Friteerattua omenaa matcha-kastikkeella
Friteerattua omenaa matcha-kastikkeella

Friteerattua omenaa matcha-kastikkeella

kokonaisaika20 min
10 minvalmistus
10 minesivalmistelut

Omenat ja kaneli kuuluvat erottomasti syksyyn! Tällä kertaa kanelilta tuoksuvat omenalohkot nautitaan rapeiksi friteerattuina. Samettinen matcha-kastike tuo annokseen jännän twistin.

Ainekset

2 annosta

Friteeraustaikina:

150 g
tempura-jauhoa
150 ml
kivennäisvettä

Kastike:

100 g
maustamatonta jugurttia
100 g
kermaviiliä
1 tl
matcha-teejauhetta
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
vanilja-aromia
1 rkl
hunajaa

Lisäksi:

2 
omenaa
1 tl
kanelia
1 hyppysellinen
kardemummaa
300 ml
öljyä friteeraukseen
Ravintosisältö (per annos):2675 kJ / 639 kcal
37,4 gRasva
14 gProteiini
60,8 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

150 g tempura-jauhoa – 150 ml kivennäisvettä – 40 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Sekoita ainekset hyvin ja jätä tekeytymään.

Vaihe 2

100 g maustamatonta jugurttia – 100 g kermaviiliä – 1 tl matcha-teejauhetta – 1 rkl sitruunamehua – 1 tl vanilja-aromia – 1 rkl hunajaa

Sekoita kastikeainekset hyvin.

Vaihe 3

2  omenaa – 1 tl kanelia – 1 hyppysellinen kardemummaa – 300 ml öljyä friteeraukseen

Kuori omenat ja lohko ne 8 osaan. Ripottele mausteet päälle. Pyörittele lohkot friteeraustaikinassa ja friteeraa kuumassa öljyssä 3–5 minuuttia, kunnes lohkot ovat kullanruskeita.
Laita kastike pieneen kippoon ja tarjoile friteerattujen omenalohkojen kera.

Vinkki:

Voit käyttää omenan sijaan myös muita hedelmiä, esimerkiksi päärynöitä.

Resepti-ID: 1375

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

150 g tempura-jauhoa – 150 ml kivennäisvettä – 40 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Sekoita ainekset hyvin ja jätä tekeytymään.

100 g maustamatonta jugurttia – 100 g kermaviiliä – 1 tl matcha-teejauhetta – 1 rkl sitruunamehua – 1 tl vanilja-aromia – 1 rkl hunajaa

Sekoita kastikeainekset hyvin.

2 omenaa – 1 tl kanelia – 1 hyppysellinen kardemummaa – 300 ml öljyä friteeraukseen

Kuori omenat ja lohko ne 8 osaan. Ripottele mausteet päälle. Pyörittele lohkot friteeraustaikinassa ja friteeraa kuumassa öljyssä 3–5 minuuttia, kunnes lohkot ovat kullanruskeita.
Laita kastike pieneen kippoon ja tarjoile friteerattujen omenalohkojen kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.