Maki-sushi sardiineilla ja basilikalla ja lohi-poke
Hae
Suodata
207 / 514

Maki-sushi sardiineilla ja basilikalla ja lohi-poke

Ohjeet ja ainekset herkullisten sardiini- ja lohisushien valmistukseen.

Maki-sushi sardiineilla ja basilikalla ja lohi-poke
Valmistusaika 35 min
Valmistelu aika: 35 min
290 kJ / 69 kcal
Fett / Rasva: 2 g
Protein / Proteiini: 4 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 8,6 g

Ainekset 12 annokselle

Maki-sushi sardiineilla ja basilikalla

Maki-sushi ja lohi-poke

  • 2 suikaletta raakaa lohta, pituus n. 6–9 cm
  • 1 rkl Kikkomanin Poke-kastiketta
  • 1 pitkä kurkkusuikale, pituus n. 10–12 cm
  • ½ nori-arkki
  • 70 g keitettyä sushiriisiä**
  • ½ tl wasabitahnaa

*Vaihtoehtona Kikkomanin Poke-kastikkeelle:

Tarjoiluun:

Säilöttyä inkivääriä, wasabitahnaa ja luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta

Valmistusohje

Maki-sushi sardiineilla ja basilikalla

  1. Pyyhi sardiineista öljy talouspaperilla ja hienonna sardiinit.
  2. Laita sardiinit kulhoon ja lisää Kikkoman-soijakastike.
  3. Pilko inkivääri ja hienonna basilikanlehdet.
  4. Sekoita inkivääri, basilika ja marinoidut sardiinit.
  5. Laita sushimatolle puolikas nori-arkki.
  6. Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.
  7. Levitä wasabitahna sormella pitkittäin sushiriisin keskelle (voit jättää wasabitahnan halutessasi pois).
  8. Lisää 4 tl sardiiniseosta pitkittäin sushiriisin keskelle.
  9. Rullaa käyttäen apuna sushimattoa. Leikkaa kuudeksi yhtä suureksi palaksi.
  10. Koristele säilötyllä inkiväärillä ja wasabitahnalla.

Maki-sushi ja lohi-poke

  1. Marinoi lohisuikaleita Kikkomanin Poke-kastikkeessa* noin 30 minuutin ajan.
  2. Poista kurkusta siemenet ja leikkaa kurkku ohuiksi suikaleiksi.
  3. Laita sushimatolle puolikas nori-arkki.
  4. Levitä sushiriisi matolle vedellä kostutetuin sormin.
  5. Levitä wasabitahnaa ohuelti sormella pitkittäin sushiriisin keskelle (voit jättää wasabitahnan halutessasi pois).
  6. Lisää marinoidut lohisuikaleet ja kurkkusuikaleet pitkittäin sushiriisin keskelle.
  7. Rullaa käyttäen apuna sushimattoa. Leikkaa kuudeksi yhtä suureksi palaksi.
  8. Koristele säilötyllä inkiväärillä ja wasabitahnalla.

*Sushiriisi (n. 1 kg keitettyä sushiriisiä)

  • 450 g (540 ml) japanilaista riisiä
  • 450 ml vettä

Keitä riisi ja käytä maustamiseen sitten

  • 100 ml Kikkomanin maustekastiketta sushiriisille

tai vaihtoehtoisesti:

  • 70 ml riisietikkaa
  • 30 g sokeria
  • 15 g suolaa

Vinkki: Kun keität riisiä, riisin ja veden suhteen tulisi olla 1:1. Sushiriisin keittämiseen käytetään vähemmän vettä kuin tavallisen riisin.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 35 min
Valmistelu aika: 35 min
290 kJ / 69 kcal
Fett / Rasva: 2 g
Protein / Proteiini: 4 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 8,6 g

Ainekset 12 annokselle

Maki-sushi sardiineilla ja basilikalla

Maki-sushi ja lohi-poke

  • 2 suikaletta raakaa lohta, pituus n. 6–9 cm
  • 1 rkl Kikkomanin Poke-kastiketta
  • 1 pitkä kurkkusuikale, pituus n. 10–12 cm
  • ½ nori-arkki
  • 70 g keitettyä sushiriisiä**
  • ½ tl wasabitahnaa

*Vaihtoehtona Kikkomanin Poke-kastikkeelle:

Tarjoiluun:

Säilöttyä inkivääriä, wasabitahnaa ja luonnollisesti valmistettua Kikkoman-soijakastiketta