Chana dal munakoisolla
Chana dal munakoisolla

Chana dal munakoisolla

kokonaisaika 1 t 25 min
20 min esivalmistelut
45 min valmistus
20 min kohotus

Munakoisoa ja paahdettua valkosipulia sisältävä chana dal -muhennos maustetaan maanläheisillä, savuisilla mausteilla ja Kikkoman soijakastikkeella. Se tarjoillaan valkosipulilla ja korianterilla maustetun naan-leivän kera.

Ainekset

2 annosta

Dal:

150 g
chana dal (kuorittuja, halkaistuja kikherneitä)
600 ml
kasvislientä
1 
laakerinlehti
1 
kokonainen valkosipuli
1 rkl
kasviöljyä
1 rkl
kirkastettua voita (ghee)
40 g
punasipulia ohuina suikaleina
200 g
munakoisoa kuutioina
 ½ tl
kokonaista kuminaa
 ½ tl
jauhettua kurkumaa
 ½ tl
korianterin siemeniä
 ½ tl
savupaprikajauhetta
200 ml
paseerattua tomaattia

Naan-leipä:

200 g
vehnäjauhoa
20 g
vehnäjauhoa kaulimiseen
 ½ tl
leivinjauhetta
 ½ tl
ruokasoodaa
40 ml
maitoa kädenlämpöisenä
75 g
maustamatonta jogurttia

Lisäksi:

2 
valkosipulinkynttä silputtuna
40 g
kirkastettua voita (ghee)
1 tl
korianteria silputtuna
40 g
punasipulia
Tuoreita korianterin lehtiä
Ravintosisältö (per annos):3.631 kJ / 868 kcal
36 gRasva
25 gProteiini
114 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

1  kokonainen valkosipuli – 1 rkl kasviöljyä – 150 g chana dal (kuorittuja, halkaistuja kikherneitä) – 600 ml kasvislientä – 40 g punasipulia ohuina suikaleina – 200 g munakoisoa kuutioina – 1 rkl kirkastettua voita (ghee) –  ½ tl kokonaista kuminaa –  ½ tl jauhettua kurkumaa –  ½ tl korianterin siemeniä –  ½ tl savupaprikajauhetta – 1  laakerinlehti

Leikkaa valkosipulin yläosa pois niin, että kynsien kärjet paljastuvat. Voitele öljyllä ja paista 180-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Keitä chana dalia kasvisliemessä 40 minuuttia. Kuullota pannulla sipulia ja munakoisoa kirkastetussa voissa 5 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Puristele paahdetut valkosipulinkynnet kuoristaan ja lisää ne pannulle. Lisää kumina, kurkuma, korianterin siemenet, savupaprika sekä laakerinlehti ja paista 10–15 sekuntia vapauttaaksesi aromit.

Vaihe 2

200 ml paseerattua tomaattia – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Lisää paseerattu tomaatti vaiheen 1 kasvisten joukkoon ja mausta Kikkoman soijakastikkeella. Keitä 5 minuuttia.

Vaihe 3

200 g vehnäjauhoa – 20 g vehnäjauhoa kaulimiseen –  ½ tl leivinjauhetta –  ½ tl ruokasoodaa – 40 ml maitoa kädenlämpöisenä – 75 g maustamatonta jogurttia

Sekoita isossa kulhossa 200 g jauhoja, leivinjauhe sekä ruokasooda. Lisää vähitellen kädenlämpöistä maitoa ja sekoita taikinaksi. Lisää sitten jogurtti. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Peitä kulho kostealla liinalla tai tuorekelmulla ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan n. 20 minuutiksi. Jaa taikina sitten neljään osaan ja muotoile ne palloiksi. Ripottele niiden päälle loput 20 g jauhoja ja kauli ovaalinmuotoisiksi leiviksi, joiden paksuus on 3–4 mm.

Vaihe 4

2  valkosipulinkynttä silputtuna – 40 g kirkastettua voita (ghee) – 1 tl korianteria silputtuna – 40 g punasipulia – Tuoreita korianterin lehtiä

Kuumenna kuiva pannu (keskilämpö/kova lämpö) ja paista kutakin naan-leipää 2 minuuttia per puoli, kunnes niihin alkaa tulla kullanruskeita ja hiiltyneitä kohtia. Sulata kirkastettu voi pienessä kattilassa ja lisää sitten silputtu valkosipuli ja korianteri. Leikkaa sipuli rinkuloiksi. Sivele naan-leivät valkosipulivoilla ja koristele dal korianterin lehdillä ja sipulirinkuloilla.

Resepti-ID: 1601

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

1 kokonainen valkosipuli – 1 rkl kasviöljyä – 150 g chana dal (kuorittuja, halkaistuja kikherneitä) – 600 ml kasvislientä – 40 g punasipulia ohuina suikaleina – 200 g munakoisoa kuutioina – 1 rkl kirkastettua voita (ghee) – ½ tl kokonaista kuminaa – ½ tl jauhettua kurkumaa – ½ tl korianterin siemeniä – ½ tl savupaprikajauhetta – 1 laakerinlehti

Leikkaa valkosipulin yläosa pois niin, että kynsien kärjet paljastuvat. Voitele öljyllä ja paista 180-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Keitä chana dalia kasvisliemessä 40 minuuttia. Kuullota pannulla sipulia ja munakoisoa kirkastetussa voissa 5 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Puristele paahdetut valkosipulinkynnet kuoristaan ja lisää ne pannulle. Lisää kumina, kurkuma, korianterin siemenet, savupaprika sekä laakerinlehti ja paista 10–15 sekuntia vapauttaaksesi aromit.

200 ml paseerattua tomaattia – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Lisää paseerattu tomaatti vaiheen 1 kasvisten joukkoon ja mausta Kikkoman soijakastikkeella. Keitä 5 minuuttia.

200 g vehnäjauhoa – 20 g vehnäjauhoa kaulimiseen – ½ tl leivinjauhetta – ½ tl ruokasoodaa – 40 ml maitoa kädenlämpöisenä – 75 g maustamatonta jogurttia

Sekoita isossa kulhossa 200 g jauhoja, leivinjauhe sekä ruokasooda. Lisää vähitellen kädenlämpöistä maitoa ja sekoita taikinaksi. Lisää sitten jogurtti. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Peitä kulho kostealla liinalla tai tuorekelmulla ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan n. 20 minuutiksi. Jaa taikina sitten neljään osaan ja muotoile ne palloiksi. Ripottele niiden päälle loput 20 g jauhoja ja kauli ovaalinmuotoisiksi leiviksi, joiden paksuus on 3–4 mm.

2 valkosipulinkynttä silputtuna – 40 g kirkastettua voita (ghee) – 1 tl korianteria silputtuna – 40 g punasipulia – Tuoreita korianterin lehtiä

Kuumenna kuiva pannu (keskilämpö/kova lämpö) ja paista kutakin naan-leipää 2 minuuttia per puoli, kunnes niihin alkaa tulla kullanruskeita ja hiiltyneitä kohtia. Sulata kirkastettu voi pienessä kattilassa ja lisää sitten silputtu valkosipuli ja korianteri. Leikkaa sipuli rinkuloiksi. Sivele naan-leivät valkosipulivoilla ja koristele dal korianterin lehdillä ja sipulirinkuloilla.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.