

Böömiläinen kalkkunakeitto
Pitkään haudutettu kalkkunakeitto saa makua juureksista, kuivatuista tateista sekä Kikkoman soijakastikkeesta. Nuudelit tekevät keitosta ruokaisan, ja halutessasi voit koristella sen vielä smetanalla.
Ainekset
Valinnainen:
Valmistus
Vaihe 1

1 porkkana – 1 pala mukulaselleriä – 1 pieni sipuli – 1 purjo – 1 kalkkunan koipi, n. 1,2 kg – 2 laakerinlehtiä – 2 katajanmarjaa – ¼ kokonaisia mustapippureita – 4 maustepippuria – ¼ tl kokonaista kuminaa – 4 meiramin oksaa – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Kuutioi porkkanat, mukulaselleri ja sipuli. Leikkaa purjo ohuiksi rinkuloiksi. Laita kasvikset ja kalkkunankoipi isoon kattilaan. Lisää 1½ litraa vettä ja kiehauta. Lisää laakerinlehdet, katajanmarjat, musta- ja maustepippurit, kumina, meirami ja Kikkoman soijakastike. Anna kiehua hiljaa kannen alla n. 1½ tuntia.
Vaihe 2

10 g kuivattuja tatteja – 1 porkkana – 50 g nuudeleita tai pikkupastaa (esim. vermiselli) – ¼ nippu nippu lehtipersiljaa
Liota ja silppua kuivatut tatit. Kuutioi porkkana tai leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Voit esim. leikata siivuihin tähtikuvioita, jos haluat. Keitä halutessasi porkkanaa hetki. Keitä nuudelit/pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua persilja.
Vaihe 3

2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – ¼ tl jauhettua muskottipähkinää – 1 tl sitruunamehua – ¼ tl vastajauhettua pippuria – smetanaa
Poista kalkkunanjalka liemestä, irrota liha luusta ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Siivilöi liemi ja mausta se sitten Kikkoman soijakastikkeella, muskottipähkinällä, sitruunamehulla ja pippurilla. Annostele nuudelit/pasta, liha, tatit ja porkkanat kulhoihin. Kaada kuuma liemi päälle, koristele persiljalla ja halutessasi smetananokareella.
Vinkki
Sahrami antaa keitolle hienostuneen maun. Jos haluat sakeampaa keittoa, valmista kevyt roux ja sekoita se liemeen. Ylimääräisen kalkkunan lihan voi pakastaa myöhempää käyttöä varten.
Resepti-ID: 1617
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä














