Ankka-kasviswokki luumukastikkeessa
Ankka-kasviswokki luumukastikkeessa

Ankka-kasviswokki luumukastikkeessa

kokonaisaika75 min
15 minesivalmistelut
60 minvalmistus

Kiinalaistyylisen ankkawokin täyteläisen maun takana on viismaustetta sisältävä luumukastike. Wokki maistuu nuudelien tai riisin kanssa.

Ainekset

2 annosta

Ankka:

2 
ankankoipea
300 ml
vettä
1 tl
viismaustetta (tai tähtianista, fenkolinsiemeniä, kanelia, neilikoita jne.)
3 
valkosipulinkynttä
3 cm
tuoretta inkivääriä

Wokki:

1 
punasipuli
3 
valkosipulinkynttä
3 cm
tuoretta inkivääriä
1 
chili
1 
pak-choi (pinaattikiinankaali)
1 
luumu (valinnainen)
100 g
siitakesieniä tai osterivinokkaita
 ½ nippu
kevätsipulia tai ruohosipulia
1 kourallinen
sokeriherneitä
3 ½ rkl
kiinalaista luumukastiketta
50 g
bambunversoja (säilyke, valinnainen)
Ruokaöljyä paistamiseen (esim. rypsiöljyä)
300 g
riisinuudeleita keitettynä paketin ohjeen mukaan
Ravintosisältö (per annos):2930 kJ / 812 kcal
48 gRasva
42 gProteiini
49 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Laita ankankoivet kattilaan. Lisää Kikkomanin soijakastike, vesi ja mausteet. Viipaloi valkosipuli ja inkivääri ja lisää liemeen. Kiehauta, peitä kannella ja anna kiehua hiljaa matalalla lämmöllä n. 45 minuuttia tai kunnes ankanliha on kypsää.

Vaihe 2

Leikkaa sipuli suikaleiksi ja silppua valkosipuli. Silppua tai raasta inkivääri. Pilko chili. Leikkaa pak-choi suikaleiksi ja kuutioi luumu. Leikkaa sienet pieniksi paloiksi. Silppua kevätsipuli. Irrota ankanliha luista ja leikkaa pieniksi paloiksi.

Vaihe 3

Kuumenna hiukan öljyä pannulla. Lisää ankan palat ja paista hetki. Lisää sipuli, valkosipuli, chili sekä inkivääri ja paista minuutin verran. Lisää pak-choi, sienet, sokeriherneet ja (valinnaiset) bambunversot. Jatka paistamista n. minuutti. Lisää sitten luumukastike, Kikkomanin soijakastike sekä kuutioitu luumu. Paista hetki ja lisää silputtu kevätsipuli.

Vaihe 4

Tarjoile wokki riisinuudelien kera.

Vinkki:

Voit tarjota wokin myös riisin kera ja käyttää siihen haluamiasi kasviksia.

Resepti-ID: 1397

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Laita ankankoivet kattilaan. Lisää Kikkomanin soijakastike, vesi ja mausteet. Viipaloi valkosipuli ja inkivääri ja lisää liemeen. Kiehauta, peitä kannella ja anna kiehua hiljaa matalalla lämmöllä n. 45 minuuttia tai kunnes ankanliha on kypsää.

Leikkaa sipuli suikaleiksi ja silppua valkosipuli. Silppua tai raasta inkivääri. Pilko chili. Leikkaa pak-choi suikaleiksi ja kuutioi luumu. Leikkaa sienet pieniksi paloiksi. Silppua kevätsipuli. Irrota ankanliha luista ja leikkaa pieniksi paloiksi.

Kuumenna hiukan öljyä pannulla. Lisää ankan palat ja paista hetki. Lisää sipuli, valkosipuli, chili sekä inkivääri ja paista minuutin verran. Lisää pak-choi, sienet, sokeriherneet ja (valinnaiset) bambunversot. Jatka paistamista n. minuutti. Lisää sitten luumukastike, Kikkomanin soijakastike sekä kuutioitu luumu. Paista hetki ja lisää silputtu kevätsipuli.

Tarjoile wokki riisinuudelien kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.