Hitaasti paahdettua lammasta ja pilahvia
Hitaasti paahdettua lammasta ja pilahvia

Hitaasti paahdettua lammasta ja pilahvia

kokonaisaika 3 t 20 min
20 min esivalmistelut
3 t valmistus

Tässä turkkilaisen kuzu tandir -klassikon muunnoksessa lampaanpaisti maustetaan Kikkoman soijakastikkeella, sitruunalla ja yrteillä. Lisukkeena on aromaattista orzo-pilahvia ja kasviksia.

Ainekset

4 annosta
1 
luuton lampaanpaisti, n. 1 kg
 ½ 
sitruuna
5 rkl
oliiviöljyä
 ½ tl
suolaa
 ½ tl
vastajauhettua pippuria
5 
laakerinlehteä
2 
rosmariinin oksaa

Orzo-pilahvi:

1 rkl
voita
1 rkl
oliiviöljyä
100 g
orzo-pastaa
4 
taatelia
1 
valkosipulinkynsi
200 g
puolipyöreäjyväistä riisiä (esim. baldo tai calrose)
400 ml
(lampaan)lihalientä

Kasvikset:

100 g
pyöreitä punaisia pikkupaprikoita (tuoreita tai säilöttyjä)
1 
fenkoli
1 
japanilainen munakoiso
2 rkl
oliiviöljyä
 ½ tl
vastajauhettua pippuria

Kastike:

2 rkl
tumma maissitärkkelys/suuruste
2 ½ tl
granaattiomenamehutiivistettä (tai granaattiomenasiirappia)
1 ½ tl
hunajaa

Koristeluun:

2 tl
seesaminsiemeniä (tai mustakuminansiemeniä)
Muutama lehtipersiljan oksa
Ravintosisältö (per annos):3.751 kJ / 893 kcal
34 gRasva
67,6 gProteiini
78,9 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

1  luuton lampaanpaisti, n. 1 kg –  ½  sitruuna – 5 rkl oliiviöljyä – 5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ½ tl suolaa –  ½ tl vastajauhettua pippuria – 5  laakerinlehteä – 2  rosmariinin oksaa

Lämmitä uuni 140-asteiseksi. Laita lammas uunivuokaan. Purista puolikkaasta sitruunasta mehu ja sekoita se öljyn, Kikkoman soijakastikkeen, suolan ja pippurin kanssa. Kaada seos lampaan päälle ja hiero sillä lihan pintaa muutaman minuutin ajan. Lisää laakerinlehdet ja rosmariini vuokaan. Paista n. 1,5 tuntia kääntäen lihaa aina puolen tunnin välein. Nosta lämpötila 180 asteeseen. Kaada n. 200 ml kuumaa vettä lampaan päälle ja jatka paistamista vielä 1,5 tuntia.

Vaihe 2

1 rkl voita – 1 rkl oliiviöljyä – 100 g orzo-pastaa – 4  taatelia – 1  valkosipulinkynsi – 200 g puolipyöreäjyväistä riisiä (esim. baldo tai calrose) – 400 ml (lampaan)lihalientä – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Kuumenna voi ja öljy kattilassa pilahvia varten. Lisää orzo ja paista, kunnes se on kullanruskeaa. Silppua taatelit sekä valkosipuli ja lisää ne riisin kera orzon sekaan. Kuullota hetki. Lisää liemi, Kikkoman soijakastike ja tarvittaessa n. 150 ml vettä. Kiehauta ja anna sitten kiehua hiljaa välillä sekoittaen kunnes riisi on imenyt kaiken nesteen.

Vaihe 3

100 g pyöreitä punaisia pikkupaprikoita (tuoreita tai säilöttyjä) – 1  fenkoli – 1  japanilainen munakoiso – 2 rkl oliiviöljyä – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ¼ tl vastajauhettua pippuria

Huuhtele kasvikset. Viipaloi fenkoli sekä munakoiso ja jätä pikkupaprikat kokonaisiksi. Paista vihannekset erikseen kuumassa öljyssä ja mausta ne Kikkoman soijakastikkeella sekä pippurilla.

