
Maki-sushi sardiineilla ja basilikalla ja lohi-poke
Ohjeet ja ainekset herkullisten sardiini- ja lohisushien valmistukseen.

Ainekset 12 annokselle
Maki-sushi sardiineilla ja basilikalla
- 40 g sardiinifileitä öljyssä (säilyke)
- 2 tl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 2 tl säilöttyä tai pilkottua inkivääriä
- 3–4 basilikanlehteä
- ½ nori-arkki
- 70 g keitettyä sushiriisiä*
- ½ tl wasabitahnaa
Maki-sushi ja lohi-poke
- 2 suikaletta raakaa lohta, pituus n. 6–9 cm
- 1 rkl Kikkomanin Poke-kastiketta
- 1 pitkä kurkkusuikale, pituus n. 10–12 cm
- ½ nori-arkki
- 70 g keitettyä sushiriisiä**
- ½ tl wasabitahnaa
*Vaihtoehtona Kikkomanin Poke-kastikkeelle:
- 10 g luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 3 g sokeria
- 2 g sitruunamehua
Tarjoiluun:
Säilöttyä inkivääriä, wasabitahnaa ja luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
Valmistusohje
Maki-sushi sardiineilla ja basilikalla
- Pyyhi sardiineista öljy talouspaperilla ja hienonna sardiinit.
- Laita sardiinit kulhoon ja lisää Kikkoman-soijakastike.
- Pilko inkivääri ja hienonna basilikanlehdet.
- Sekoita inkivääri, basilika ja marinoidut sardiinit.
- Laita sushimatolle puolikas nori-arkki.
- Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.
- Levitä wasabitahna sormella pitkittäin sushiriisin keskelle (voit jättää wasabitahnan halutessasi pois).
- Lisää 4 tl sardiiniseosta pitkittäin sushiriisin keskelle.
- Rullaa käyttäen apuna sushimattoa. Leikkaa kuudeksi yhtä suureksi palaksi.
- Koristele säilötyllä inkiväärillä ja wasabitahnalla.
Maki-sushi ja lohi-poke
- Marinoi lohisuikaleita Kikkomanin Poke-kastikkeessa* noin 30 minuutin ajan.
- Poista kurkusta siemenet ja leikkaa kurkku ohuiksi suikaleiksi.
- Laita sushimatolle puolikas nori-arkki.
- Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.
- Levitä wasabitahnaa ohuelti sormella pitkittäin sushiriisin keskelle (voit jättää wasabitahnan halutessasi pois).
- Lisää marinoidut lohisuikaleet ja kurkkusuikaleet pitkittäin sushiriisin keskelle.
- Rullaa käyttäen apuna sushimattoa. Leikkaa kuudeksi yhtä suureksi palaksi.
- Koristele säilötyllä inkiväärillä ja wasabitahnalla.
*Sushiriisi (n. 1 kg keitettyä sushiriisiä)
- 450 g (540 ml) japanilaista riisiä
- 450 ml vettä
Keitä riisi ja käytä maustamiseen sitten
- 100 ml Kikkomanin maustekastiketta sushiriisille
tai vaihtoehtoisesti:
- 70 ml riisietikkaa
- 30 g sokeria
- 15 g suolaa
Vinkki: Kun keität riisiä, riisin ja veden suhteen tulisi olla 1:1. Sushiriisin keittämiseen käytetään vähemmän vettä kuin tavallisen riisin.
Käytetyt tuotteet tässä reseptissä
Ainekset 12 annokselle
Maki-sushi sardiineilla ja basilikalla
- 40 g sardiinifileitä öljyssä (säilyke)
- 2 tl luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 2 tl säilöttyä tai pilkottua inkivääriä
- 3–4 basilikanlehteä
- ½ nori-arkki
- 70 g keitettyä sushiriisiä*
- ½ tl wasabitahnaa
Maki-sushi ja lohi-poke
- 2 suikaletta raakaa lohta, pituus n. 6–9 cm
- 1 rkl Kikkomanin Poke-kastiketta
- 1 pitkä kurkkusuikale, pituus n. 10–12 cm
- ½ nori-arkki
- 70 g keitettyä sushiriisiä**
- ½ tl wasabitahnaa
*Vaihtoehtona Kikkomanin Poke-kastikkeelle:
- 10 g luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta
- 3 g sokeria
- 2 g sitruunamehua
Tarjoiluun:
Säilöttyä inkivääriä, wasabitahnaa ja luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta