

Chana dal munakoisolla
Munakoisoa ja paahdettua valkosipulia sisältävä chana dal -muhennos maustetaan maanläheisillä, savuisilla mausteilla ja Kikkoman soijakastikkeella. Se tarjoillaan valkosipulilla ja korianterilla maustetun naan-leivän kera.
Ainekset
Dal:
Naan-leipä:
Lisäksi:
Valmistus
Vaihe 1

1 kokonainen valkosipuli – 1 rkl kasviöljyä – 150 g chana dal (kuorittuja, halkaistuja kikherneitä) – 600 ml kasvislientä – 40 g punasipulia ohuina suikaleina – 200 g munakoisoa kuutioina – 1 rkl kirkastettua voita (ghee) – ½ tl kokonaista kuminaa – ½ tl jauhettua kurkumaa – ½ tl korianterin siemeniä – ½ tl savupaprikajauhetta – 1 laakerinlehti
Leikkaa valkosipulin yläosa pois niin, että kynsien kärjet paljastuvat. Voitele öljyllä ja paista 180-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Keitä chana dalia kasvisliemessä 40 minuuttia. Kuullota pannulla sipulia ja munakoisoa kirkastetussa voissa 5 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Puristele paahdetut valkosipulinkynnet kuoristaan ja lisää ne pannulle. Lisää kumina, kurkuma, korianterin siemenet, savupaprika sekä laakerinlehti ja paista 10–15 sekuntia vapauttaaksesi aromit.
Vaihe 2

200 ml paseerattua tomaattia – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Lisää paseerattu tomaatti vaiheen 1 kasvisten joukkoon ja mausta Kikkoman soijakastikkeella. Keitä 5 minuuttia.
Vaihe 3

200 g vehnäjauhoa – 20 g vehnäjauhoa kaulimiseen – ½ tl leivinjauhetta – ½ tl ruokasoodaa – 40 ml maitoa kädenlämpöisenä – 75 g maustamatonta jogurttia
Sekoita isossa kulhossa 200 g jauhoja, leivinjauhe sekä ruokasooda. Lisää vähitellen kädenlämpöistä maitoa ja sekoita taikinaksi. Lisää sitten jogurtti. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia, kunnes se on sileää ja kimmoisaa. Peitä kulho kostealla liinalla tai tuorekelmulla ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan n. 20 minuutiksi. Jaa taikina sitten neljään osaan ja muotoile ne palloiksi. Ripottele niiden päälle loput 20 g jauhoja ja kauli ovaalinmuotoisiksi leiviksi, joiden paksuus on 3–4 mm.
Vaihe 4

2 valkosipulinkynttä silputtuna – 40 g kirkastettua voita (ghee) – 1 tl korianteria silputtuna – 40 g punasipulia – Tuoreita korianterin lehtiä
Kuumenna kuiva pannu (keskilämpö/kova lämpö) ja paista kutakin naan-leipää 2 minuuttia per puoli, kunnes niihin alkaa tulla kullanruskeita ja hiiltyneitä kohtia. Sulata kirkastettu voi pienessä kattilassa ja lisää sitten silputtu valkosipuli ja korianteri. Leikkaa sipuli rinkuloiksi. Sivele naan-leivät valkosipulivoilla ja koristele dal korianterin lehdillä ja sipulirinkuloilla.
Resepti-ID: 1601
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä










![[Translate to Finnisch:] [Translate to Finnisch:]](https://www.kikkoman.fi/fileadmin/_processed_/3/2/csm_1577_Carrot_Ginger_Salad_With_Cilantro_Desktop_Header_03efb60f8c.webp)
![[Translate to Finnisch:] [Translate to Finnisch:]](https://www.kikkoman.fi/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)







