Bulgogi porsaanlihasta

kokonaisaika 90 min
15 min esivalmistelut
15 min valmistus
60 min marinointi

Koreankielinen sana bulgogi tarkoittaa tulta ja lihaa. Bulgogi ei kuitenkaan ole tulista, vaan nimi viittaa perinteiseen valmistustapaan hiiligrillissä. Tällä kertaa se valmistetaan edullisesta porsaanlihasta, mausta kuitenkaan tinkimättä!

Ainekset

2 annosta
300 g
porsaan sisäfileetä
3 
valkosipulinkynttä
 ½ 
hapanta omenaa
1 pala
pala inkivääriä (n. 3 cm)
1 
pieni nippu kevätsipulia
1 rkl
hunajaa
pippuria maun mukaan
2 rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä

Tarjoiluun:

8 
shison / perillan lehteä
8 
pehmeälehtisen keräsalaatin lehteä
 ½ nippu
tuoretta korianteria
1 
kurkku
Ravintosisältö (per annos): 1329 kJ  /  318 kcal
16 g Rasva
35 g Proteiini
8 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

300 g porsaan sisäfileetä – 3  valkosipulinkynttä –  ½  hapanta omenaa – 1  pala inkivääriä (n. 3 cm) – 1  pieni nippu kevätsipulia

Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi. Pilko valkosipuli, omena, inkivääri ja kevätsipulit rouheasti.

Vaihe 2

Soseuta pilkottu valkosipuli, omena, inkivääri ja kevätsipuli yleiskoneessa tai tehosekoittimessa sileäksi tahnaksi.

Vaihe 3

1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 rkl hunajaa – pippuria maun mukaan – 75 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Lisää vaiheessa 2 valmistettu tahna ja loput aineksista (Kikkomanin seesamiöljy, hunaja, pippuri, Kikkomanin soijakastike ja paahdetut seesaminsiemenet) lihasiivujen sekaan. Marinoi lihaa ainakin 1 tunti, mielellään yön yli.

Vaihe 4

8  shison / perillan lehteä – 8  pehmeälehtisen keräsalaatin lehteä –  ½ nippu tuoretta korianteria –  ½  kurkku

Pyyhi ylimääräinen marinadi pois lihasta ja paista erittäin kuumalla pannulla n. 2 minuuttia kummaltakin puolelta. 

Tarjoile yrttien, salaatinlehtien ja silputun kurkun kera.

Vinkki:

Voit tarjoilla annoksen kanssa myös ohuiksi siivutettuja lempikasviksiasi, kuten punakaalia tai porkkanaa.

Resepti-ID: 1233

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

300 g porsaan sisäfileetä – 3  valkosipulinkynttä –  ½  hapanta omenaa – 1  pala inkivääriä (n. 3 cm) – 1  pieni nippu kevätsipulia

Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi. Pilko valkosipuli, omena, inkivääri ja kevätsipulit rouheasti.

Soseuta pilkottu valkosipuli, omena, inkivääri ja kevätsipuli yleiskoneessa tai tehosekoittimessa sileäksi tahnaksi.

1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy1 rkl hunajaa – pippuria maun mukaan – 75 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Lisää vaiheessa 2 valmistettu tahna ja loput aineksista (Kikkomanin seesamiöljy, hunaja, pippuri, Kikkomanin soijakastike ja paahdetut seesaminsiemenet) lihasiivujen sekaan. Marinoi lihaa ainakin 1 tunti, mielellään yön yli.

8  shison / perillan lehteä – 8  pehmeälehtisen keräsalaatin lehteä –  ½ nippu tuoretta korianteria –  ½  kurkku

Pyyhi ylimääräinen marinadi pois lihasta ja paista erittäin kuumalla pannulla n. 2 minuuttia kummaltakin puolelta. 

Tarjoile yrttien, salaatinlehtien ja silputun kurkun kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.