

Broilerinkoivet mausteisessa hunaja-soijakastikkeessa ja pikkuperunat
Vaivaton tapa valmistaa ateria – broilerinkoivet ja lisuke kypsennetään samalla uunipellillä, joten tiskiäkin tulee vähemmän!
Ainekset
For the marinade:
Lisuke:
Valmistus
Vaihe 1
Sekoita marinadin ainekset kulhossa hyvin keskenään.
Vaihe 2
Huuhdo broilerinkoivet, kiehauta vesi isossa kattilassa ja keitä broilerinkoipia n. 10 sekuntia. Huuhdo broilerinkoivet kylmällä vedellä ja taputtele talouspaperilla kuiviksi.
Vaihe 3
Pistele lihaan reikiä haarukalla molemmin puolin, mutta varo osumasta luuhun. Nosta broilerinkoivet marinadiin ja hiero marinadi kauttaaltaan lihan pintaan. Peitä kulho tuorekelmulla ja anna marinoitua 40–50 minuuttia.
Vaihe 4
Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen). Nosta broilerinkoivet uunipellille nahkapuoli alaspäin (nosta jäljelle jäänyt marinadi sivuun odottamaan).
Vaihe 5
Levitä perunat ja valkosipulinkynnet pellille broilerinkoipien ympärille ja paista uunissa 15–20 minuuttia.
Vaihe 6
Nosta pelti pois uunista ja käännä broilerinkoivet. Huuhdo tomaatit ja levitä pellille muiden ainesten joukkoon.
Vaihe 7
Sivele broilerinkoipien pintaan jäljelle jäänyttä marinadia ja pirskottele loput marinadista perunoiden ja tomaattien päälle.
Vaihe 8
Nosta uunin lämpötila 230 asteeseen ja paista vielä 12–15 minuuttia (jos broilerinkoivet ovat isoja, paistoaika voi olla hieman pidempi).
Vaihe 9
Pese pavut ja leikkaa päät irti. Paista papuja pannulla kuumassa öljyssä 2–3 minuuttia ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Vaihe 10
Nosta pelti pois uunista ja levitä pavut pellille. Nostele pellille kertynyttä paistolientä broilerinkoipien päälle ja tarjoa.
Kärki:
TÄMÄ HELPPO RESEPTI SOPII HYVIN NIIN GRILLAUKSEEN KUIN BARBECUEHEN.
Resepti-ID: 24
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä