Kastanja-Sienipiiras
Hae
Suodattaa
Kastanja-Sienipiiras
Bookmark
77 / 426

Kastanja-Sienipiiras

Kastanja-Sienipiiras
Valmistusaika 55 min
Valmistelu aika: 55 min
1461 kJ / 349 kcal

Ainekset 6 annokselle

  • 25 g voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 8 pientä kuorittua salottisipulia
  • 200 g pieniä ruskeita herkkusieniä puhdistettuna
  • 200 g valkoisia herkkusieniä puhdistettuna
  • 200 g keitettyjä kastanjoita
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 varsi tuoretta timjamia
  • 100 ml punaviiniä
  • n. 100 ml kasvislientä
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 2–3 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
  • tuoretta persiljaa silputtuna
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 150 g pakastepuolukoita sulatettuina
  • 225 g lehtitaikinaa
  • 1 kananmuna

Piirasta varten tarvitset syvän, halkaisijaltaan 23 cm:n kokoisen piirakkavuoan.

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen).
  2. Sulata voi ja öljy paistinpannulla ja kuullota salottisipuleita, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Lisää joukkoon sienet ja paista 4–5 minuuttia. Lisää kastanjat, yrtit ja punaviini ja kaada päälle niin paljon kasvislientä, että ainekset peittyvät. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 20–30 minuuttia, jotta seos hieman paksuuntuu. Sekoita joukkoon sinappi, soijakastike ja persilja ja mausta mustapippurilla. Keitä vielä 5 minuuttia.
  3. Lusikoi puolet kastanja-sieniseoksesta piirakkavuokaan, levitä puolukat päälle ja lusikoi loput seoksesta puolukoiden päälle.
  4. Kauli taikina jauhotetulla tasolla ohueksi levyksi ja nosta vuokaan täytteen päälle. Riko kananmunan rakenne ja voitele taikinan pinta kananmunalla. Viillä taikinan pintaan kolme pientä viiltoa ja paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 55 min
Valmistelu aika: 55 min
1461 kJ / 349 kcal

Ainekset 6 annokselle

  • 25 g voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 8 pientä kuorittua salottisipulia
  • 200 g pieniä ruskeita herkkusieniä puhdistettuna
  • 200 g valkoisia herkkusieniä puhdistettuna
  • 200 g keitettyjä kastanjoita
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 varsi tuoretta timjamia
  • 100 ml punaviiniä
  • n. 100 ml kasvislientä
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 2–3 rkl Kikkomanin luonnollisesti valmistettua soijakastiketta
  • tuoretta persiljaa silputtuna
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 150 g pakastepuolukoita sulatettuina
  • 225 g lehtitaikinaa
  • 1 kananmuna

Piirasta varten tarvitset syvän, halkaisijaltaan 23 cm:n kokoisen piirakkavuoan.