Tonnikala Poke Wrap

kokonaisaika 30 min
30 min esivalmistelut

Ainekset

4 annosta
300 g
japanilaista sushiriisiä
4 
noriarkkia
200 g
raakaa tonnikalaa, pieninä kuutioina
1 
avokado, pieninä kuutioina
1/2 sitruunan mehu
3 
kevätsipulia, hienoksi silputtuna
1 
keltainen paprika, pieninä kuutioina
1 tl
wasabitahnaa
2 tl
paahdettuja seesaminsiemeniä
1 
kourallinen tuoreita pinaatinlehtiä
Ravintosisältö (per annos): 1803 kJ  /  431 kcal
9,9 g Rasva
20,4 g Proteiini
68,8 g Hiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

Huuhdo sushiriisi, kunnes vesi on kirkasta. Kaada riisi ja 3,3 dl vettä paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna vesi ja nosta kansi päälle. Kun vesi kiehuu kunnolla, käännä liesi alimmalle lämmölle ja anna riisin kiehua hiljalleen 12 minuutin ajan. Jätä kansi päälle, käännä liesi pois päältä ja anna riisin vetäytyä 10 minuuttia. Nosta kansi pois ja sekoita riisi haarukalla ilmavaksi.

Vaihe 2

Sekoita tonnikala- ja avokadokuutiot sekä sitruunan mehu keskenään kulhossa ja lisää joukkoon silputtu kevätsipuli sekä paprikakuutiot. Sekoita gluteeniton Teriayki-marinadi ja wasabitahna keskenään niin hyvin, että tahna sekoittuu täysin marinadiin. Kaada seos tonnikalaseoksen joukkoon. 

Vaihe 3

Levitä riisiä noriarkkien päälle. Levitä puolikkaan arkin päälle pinaattia ja tonnikalaseosta. Taita noriarkin toinen puolikas täytteen päälle ja leikkaa jokainen täytetty ja taitettu noriarkki 4 suikaleeksi. Rullaa suikaleet rulliksi ja nauti.

Resepti-ID: 310

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Huuhdo sushiriisi, kunnes vesi on kirkasta. Kaada riisi ja 3,3 dl vettä paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna vesi ja nosta kansi päälle. Kun vesi kiehuu kunnolla, käännä liesi alimmalle lämmölle ja anna riisin kiehua hiljalleen 12 minuutin ajan. Jätä kansi päälle, käännä liesi pois päältä ja anna riisin vetäytyä 10 minuuttia. Nosta kansi pois ja sekoita riisi haarukalla ilmavaksi.

Sekoita tonnikala- ja avokadokuutiot sekä sitruunan mehu keskenään kulhossa ja lisää joukkoon silputtu kevätsipuli sekä paprikakuutiot. Sekoita gluteeniton Teriayki-marinadi ja wasabitahna keskenään niin hyvin, että tahna sekoittuu täysin marinadiin. Kaada seos tonnikalaseoksen joukkoon. 

Levitä riisiä noriarkkien päälle. Levitä puolikkaan arkin päälle pinaattia ja tonnikalaseosta. Taita noriarkin toinen puolikas täytteen päälle ja leikkaa jokainen täytetty ja taitettu noriarkki 4 suikaleeksi. Rullaa suikaleet rulliksi ja nauti.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.