

Bataattipallerot sienikastikkeella
Kermainen sienikastike tuo täyteläisyyttä tähän nopeatekoiseen kasvisruokaan.
Valmistus
Vaihe 1

600 g bataattia
Lämmitä uuni 190 asteeseen. Pese, kuori ja paloittele bataatti. Laita palat uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda noin 25 minuuttia, kunnes bataatti on kypsää. Anna jäähtyä ja soseuta perunapuristimella.
Vaihe 2

65 g vehnäjauhoa – 3 rkl perunajauhoa – 1 kananmuna – 0,5 tl suolaa
Laita soseutetut bataatit, vehnäjauhot, perunajauhot, suola ja kananmuna kulhoon. Vaivaa ainekset sekaisin ja rullaa taikinasta pieniä pötköjä. Leikkaa pötköistä palleroita ja keitä niitä pienissä erissä suolatussa vedessä 3 minuutin ajan siitä kun ne nousevat veden pinnalle.
Vaihe 3

1 rkl voita – 500 g herkkusieniä (puolet valkoisia, puolet ruskeita) – 4 salottisipulia – 2 valkosipulinkynttä – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 tl pippuria – 250 ml kuohukermaa – 0,5 nippu persiljaa
Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Leikkaa salottisipulit tulitikun paksuisiksi tikuiksi ja murskaa valkosipuli. Kuullota salottisipulia voissa. Lisää sitten herkkusienet ja valkosipuli ja ruskista kullanruskeiksi. Mausta Kikkomanin soijakastikkeella ja pippurilla. Lisää kuohukerma sekä silputtu persilja ja kiehauta. Kaada kastike palleroiden päälle ja koristele persiljalla.
Jos haluat vähäkalorisemman sienikastikkeen, voit korvata osan kermasta kasvisliemellä.
Resepti-ID: 1153
PDF-resepti
Kiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä