Bagna cauda -dippi tofulla ja soijakastikkeella

kokonaisaika 20 min
10 min esivalmistelut
10 min valmistus

Ainekset

4 annosta
3 
valkosipulinkynttä
 ½ 
pieni sipuli
3 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
valkoviiniä
1 
tonnikalaa öljyssä (= 185 g)
100 g
kiinteää tofua
2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
hunajaa
2 rkl
raastettua parmesaania
1 rkl
kapriksia
 ½ tl
suolaa
vastajauhettua valkopippuria
Ravintosisältö (per annos): 1009 kJ  /  241 kcal
15,3 g Rasva
18,7 g Proteiini
5,8 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Kuori valkosipuli ja sipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuumenna kattilassa ½ rkl öljyä, lisää joukkoon valkosipuli ja sipuli ja kuullota. Kaada joukkoon valkoviini, kiehauta ja kaada seos tehosekoittimeen.

Vaihe 2

Valuta tonnikalasta öljy pois. Kuumenna toisessa kattilassa ½ rkl oliiviöljyä, kaada tonnikala kattilaan ja kuullota, kunnes tonnikala on kuivaa. Lisää joukkoon 2 rkl soijakastiketta ja kuullota hetki. Nosta seos lautaselle ja anna jäähtyä.

Vaihe 3

Kaada tonnikalaseos tehosekoittimeen valkosipuli-sipuliseoksen joukkoon. Lisää joukkoon hyvin valutettu tofu, loput soijakastikkeesta ja oliiviöljystä, sitruunamehu ja hunaja ja soseuta. Lisää lopuksi parmesaani, kaprikset, suola ja pippuri, soseuta vielä kerran karkeasti ja tarjoa.

Bagna cauda -dipin kanssa sopivat erittäin hyvin esimerkiksi

  • kasvistikut, kuten porkkana-, selleri-, kurkku-, paprika- ja retiisitikut
  • keitetyt kasvikset, kuten vihreä parsa, maissintähkät, kukkakaali ja parsakaali.

Resepti-ID: 202

PDF-resepti

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kuori valkosipuli ja sipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Kuumenna kattilassa ½ rkl öljyä, lisää joukkoon valkosipuli ja sipuli ja kuullota. Kaada joukkoon valkoviini, kiehauta ja kaada seos tehosekoittimeen.

Valuta tonnikalasta öljy pois. Kuumenna toisessa kattilassa ½ rkl oliiviöljyä, kaada tonnikala kattilaan ja kuullota, kunnes tonnikala on kuivaa. Lisää joukkoon 2 rkl soijakastiketta ja kuullota hetki. Nosta seos lautaselle ja anna jäähtyä.

Kaada tonnikalaseos tehosekoittimeen valkosipuli-sipuliseoksen joukkoon. Lisää joukkoon hyvin valutettu tofu, loput soijakastikkeesta ja oliiviöljystä, sitruunamehu ja hunaja ja soseuta. Lisää lopuksi parmesaani, kaprikset, suola ja pippuri, soseuta vielä kerran karkeasti ja tarjoa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.