Churrot suklaakastikkeella
Churrot ovat pursotettavia, uppopaistettuja leivonnaisia. Niiden päälle ripotellaan kanelia ja sokeria, ja lisänä tarjotaan paksua suklaakastiketta.
Valmistus
Vaihe 1
Churrotaikinaan: Lisää paistokasariin vesi, voi, 25 g sokeria, 0,5 tl kanelia ja soijakastike. Kuumenna, kunnes voi on sulanut ja vesi kiehuu. Lisää jauhot ja sekoita. Kuumenna miedolla lämmöllä 2–3 minuutin ajan. Ota kasari levyltä ja anna jäähtyä muutaman minuutin ajan. Lisää kananmuna ja sekoita se taikinaan. Laita taikina pursotinpussiin, johon on kiinnitetty tähtitylla.
Vaihe 2
Kuumenna öljy 170 asteeseen suuressa kattilassa tai rasvakeittimessä. Pursota taikinasta 5–6 cm pitkiä pötkylöitä. Paista 3–4 minuuttia, kunnes churrot ovat rapeita ja kullankeltaisia.
Vaihe 3
Sekoita 1 tl kanelia ja 100 g sokeria. Sirottele kuumien churrojen päälle kaneli-sokeriseosta.
Vaihe 4
Valmista kastike laittamalla voi, kerma ja pilkottu suklaa pieneen kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut ja sekoittunut kermaan. Mausta soijakastikkeella ja tarjoa churrojen kanssa.
Tip
Tällä ohjeella churroja valmistuu melko iso annos, mutta pienempää taikinamäärää on vaikea valmistaa. Voit halutessasi pursottaa kaiken taikinan ja pakastaa osan churroista. Paista kerralla vain haluamasi määrä.
Voit tarjota churrojen kanssa suklaakastikkeen lisäksi myös vaniljajäätelöä.
Resepti-ID: 1059
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä