Hae
Suodata
Churrot suklaakastikkeella
Bookmark
137 / 519

Churrot suklaakastikkeella

Churrot ovat pursotettavia, uppopaistettuja leivonnaisia. Niiden päälle ripotellaan kanelia ja sokeria, ja lisänä tarjotaan paksua suklaakastiketta.

Churrot suklaakastikkeella
Valmistusaika 30 min
Valmistelu aika: 15 min
Kokkausaika 15 min
2452 kJ / 588 kcal
Fett / Rasva: 28,7 g
Protein / Proteiini: 8,3 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 74,6 g

Ainekset 4 annokselle

Churrot:

  • Öljyä paistamiseen

 

Suklaakastike:

Valmistusohje

  1. Churrotaikinaan: Lisää paistokasariin vesi, voi, 25 g sokeria, 0,5 tl kanelia ja soijakastike. Kuumenna, kunnes voi on sulanut ja vesi kiehuu. Lisää jauhot ja sekoita. Kuumenna miedolla lämmöllä 2–3 minuutin ajan. Ota kasari levyltä ja anna jäähtyä muutaman minuutin ajan. Lisää kananmuna ja sekoita se taikinaan. Laita taikina pursotinpussiin, johon on kiinnitetty tähtitylla. 
  2. Kuumenna öljy 170 asteeseen suuressa kattilassa tai rasvakeittimessä. Pursota taikinasta 5–6 cm pitkiä pötkylöitä. Paista 3–4 minuuttia, kunnes churrot ovat rapeita ja kullankeltaisia. 
  3. Sekoita 1 tl kanelia ja 100 g sokeria. Sirottele kuumien churrojen päälle kaneli-sokeriseosta.
  4. Valmista kastike laittamalla voi, kerma ja pilkottu suklaa pieneen kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut ja sekoittunut kermaan. Mausta soijakastikkeella ja tarjoa churrojen kanssa.

 

Vinkki: 

  • Tällä ohjeella churroja valmistuu melko iso annos, mutta pienempää taikinamäärää on vaikea valmistaa. Voit halutessasi pursottaa kaiken taikinan ja pakastaa osan churroista. Paista kerralla vain haluamasi määrä.
  • Voit tarjota churrojen kanssa suklaakastikkeen lisäksi myös vaniljajäätelöä.

 

Käytetyt tuotteet tässä reseptissä

Valmistusaika 30 min
Valmistelu aika: 15 min
Kokkausaika 15 min
2452 kJ / 588 kcal
Fett / Rasva: 28,7 g
Protein / Proteiini: 8,3 g
Kolhydrat / Hiilihdraatit: 74,6 g

Ainekset 4 annokselle

Churrot:

  • Öljyä paistamiseen

 

Suklaakastike: