Bulgogi porsaanlihasta
Koreankielinen sana bulgogi tarkoittaa tulta ja lihaa. Bulgogi ei kuitenkaan ole tulista, vaan nimi viittaa perinteiseen valmistustapaan hiiligrillissä. Tällä kertaa se valmistetaan edullisesta porsaanlihasta, mausta kuitenkaan tinkimättä!
Ainekset
Tarjoiluun:
Valmistus
Vaihe 1
300 g porsaan sisäfileetä – 3 valkosipulinkynttä – ½ hapanta omenaa – 1 pala inkivääriä (n. 3 cm) – 1 pieni nippu kevätsipulia
Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi. Pilko valkosipuli, omena, inkivääri ja kevätsipulit rouheasti.
Vaihe 2
Soseuta pilkottu valkosipuli, omena, inkivääri ja kevätsipuli yleiskoneessa tai tehosekoittimessa sileäksi tahnaksi.
Vaihe 3
1 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 1 rkl hunajaa – pippuria maun mukaan – 75 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 2 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
Lisää vaiheessa 2 valmistettu tahna ja loput aineksista (Kikkomanin seesamiöljy, hunaja, pippuri, Kikkomanin soijakastike ja paahdetut seesaminsiemenet) lihasiivujen sekaan. Marinoi lihaa ainakin 1 tunti, mielellään yön yli.
Vaihe 4
8 shison / perillan lehteä – 8 pehmeälehtisen keräsalaatin lehteä – ½ nippu tuoretta korianteria – ½ kurkku
Pyyhi ylimääräinen marinadi pois lihasta ja paista erittäin kuumalla pannulla n. 2 minuuttia kummaltakin puolelta.
Tarjoile yrttien, salaatinlehtien ja silputun kurkun kera.
Vinkki:
Voit tarjoilla annoksen kanssa myös ohuiksi siivutettuja lempikasviksiasi, kuten punakaalia tai porkkanaa.
Resepti-ID: 1233
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä