Böömiläinen kalkkunakeitto
Böömiläinen kalkkunakeitto

Böömiläinen kalkkunakeitto

5 1 arviot
kokonaisaika 2 t
30 min esivalmistelut
1 t 30 min valmistus

Pitkään haudutettu kalkkunakeitto saa makua juureksista, kuivatuista tateista sekä Kikkoman soijakastikkeesta. Nuudelit tekevät keitosta ruokaisan, ja halutessasi voit koristella sen vielä smetanalla.

Ainekset

4 annosta
2 
porkkanaa
1 
pala mukulaselleriä
1 
pieni sipuli
1 
purjo
1 
kalkkunan koipi, n. 1,2 kg
2 
laakerinlehtiä
 ¼ 
katajanmarjaa
 ¼ tl
kokonaisia mustapippureita
4 
maustepippuria
 ¼ tl
kokonaista kuminaa
4 
meiramin oksaa
10 g
kuivattuja tatteja
50 g
nuudeleita tai pikkupastaa (esim. vermiselli)
 ¼ nippu
nippu lehtipersiljaa
 ¼ tl
jauhettua muskottipähkinää
1 tl
sitruunamehua
 ¼ tl
vastajauhettua pippuria

Valinnainen:

100 g
smetanaa
Ravintosisältö (per annos):1.772 kJ / 423 kcal
12,3 gRasva
64,7 gProteiini
13,8 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

1  porkkana – 1  pala mukulaselleriä – 1  pieni sipuli – 1  purjo – 1  kalkkunan koipi, n. 1,2 kg – 2  laakerinlehtiä – 2  katajanmarjaa –  ¼  kokonaisia mustapippureita – 4  maustepippuria –  ¼ tl kokonaista kuminaa – 4  meiramin oksaa – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Kuutioi porkkanat, mukulaselleri ja sipuli. Leikkaa purjo ohuiksi rinkuloiksi. Laita kasvikset ja kalkkunankoipi isoon kattilaan. Lisää 1½ litraa vettä ja kiehauta. Lisää laakerinlehdet, katajanmarjat, musta- ja maustepippurit, kumina, meirami ja Kikkoman soijakastike. Anna kiehua hiljaa kannen alla n. 1½ tuntia.

Vaihe 2

10 g kuivattuja tatteja – 1  porkkana – 50 g nuudeleita tai pikkupastaa (esim. vermiselli) –  ¼ nippu nippu lehtipersiljaa

Liota ja silppua kuivatut tatit. Kuutioi porkkana tai leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Voit esim. leikata siivuihin tähtikuvioita, jos haluat. Keitä halutessasi porkkanaa hetki. Keitä nuudelit/pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua persilja.

Vaihe 3

2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ¼ tl jauhettua muskottipähkinää – 1 tl sitruunamehua –  ¼ tl vastajauhettua pippuria – smetanaa

Poista kalkkunanjalka liemestä, irrota liha luusta ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Siivilöi liemi ja mausta se sitten Kikkoman soijakastikkeella, muskottipähkinällä, sitruunamehulla ja pippurilla. Annostele nuudelit/pasta, liha, tatit ja porkkanat kulhoihin. Kaada kuuma liemi päälle, koristele persiljalla ja halutessasi smetananokareella.

Vinkki

Sahrami antaa keitolle hienostuneen maun. Jos haluat sakeampaa keittoa, valmista kevyt roux ja sekoita se liemeen. Ylimääräisen kalkkunan lihan voi pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Resepti-ID: 1617

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

1 porkkana – 1 pala mukulaselleriä – 1 pieni sipuli – 1 purjo – 1 kalkkunan koipi, n. 1,2 kg – 2 laakerinlehtiä – 2 katajanmarjaa – ¼ kokonaisia mustapippureita – 4 maustepippuria – ¼ tl kokonaista kuminaa – 4 meiramin oksaa – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Kuutioi porkkanat, mukulaselleri ja sipuli. Leikkaa purjo ohuiksi rinkuloiksi. Laita kasvikset ja kalkkunankoipi isoon kattilaan. Lisää 1½ litraa vettä ja kiehauta. Lisää laakerinlehdet, katajanmarjat, musta- ja maustepippurit, kumina, meirami ja Kikkoman soijakastike. Anna kiehua hiljaa kannen alla n. 1½ tuntia.

10 g kuivattuja tatteja – 1 porkkana – 50 g nuudeleita tai pikkupastaa (esim. vermiselli) – ¼ nippu nippu lehtipersiljaa

Liota ja silppua kuivatut tatit. Kuutioi porkkana tai leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Voit esim. leikata siivuihin tähtikuvioita, jos haluat. Keitä halutessasi porkkanaa hetki. Keitä nuudelit/pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua persilja.

2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ¼ tl jauhettua muskottipähkinää – 1 tl sitruunamehua – ¼ tl vastajauhettua pippuria – smetanaa

Poista kalkkunanjalka liemestä, irrota liha luusta ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Siivilöi liemi ja mausta se sitten Kikkoman soijakastikkeella, muskottipähkinällä, sitruunamehulla ja pippurilla. Annostele nuudelit/pasta, liha, tatit ja porkkanat kulhoihin. Kaada kuuma liemi päälle, koristele persiljalla ja halutessasi smetananokareella.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.