Vaihe 4

2 rkl tumma maissitärkkelys/suuruste – 2 ½ tl granaattiomenamehutiivistettä (tai granaattiomenasiirappia) – 1 ½ tl hunajaa – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ¼ tl vastajauhettua pippuria – 2 tl seesaminsiemeniä (tai mustakuminansiemeniä) – Muutama lehtipersiljan oksa

Leikkaa kypsä lammas siivuiksi tai paloiksi. Siivilöi paistinliemi ja suurusta se tummalla maissitärkkelyksellä. Mausta granaattiomenamehutiivisteellä (tai granaattiomenasiirapilla), hunajalla Kikkoman soijakastikkeella ja pippurilla. Tarjoile lammas pilahvin, kasvisten ja kastikkeen kera. Koristele annokset siemenillä ja lehtipersiljalla.

Vinkki

Okra sopii myös hyvin lampaan lisukkeeksi.

Resepti-ID: 1620

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

1 luuton lampaanpaisti, n. 1 kg – ½ sitruuna – 5 rkl oliiviöljyä – 5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ½ tl suolaa – ½ tl vastajauhettua pippuria – 5 laakerinlehteä – 2 rosmariinin oksaa

Lämmitä uuni 140-asteiseksi. Laita lammas uunivuokaan. Purista puolikkaasta sitruunasta mehu ja sekoita se öljyn, Kikkoman soijakastikkeen, suolan ja pippurin kanssa. Kaada seos lampaan päälle ja hiero sillä lihan pintaa muutaman minuutin ajan. Lisää laakerinlehdet ja rosmariini vuokaan. Paista n. 1,5 tuntia kääntäen lihaa aina puolen tunnin välein. Nosta lämpötila 180 asteeseen. Kaada n. 200 ml kuumaa vettä lampaan päälle ja jatka paistamista vielä 1,5 tuntia.

1 rkl voita – 1 rkl oliiviöljyä – 100 g orzo-pastaa – 4 taatelia – 1 valkosipulinkynsi – 200 g puolipyöreäjyväistä riisiä (esim. baldo tai calrose) – 400 ml (lampaan)lihalientä – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Kuumenna voi ja öljy kattilassa pilahvia varten. Lisää orzo ja paista, kunnes se on kullanruskeaa. Silppua taatelit sekä valkosipuli ja lisää ne riisin kera orzon sekaan. Kuullota hetki. Lisää liemi, Kikkoman soijakastike ja tarvittaessa n. 150 ml vettä. Kiehauta ja anna sitten kiehua hiljaa välillä sekoittaen kunnes riisi on imenyt kaiken nesteen.

100 g pyöreitä punaisia pikkupaprikoita (tuoreita tai säilöttyjä) – 1 fenkoli – 1 japanilainen munakoiso – 2 rkl oliiviöljyä – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ¼ tl vastajauhettua pippuria

Huuhtele kasvikset. Viipaloi fenkoli sekä munakoiso ja jätä pikkupaprikat kokonaisiksi. Paista vihannekset erikseen kuumassa öljyssä ja mausta ne Kikkoman soijakastikkeella sekä pippurilla.

2 rkl tumma maissitärkkelys/suuruste – 2 ½ tl granaattiomenamehutiivistettä (tai granaattiomenasiirappia) – 1 ½ tl hunajaa – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ¼ tl vastajauhettua pippuria – 2 tl seesaminsiemeniä (tai mustakuminansiemeniä) – Muutama lehtipersiljan oksa

Leikkaa kypsä lammas siivuiksi tai paloiksi. Siivilöi paistinliemi ja suurusta se tummalla maissitärkkelyksellä. Mausta granaattiomenamehutiivisteellä (tai granaattiomenasiirapilla), hunajalla Kikkoman soijakastikkeella ja pippurilla. Tarjoile lammas pilahvin, kasvisten ja kastikkeen kera. Koristele annokset siemenillä ja lehtipersiljalla.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.