
37 / 287
Shakshuka

Valmistusaika
25 min
Valmistelu aika:
25 min
Ainekset
- 2 punaista paprikaa
- 200 g kuorittuja tomaatteja
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 2 punasipulia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 tl kuminaa
- 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 1 rkl sitruunamehua
- 300 g siivilöityjä tomaatteja
- 2 ripausta karkeasti jauhettua pippuria
- 4 kananmunaa
- ½ nippu korianteria
- ½ nippu persiljaa
- 150 g fetaa
- 1 Pitaleipä
Valmistusohje
- Kuumenna uuni 160 °C:een (ylä- ja alalämpö).
- Pese ja puolita paprikat, poista siemenet ja pilko haluamaasi muotoon. Pilko kuoritut tomaatit. Pese ja puolita kirsikkatomaatit. Kuori sipulit ja leikkaa suikaleiksi.
- Kuullota paprikat ja sipulit uuninkestävällä pannulla 3 rkl oliiviöljyssä. Lisää kumina ja paahda hetki pannulla. Kuullota hetki soijakastikkeella, mausta sitruunamehulla ja lisää siivilöidyt tomaatit. Kiehauta.
- Tee paistokseen pieni kuoppa jokaisella munalla. Riko munat yksitellen kuoppiin. Älä sekoita enää, vaan annan munien hyytyä erillään toisistaan. Laita uuniin noin 10 minuutiksi.
- Pese, kuivaa ja nypi korianteri ja persilja. Tarjoile valmis shakshuka yrttien, fetajuuston ja pitaleivän kanssa.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
25 min
Valmistelu aika:
25 min
Ainekset
- 2 punaista paprikaa
- 200 g kuorittuja tomaatteja
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 2 punasipulia
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 tl kuminaa
- 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
- 1 rkl sitruunamehua
- 300 g siivilöityjä tomaatteja
- 2 ripausta karkeasti jauhettua pippuria
- 4 kananmunaa
- ½ nippu korianteria
- ½ nippu persiljaa
- 150 g fetaa
- 1 Pitaleipä