Hae
Suodata
Shakshuka
Bookmark
37 / 287

Shakshuka

Shakshuka
Valmistusaika 25 min
Valmistelu aika: 25 min

Ainekset

  • 2 punaista paprikaa
  • 200 g kuorittuja tomaatteja
  • 100 g kirsikkatomaatteja 
  • 2 punasipulia
  • 3 rkl oliiviöljyä 
  • 2 tl kuminaa
  • 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 300 g siivilöityjä tomaatteja
  • 2 ripausta karkeasti jauhettua pippuria
  • 4 kananmunaa
  • ½ nippu korianteria
  • ½ nippu persiljaa
  • 150 g fetaa
  • 1 Pitaleipä

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 160 °C:een (ylä- ja alalämpö).
  2. Pese ja  puolita paprikat, poista siemenet ja pilko haluamaasi muotoon. Pilko kuoritut tomaatit. Pese ja puolita kirsikkatomaatit. Kuori sipulit ja leikkaa suikaleiksi.
  3. Kuullota paprikat ja sipulit uuninkestävällä pannulla 3 rkl oliiviöljyssä. Lisää kumina ja paahda hetki pannulla. Kuullota hetki soijakastikkeella, mausta sitruunamehulla ja lisää siivilöidyt tomaatit. Kiehauta.
  4. Tee paistokseen pieni kuoppa jokaisella munalla. Riko munat yksitellen kuoppiin. Älä sekoita enää, vaan annan munien hyytyä erillään toisistaan. Laita uuniin noin 10 minuutiksi.
  5. Pese, kuivaa ja nypi korianteri ja persilja. Tarjoile valmis shakshuka yrttien, fetajuuston ja pitaleivän kanssa.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 25 min
Valmistelu aika: 25 min

Ainekset

  • 2 punaista paprikaa
  • 200 g kuorittuja tomaatteja
  • 100 g kirsikkatomaatteja 
  • 2 punasipulia
  • 3 rkl oliiviöljyä 
  • 2 tl kuminaa
  • 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 300 g siivilöityjä tomaatteja
  • 2 ripausta karkeasti jauhettua pippuria
  • 4 kananmunaa
  • ½ nippu korianteria
  • ½ nippu persiljaa
  • 150 g fetaa
  • 1 Pitaleipä