Maki-sushi sardiineilla ja basilikalla ja lohi-poke
Kalaisia sushirullia kahdella eri tapaa! Näissä makirullissa on herkulliset täytteet – toisessa sardiineja ja toisessa Kikkomanin poke-kastikkeella marinoitua lohta. Sushimaton avulla saat kääräistyä itsellesi helposti vaikkapa lounaan – kannattaa kokeilla!
Ainekset
1) Maki Sushi with Sardines & Basil
2) Maki Sushi with Salmon Poke
Alternative for Kikkoman Poke Sauce:
To serve:
Valmistus
Vaihe 1
Maki Sushi with Sardines & Basil
- Dab the oil from the sardines with a paper towel and chop the sardines.
- Put the sardines in a bowl and add the Kikkomanin soijakastike .
- Roughly chop the ginger and pluck the basil leaves.
- Mix ginger, basil and marinated sardines.
- Place ½ nori sheet on the sushi mat.
- Spread the sushi rice on it with wet fingers.
- Spread wasabi paste with finger lengthwise along the middle of the sushi rice (wasabi paste can be omitted).
- Place 4 tsp of sardine mixture lengthwise along the middle of the sushi rice.
- Roll up with the help of the sushi mat and cut into 6 equal pieces.
- Arrange with pickled ginger and wasabi paste.
Vaihe 2
Maki Sushi with Salmon Poke
- Marinate the salmon strips in the Kikkoman Poke Sauce* for about 30 minutes.
- Remove the seeds from the cucumber and cut the cucumber into thinner strips.
- Place ½ nori sheet on the sushi mat.
- Spread the sushi rice on it with wet fingers.
- Spread wasabi paste with finger lengthwise narrowly along the middle of the sushi rice (Wasabi paste can be omitted).
- Place marinated salmon strips and cucumber strips lengthwise along the middle of the sushi rice.
- Roll up and cut into 6 equal pieces with the help of the sushi mat.
- Arrange with pickled ginger and wasabi paste.
Vinkki:
Kun keität riisiä, riisin ja veden suhteen tulisi olla 1:1. Sushiriisin keittämiseen käytetään vähemmän vettä kuin tavallisen riisin.
Sushiriisi (n. 1 kg keitettyä sushiriisiä)
- 450 g (540 ml) japanilaista riisiä
- 450 ml vettä
Keitä riisi ja käytä maustamiseen sitten
tai vaihtoehtoisesti:
- 70 ml riisietikkaa
- 30 g sokeria
- 15 g suolaa
Resepti-ID: 940
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä