumenna öljy 180-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, öljy on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala tirisee heti ja paistuu ruskeaksi 30 sekunnissa.

Nosta kanapalat pois marinadista ja kääntele jauhoseoksessa, kunnes ne ovat kauttaaltaan jauhojen peitossa. Friteeraa kanapaloja pienissä erissä 4–6 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita. Tarkista kanan kypsyys leikkaamalla viilto isoimpaan kanapalaan. Nosta kanapalat pois öljystä talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois. Pidä valmiit kanapalat lämpiminä uunissa, kunnes kaikki kanapalat on friteerattu.

Täytä lämmitetyt tortillat tai tacot frittikanoilla, majoneesilla, salaatilla, kaalilla ja retiiseillä. Tarjoa sitruunalohkojen kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.