

Ruusukaalikeitto pekonilla
Ruusukaalista, mukulaselleristä ja perunasta valmistettu keitto saa upean maun savupekonista ja Kikkoman soijakastikkeesta. Rapeaksi paahdetut saksanpähkinät ja ranskankerma viimeistelevät tämän elegantin alkuruoan.
Ainekset
Keitto:
Koristeluun:
Valmistus
Vaihe 1

200 g ruusukaalia – 150 g perunoita – 80 g mukulaselleriä – 40 g sipulia – 1 valkosipulinkynsi – 2 rkl oliiviöljyä – 60 g savupekonia kuutioina – 15 g voita – 700 ml kasvislientä – 1 ½ rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – ½ rkl silputtua timjamia – ¼ tl jauhettua muskottipähkinää – ½ tl vastajauhettua mustapippuria – 80 ml kuohukermaa
Halkaise ruusukaalit ja kuori ja kuutioi perunat, mukulaselleri ja sipuli. Silppua valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja paista pekoni rapeaksi. Siirrä sivuun ja jätä odottamaan. Lisää kattilaan voita ja kuullota sipulia, valkosipulia, ruusukaalia, perunoita ja mukulaselleriä hetki. Kaada kasvisliemi sekaan ja lisää Kikkoman soijakastike, timjami, muskottipähkinä ja pippuri. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, ja soseuta keitto sitten sileäksi. Sekoita joukkoon kerma ja pekoni.
Vaihe 2

20 g saksanpähkinöitä – 2 rkl ranskankermaa – 1 rkl oliiviöljyä – 1 tl timjamin lehtiä
Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla ja pilko ne rouheasti. Annostele keitto kulhoihin ja lisää sen päälle lusikallinen ranskankermaa, saksanpähkinöitä, tilkka oliiviöljyä ja muutama timjaminlehti koristeeksi.
Vinkki
Voit käyttää myös pakastettuja ruusukaaleja. Lisää ne siinä tapauksessa keittoon 10 minuuttia ennen keittoajan päättymistä. Voit säätää keiton paksuutta liemimäärän avulla.
Resepti-ID: 1614
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä
















