Friteerattua omenaa matcha-kastikkeella
Omenat ja kaneli kuuluvat erottomasti syksyyn! Tällä kertaa kanelilta tuoksuvat omenalohkot nautitaan rapeiksi friteerattuina. Samettinen matcha-kastike tuo annokseen jännän twistin.
Ainekset
Friteeraustaikina:
Kastike:
Lisäksi:
Valmistus
Vaihe 1
150 g tempura-jauhoa – 150 ml kivennäisvettä – 40 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Sekoita ainekset hyvin ja jätä tekeytymään.
Vaihe 2
100 g maustamatonta jugurttia – 100 g kermaviiliä – 1 tl matcha-teejauhetta – 1 rkl sitruunamehua – 1 tl vanilja-aromia – 1 rkl hunajaa
Sekoita kastikeainekset hyvin.
Vaihe 3
2 omenaa – 1 tl kanelia – 1 hyppysellinen kardemummaa – 300 ml öljyä friteeraukseen
Kuori omenat ja lohko ne 8 osaan. Ripottele mausteet päälle. Pyörittele lohkot friteeraustaikinassa ja friteeraa kuumassa öljyssä 3–5 minuuttia, kunnes lohkot ovat kullanruskeita.
Laita kastike pieneen kippoon ja tarjoile friteerattujen omenalohkojen kera.
Vinkki:
Voit käyttää omenan sijaan myös muita hedelmiä, esimerkiksi päärynöitä.
Resepti-ID: 1375
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä