
13 / 44
Parsakaali-juustopihvit ja teriyaki texmex -salsaa
Rapeita kasvispihvejä, jotka sisältävät kvinoaa, parsakaalia ja juustoa. Herkullisia dipattuna tuliseen, teriyakilla maustettuun texmex-salsaan.
Kikkoman Teriyaki- marinadi
Marinadit, dipit ja salaatinkastikkeet
Pääruoat
Vihannekset
Meksikon keittiö
Kasvisruoat
Välipalat

Valmistusaika
40 min
Valmistelu aika:
10 min
Kokkausaika
30 min
3031 kJ / 725 kcal
Fett / Rasva:
33,6 g
Protein / Proteiini:
32,8 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
69,7 g
Ainekset 2 annokselle
Teriyakisalsaan:
- 250 g kypsiä tomaatteja
- 1 pieni punainen tai vihreä chilipaprika
- 1 pieni punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl oliiviöljyä
- 2 rkl sokeria
- 2–3 rkl Kikkomanin teriyakimarinadia
- 1–2 tl savupaprikajauhetta
- 1–2 ripausta juustokuminaa
Parsakaalipihveihin:
- 50 g kvinoaa
- 1 parsakaali (n. 300 g)
- 1 pieni salottisipuli
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 2–3 rkl kasviöljyä
- 2 rkl kikhernejauhoja
- 60 g kaurahiutaleita (n. 5–6 rkl)
- 50 g juustoraastetta (n. 4 rkl)
- 2 pientä kananmunaa
- 3–4 rkl Kikkomanin teriyakimarinadia
- ¾ tl oreganoa
- Vastajauhettua pippuria
Valmistusohje
- Hienonna tomaatit, chilipaprikat, sipuli ja valkosipuli. Kuullota kuumassa öljyssä. Ripottele päälle sokeria ja karamellisoi kevyesti. Lisää Kikkomanin teriyakimarinadi. Hauduta salsaa ilman kantta 5–10 minuutin ajan. Mausta salsa juustokuminalla ja savupaprikajauheella.
- Valmista kvinoa parsakaalipihvejä varten pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna parsakaali monitoimikoneella. Hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Kuumenna 1 rkl öljyä ja paista parsakaalia. Lisää salottisipuli ja valkosipuli. Paista noin 15 minuutin ajan ja siirrä kasvikset sitten kulhoon. Lisää kvinoa, kikhernejauhot, 30 g kaurahiutaleita ja juusto. Anna jäähtyä hetken aikaa.
- Lisää kananmunat ja sekoita hyvin. Mausta parsakaaliseos teriyakimarinadilla, oreganolla ja pippurilla. Muotoile parsakaaliseos pieniksi pihveiksi märin käsin. Pyörittele lopuissa kaurahiutaleissa. Painele kaurahiutaleet tiiviisti kiinni pintaan. Paista pihvejä lopussa öljyssä 8–12 minuutin ajan kummaltakin puolelta, kunnes pihvit ovat kullanruskeita. Tarjoile teriyakisalsan kanssa.
Vinkki:
- Jos haluat valmista nopeammin, lisää hieman teriyakimarinadia valmiiseen salsaan ja tarjoile pihvien kanssa.
- Parsakaalin sijaan pihveihin sopivat myös kesäkurpitsa tai kukkakaali.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Valmistusaika
40 min
Valmistelu aika:
10 min
Kokkausaika
30 min
3031 kJ / 725 kcal
Fett / Rasva:
33,6 g
Protein / Proteiini:
32,8 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit:
69,7 g
Ainekset 2 annokselle
Teriyakisalsaan:
- 250 g kypsiä tomaatteja
- 1 pieni punainen tai vihreä chilipaprika
- 1 pieni punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl oliiviöljyä
- 2 rkl sokeria
- 2–3 rkl Kikkomanin teriyakimarinadia
- 1–2 tl savupaprikajauhetta
- 1–2 ripausta juustokuminaa
Parsakaalipihveihin:
- 50 g kvinoaa
- 1 parsakaali (n. 300 g)
- 1 pieni salottisipuli
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 2–3 rkl kasviöljyä
- 2 rkl kikhernejauhoja
- 60 g kaurahiutaleita (n. 5–6 rkl)
- 50 g juustoraastetta (n. 4 rkl)
- 2 pientä kananmunaa
- 3–4 rkl Kikkomanin teriyakimarinadia
- ¾ tl oreganoa
- Vastajauhettua pippuria