Parsakaali-juustopihvit ja teriyaki texmex -salsaa
Hae
Suodata
Parsakaali-juustopihvit ja teriyaki texmex -salsaa
Bookmark
13 / 44

Parsakaali-juustopihvit ja teriyaki texmex -salsaa

Rapeita kasvispihvejä, jotka sisältävät kvinoaa, parsakaalia ja juustoa. Herkullisia dipattuna tuliseen, teriyakilla maustettuun texmex-salsaan.

Parsakaali-juustopihvit ja teriyaki texmex -salsaa
Valmistusaika 40 min
Valmistelu aika: 10 min
Kokkausaika 30 min
3031 kJ / 725 kcal
Fett / Rasva: 33,6 g
Protein / Proteiini: 32,8 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 69,7 g

Ainekset 2 annokselle

Teriyakisalsaan:

  • 250 g kypsiä tomaatteja
  • 1 pieni punainen tai vihreä chilipaprika
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 2 rkl sokeria
  • 2–3 rkl Kikkomanin teriyakimarinadia
  • 1–2 tl savupaprikajauhetta
  • 1–2 ripausta juustokuminaa


Parsakaalipihveihin:

  • 50 g kvinoaa
  • 1 parsakaali (n. 300 g)
  • 1 pieni salottisipuli
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 2–3 rkl kasviöljyä
  • 2 rkl kikhernejauhoja
  • 60 g kaurahiutaleita (n. 5–6 rkl)

Valmistusohje

  1. Hienonna tomaatit, chilipaprikat, sipuli ja valkosipuli. Kuullota kuumassa öljyssä. Ripottele päälle sokeria ja karamellisoi kevyesti. Lisää Kikkomanin teriyakimarinadi. Hauduta salsaa ilman kantta 5–10 minuutin ajan. Mausta salsa juustokuminalla ja savupaprikajauheella. 
  2. Valmista kvinoa parsakaalipihvejä varten pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna parsakaali monitoimikoneella. Hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Kuumenna 1 rkl öljyä ja paista parsakaalia. Lisää salottisipuli ja valkosipuli. Paista noin 15 minuutin ajan ja siirrä kasvikset sitten kulhoon. Lisää kvinoa, kikhernejauhot, 30 g kaurahiutaleita ja juusto. Anna jäähtyä hetken aikaa. 
  3. Lisää kananmunat ja sekoita hyvin. Mausta parsakaaliseos teriyakimarinadilla, oreganolla ja pippurilla. Muotoile parsakaaliseos pieniksi pihveiksi märin käsin. Pyörittele lopuissa kaurahiutaleissa. Painele kaurahiutaleet tiiviisti kiinni pintaan. Paista pihvejä lopussa öljyssä 8–12 minuutin ajan kummaltakin puolelta, kunnes pihvit ovat kullanruskeita. Tarjoile teriyakisalsan kanssa.

Vinkki:

  • Jos haluat valmista nopeammin, lisää hieman teriyakimarinadia valmiiseen salsaan ja tarjoile pihvien kanssa.
  • Parsakaalin sijaan pihveihin sopivat myös kesäkurpitsa tai kukkakaali.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 40 min
Valmistelu aika: 10 min
Kokkausaika 30 min
3031 kJ / 725 kcal
Fett / Rasva: 33,6 g
Protein / Proteiini: 32,8 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 69,7 g

Ainekset 2 annokselle

Teriyakisalsaan:

  • 250 g kypsiä tomaatteja
  • 1 pieni punainen tai vihreä chilipaprika
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 2 rkl sokeria
  • 2–3 rkl Kikkomanin teriyakimarinadia
  • 1–2 tl savupaprikajauhetta
  • 1–2 ripausta juustokuminaa


Parsakaalipihveihin:

  • 50 g kvinoaa
  • 1 parsakaali (n. 300 g)
  • 1 pieni salottisipuli
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 2–3 rkl kasviöljyä
  • 2 rkl kikhernejauhoja
  • 60 g kaurahiutaleita (n. 5–6 rkl)