

Hitaasti paahdettua lammasta ja pilahvia
Tässä turkkilaisen kuzu tandir -klassikon muunnoksessa lampaanpaisti maustetaan Kikkoman soijakastikkeella, sitruunalla ja yrteillä. Lisukkeena on aromaattista orzo-pilahvia ja kasviksia.
Ainekset
Orzo-pilahvi:
Kasvikset:
Kastike:
Koristeluun:
Valmistus
Vaihe 1

1 luuton lampaanpaisti, n. 1 kg – ½ sitruuna – 5 rkl oliiviöljyä – 5 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – ½ tl suolaa – ½ tl vastajauhettua pippuria – 5 laakerinlehteä – 2 rosmariinin oksaa
Lämmitä uuni 140-asteiseksi. Laita lammas uunivuokaan. Purista puolikkaasta sitruunasta mehu ja sekoita se öljyn, Kikkoman soijakastikkeen, suolan ja pippurin kanssa. Kaada seos lampaan päälle ja hiero sillä lihan pintaa muutaman minuutin ajan. Lisää laakerinlehdet ja rosmariini vuokaan. Paista n. 1,5 tuntia kääntäen lihaa aina puolen tunnin välein. Nosta lämpötila 180 asteeseen. Kaada n. 200 ml kuumaa vettä lampaan päälle ja jatka paistamista vielä 1,5 tuntia.
Vaihe 2

1 rkl voita – 1 rkl oliiviöljyä – 100 g orzo-pastaa – 4 taatelia – 1 valkosipulinkynsi – 200 g puolipyöreäjyväistä riisiä (esim. baldo tai calrose) – 400 ml (lampaan)lihalientä – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Kuumenna voi ja öljy kattilassa pilahvia varten. Lisää orzo ja paista, kunnes se on kullanruskeaa. Silppua taatelit sekä valkosipuli ja lisää ne riisin kera orzon sekaan. Kuullota hetki. Lisää liemi, Kikkoman soijakastike ja tarvittaessa n. 150 ml vettä. Kiehauta ja anna sitten kiehua hiljaa välillä sekoittaen kunnes riisi on imenyt kaiken nesteen.
Vaihe 3

100 g pyöreitä punaisia pikkupaprikoita (tuoreita tai säilöttyjä) – 1 fenkoli – 1 japanilainen munakoiso – 2 rkl oliiviöljyä – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – ¼ tl vastajauhettua pippuria
Huuhtele kasvikset. Viipaloi fenkoli sekä munakoiso ja jätä pikkupaprikat kokonaisiksi. Paista vihannekset erikseen kuumassa öljyssä ja mausta ne Kikkoman soijakastikkeella sekä pippurilla.
Vaihe 4

2 rkl tumma maissitärkkelys/suuruste – 2 ½ tl granaattiomenamehutiivistettä (tai granaattiomenasiirappia) – 1 ½ tl hunajaa – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – ¼ tl vastajauhettua pippuria – 2 tl seesaminsiemeniä (tai mustakuminansiemeniä) – Muutama lehtipersiljan oksa
Leikkaa kypsä lammas siivuiksi tai paloiksi. Siivilöi paistinliemi ja suurusta se tummalla maissitärkkelyksellä. Mausta granaattiomenamehutiivisteellä (tai granaattiomenasiirapilla), hunajalla Kikkoman soijakastikkeella ja pippurilla. Tarjoile lammas pilahvin, kasvisten ja kastikkeen kera. Koristele annokset siemenillä ja lehtipersiljalla.
Vinkki
Okra sopii myös hyvin lampaan lisukkeeksi.
Resepti-ID: 1620
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä















