Kastanja-Sienipiiras

kokonaisaika 55 min
10 min esivalmistelut
45 min valmistus

Ainekset

6 annosta
25 g
voita
1 rkl
oliiviöljyä
8 
pientä kuorittua salottisipulia
200 g
pieniä ruskeita herkkusieniä puhdistettuna
200 g
valkoisia herkkusieniä puhdistettuna
200 g
keitettyjä kastanjoita
2 
laakerinlehteä
1 
varsi tuoretta timjamia
100 ml
punaviiniä
100 ml
kasvislientä
2 tl
Dijon-sinappia
tuoretta persiljaa silputtuna
vastajauhettua mustapippuria
150 g
pakastepuolukoita sulatettuina
225 g
lehtitaikinaa
1 
kananmuna
Piirasta varten tarvitset syvän, halkaisijaltaan 23 cm:n kokoisen piirakkavuoan.
Ravintosisältö (per annos): 1461 kJ  /  349 kcal

Valmistus

Vaihe 1

Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen).

Vaihe 2

Sulata voi ja öljy paistinpannulla ja kuullota salottisipuleita, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Lisää joukkoon sienet ja paista 4–5 minuuttia. Lisää kastanjat, yrtit ja punaviini ja kaada päälle niin paljon kasvislientä, että ainekset peittyvät. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 20–30 minuuttia, jotta seos hieman paksuuntuu. Sekoita joukkoon sinappi, soijakastike ja persilja ja mausta mustapippurilla. Keitä vielä 5 minuuttia.

Vaihe 3

Lusikoi puolet kastanja-sieniseoksesta piirakkavuokaan, levitä puolukat päälle ja lusikoi loput seoksesta puolukoiden päälle.

Vaihe 4

Kauli taikina jauhotetulla tasolla ohueksi levyksi ja nosta vuokaan täytteen päälle. Riko kananmunan rakenne ja voitele taikinan pinta kananmunalla. Viillä taikinan pintaan kolme pientä viiltoa ja paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Resepti-ID: 120

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen).

Sulata voi ja öljy paistinpannulla ja kuullota salottisipuleita, kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Lisää joukkoon sienet ja paista 4–5 minuuttia. Lisää kastanjat, yrtit ja punaviini ja kaada päälle niin paljon kasvislientä, että ainekset peittyvät. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 20–30 minuuttia, jotta seos hieman paksuuntuu. Sekoita joukkoon sinappi, soijakastike ja persilja ja mausta mustapippurilla. Keitä vielä 5 minuuttia.

Lusikoi puolet kastanja-sieniseoksesta piirakkavuokaan, levitä puolukat päälle ja lusikoi loput seoksesta puolukoiden päälle.

Kauli taikina jauhotetulla tasolla ohueksi levyksi ja nosta vuokaan täytteen päälle. Riko kananmunan rakenne ja voitele taikinan pinta kananmunalla. Viillä taikinan pintaan kolme pientä viiltoa ja paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Löydä lisää reseptejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.