Koftat tomaatti-soijakastikkeessa
Koftat tomaatti-soijakastikkeessa

Koftat tomaatti-soijakastikkeessa

kokonaisaika 35 min
20 min esivalmistelut
15 min valmistus

Kanelilla, kuminalla ja yrteillä maustetut naudanlihakoftat muhivat meheviksi tomaatti-soijakastikkeessa ja tarjoillaan kuskusin kera. Limetti antaa kastikkeelle raikkaan säväyksen.

Ainekset

2 annosta
300 g
naudan jauhelihaa
1 
sipuli silputtuna
1 
valkosipulinkynsi silputtuna
 ½ tl
chilijauhetta
 ½ tl
jauhettua muskottipähkinää
2 rkl
persiljaa silputtuna
1 rkl
mintun lehtiä silputtuna
2 rkl
oliiviöljyä paistamiseen
250 ml
paseerattua tomaattia
1 tl
kanelia
 ½ tl
jauhettua kuminaa
1 
limetti
200 g
kuskusia tai riisiä (kypsentämätöntä)
2 rkl
maustamatonta jogurttia
20 g
pinjansiemeniä
Ravintosisältö (per annos):2.300 kJ / 550 kcal
28 gRasva
34 gProteiini
38 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

300 g naudan jauhelihaa – 1  sipuli silputtuna – 1  valkosipulinkynsi silputtuna –  ¼ tl chilijauhetta –  ½ tl jauhettua muskottipähkinää – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl persiljaa silputtuna – 1 rkl mintun lehtiä silputtuna – 2 rkl oliiviöljyä paistamiseen

Sekoita kulhossa käsin jauheliha, sipuli, valkosipuli, chilijauhe, muskottipähkinä, Kikkoman soijakastike, persilja ja minttu. Muotoile seoksesta kuusi ovaalinmuotoista pötköä. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja ruskista koftat joka sivulta.

Vaihe 2

250 ml paseerattua tomaattia – 1 tl kanelia –  ½ tl jauhettua kuminaa –  ¼ tl chilijauhetta – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Ota koftat pannulta. Lisää paseerattu tomaatti, kaneli, kumina, chilijauhe ja Kikkoman soijakastike. Peitä kannella ja anna kiehua hiljaa 15 minuuttia.

Vaihe 3

1  limetti – 200 g kuskusia tai riisiä (kypsentämätöntä) – 2 rkl maustamatonta jogurttia – 1 rkl persiljaa silputtuna – 20 g pinjansiemeniä

Keitä kuskus tai riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta puolikkaan limetin kuori ja purista puolikkaan limetin mehu. Lisää ne vaiheen 2 pannulle ja sekoita. Palauta koftat pannulle, peitä kannella ja anna kiehua hiljaa 10–15 minuuttia, jotta koftat lämpenevät läpikotaisin. Tarjoile kuskusin tai riisin sekä jogurtin (1 lusikallinen per annos) kera. Ripottele päälle persiljaa sekä pinjansiemeniä ja koristele limetin toisesta puolikkaasta leikatuilla lohkoilla.

Vinkki

Voit valmistaa koftat etukäteen ja lämmittää ne uudelleen ennen tarjoilua – tämä syventää makuja. Naudan jauhelihan sijaan voit tehdä ne myös karitsan jauhelihasta. Lisukkeeksi sopivat myös tabbouleh-salaatti tai grillatut kasvikset.

Resepti-ID: 1623

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

300 g naudan jauhelihaa – 1 sipuli silputtuna – 1 valkosipulinkynsi silputtuna – ¼ tl chilijauhetta – ½ tl jauhettua muskottipähkinää – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl persiljaa silputtuna – 1 rkl mintun lehtiä silputtuna – 2 rkl oliiviöljyä paistamiseen

Sekoita kulhossa käsin jauheliha, sipuli, valkosipuli, chilijauhe, muskottipähkinä, Kikkoman soijakastike, persilja ja minttu. Muotoile seoksesta kuusi ovaalinmuotoista pötköä. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja ruskista koftat joka sivulta.

250 ml paseerattua tomaattia – 1 tl kanelia – ½ tl jauhettua kuminaa – ¼ tl chilijauhetta – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Ota koftat pannulta. Lisää paseerattu tomaatti, kaneli, kumina, chilijauhe ja Kikkoman soijakastike. Peitä kannella ja anna kiehua hiljaa 15 minuuttia.

1 limetti – 200 g kuskusia tai riisiä (kypsentämätöntä) – 2 rkl maustamatonta jogurttia – 1 rkl persiljaa silputtuna – 20 g pinjansiemeniä

Keitä kuskus tai riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta puolikkaan limetin kuori ja purista puolikkaan limetin mehu. Lisää ne vaiheen 2 pannulle ja sekoita. Palauta koftat pannulle, peitä kannella ja anna kiehua hiljaa 10–15 minuuttia, jotta koftat lämpenevät läpikotaisin. Tarjoile kuskusin tai riisin sekä jogurtin (1 lusikallinen per annos) kera. Ripottele päälle persiljaa sekä pinjansiemeniä ja koristele limetin toisesta puolikkaasta leikatuilla lohkoilla.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.