Bataattipallerot sienikastikkeella

kokonaisaika 55 min
15 min esivalmistelut
40 min valmistus

Kermainen sienikastike tuo täyteläisyyttä tähän nopeatekoiseen kasvisruokaan.

Ainekset

2 annosta
600 g
bataattia
65 g
vehnäjauhoa
3 rkl
perunajauhoa
1 
kananmuna
 ½ tl
suolaa

Sienikastike:

1 rkl
voita
500 g
herkkusieniä (puolet valkoisia, puolet ruskeita)
4 
salottisipulia
2 
valkosipulinkynttä
1 tl
pippuria
250 ml
kuohukermaa
 ½ nippu
persiljaa
Ravintosisältö (per annos): 4354 kJ  /  1040 kcal
51 g Rasva
25 g Proteiini
122 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

600 g bataattia

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Pese, kuori ja paloittele bataatti. Laita palat uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda noin 25 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää. Anna jäähtyä ja soseuta perunapuristimella.

Vaihe 2

65 g vehnäjauhoa – 3 rkl perunajauhoa – 1  kananmuna –  ½ tl suolaa

Laita soseutetut bataatit, vehnäjauhot, perunajauhot, suola ja kananmuna kulhoon. Vaivaa ainekset sekaisin ja rullaa taikinasta pieniä pötköjä. Leikkaa pötköistä palleroita ja keitä niitä pienissä erissä suolatussa vedessä 3 minuutin ajan siitä kun ne nousevat veden pinnalle.

Vaihe 3

1 rkl voita – 500 g herkkusieniä (puolet valkoisia, puolet ruskeita) – 4  salottisipulia – 2  valkosipulinkynttä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 tl pippuria – 250 ml kuohukermaa –  ½ nippu persiljaa

Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Leikkaa salottisipulit tulitikun paksuisiksi tikuiksi ja murskaa valkosipuli. Kuullota salottisipulia voissa. Lisää sitten herkkusienet ja valkosipuli ja ruskista kullanruskeiksi. Mausta Kikkomanin soijakastikkeella ja pippurilla. Lisää kuohukerma sekä silputtu persilja ja kiehauta. Kaada kastike palleroiden päälle ja koristele persiljalla.

Jos haluat vähäkalorisemman sienikastikkeen, voit korvata osan kermasta kasvisliemellä.

Resepti-ID: 1153

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

600 g bataattia

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Pese, kuori ja paloittele bataatti. Laita palat uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda noin 25 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää. Anna jäähtyä ja soseuta perunapuristimella.

65 g vehnäjauhoa – 3 rkl perunajauhoa – 1  kananmuna –  ½ tl suolaa

Laita soseutetut bataatit, vehnäjauhot, perunajauhot, suola ja kananmuna kulhoon. Vaivaa ainekset sekaisin ja rullaa taikinasta pieniä pötköjä. Leikkaa pötköistä palleroita ja keitä niitä pienissä erissä suolatussa vedessä 3 minuutin ajan siitä kun ne nousevat veden pinnalle.

1 rkl voita – 500 g herkkusieniä (puolet valkoisia, puolet ruskeita) – 4  salottisipulia – 2  valkosipulinkynttä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 tl pippuria – 250 ml kuohukermaa –  ½ nippu persiljaa

Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Leikkaa salottisipulit tulitikun paksuisiksi tikuiksi ja murskaa valkosipuli. Kuullota salottisipulia voissa. Lisää sitten herkkusienet ja valkosipuli ja ruskista kullanruskeiksi. Mausta Kikkomanin soijakastikkeella ja pippurilla. Lisää kuohukerma sekä silputtu persilja ja kiehauta. Kaada kastike palleroiden päälle ja koristele persiljalla.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.