Ruusukaalikeitto pekonilla
Ruusukaalikeitto pekonilla

Ruusukaalikeitto pekonilla

5 1 arviot
kokonaisaika 25 min
10 min esivalmistelut
15 min valmistus

Ruusukaalista, mukulaselleristä ja perunasta valmistettu keitto saa upean maun savupekonista ja Kikkoman soijakastikkeesta. Rapeaksi paahdetut saksanpähkinät ja ranskankerma viimeistelevät tämän elegantin alkuruoan.

Ainekset

2 annosta

Keitto:

200 g
ruusukaalia
150 g
perunoita
80 g
mukulaselleriä
40 g
sipulia
1 
valkosipulinkynsi
2 rkl
oliiviöljyä
60 g
savupekonia kuutioina
15 g
voita
700 ml
kasvislientä
 ½ rkl
silputtua timjamia
 ¼ tl
jauhettua muskottipähkinää
 ½ tl
vastajauhettua mustapippuria
80 ml
kuohukermaa

Koristeluun:

20 g
saksanpähkinöitä
2 rkl
ranskankermaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 tl
timjamin lehtiä
Ravintosisältö (per annos):3.134 kJ / 749 kcal
59 gRasva
22 gProteiini
59 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

200 g ruusukaalia – 150 g perunoita – 80 g mukulaselleriä – 40 g sipulia – 1  valkosipulinkynsi – 2 rkl oliiviöljyä – 60 g savupekonia kuutioina – 15 g voita – 700 ml kasvislientä – 1 ½ rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ½ rkl silputtua timjamia –  ¼ tl jauhettua muskottipähkinää –  ½ tl vastajauhettua mustapippuria – 80 ml kuohukermaa

Halkaise ruusukaalit ja kuori ja kuutioi perunat, mukulaselleri ja sipuli. Silppua valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja paista pekoni rapeaksi. Siirrä sivuun ja jätä odottamaan. Lisää kattilaan voita ja kuullota sipulia, valkosipulia, ruusukaalia, perunoita ja mukulaselleriä hetki. Kaada kasvisliemi sekaan ja lisää Kikkoman soijakastike, timjami, muskottipähkinä ja pippuri. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, ja soseuta keitto sitten sileäksi. Sekoita joukkoon kerma ja pekoni.

Vaihe 2

20 g saksanpähkinöitä – 2 rkl ranskankermaa – 1 rkl oliiviöljyä – 1 tl timjamin lehtiä

Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla ja pilko ne rouheasti. Annostele keitto kulhoihin ja lisää sen päälle lusikallinen ranskankermaa, saksanpähkinöitä, tilkka oliiviöljyä ja muutama timjaminlehti koristeeksi.

Vinkki

Voit käyttää myös pakastettuja ruusukaaleja. Lisää ne siinä tapauksessa keittoon 10 minuuttia ennen keittoajan päättymistä. Voit säätää keiton paksuutta liemimäärän avulla.

Resepti-ID: 1614

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

200 g ruusukaalia – 150 g perunoita – 80 g mukulaselleriä – 40 g sipulia – 1 valkosipulinkynsi – 2 rkl oliiviöljyä – 60 g savupekonia kuutioina – 15 g voita – 700 ml kasvislientä – 1 ½ rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ½ rkl silputtua timjamia – ¼ tl jauhettua muskottipähkinää – ½ tl vastajauhettua mustapippuria – 80 ml kuohukermaa

Halkaise ruusukaalit ja kuori ja kuutioi perunat, mukulaselleri ja sipuli. Silppua valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja paista pekoni rapeaksi. Siirrä sivuun ja jätä odottamaan. Lisää kattilaan voita ja kuullota sipulia, valkosipulia, ruusukaalia, perunoita ja mukulaselleriä hetki. Kaada kasvisliemi sekaan ja lisää Kikkoman soijakastike, timjami, muskottipähkinä ja pippuri. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä, ja soseuta keitto sitten sileäksi. Sekoita joukkoon kerma ja pekoni.

20 g saksanpähkinöitä – 2 rkl ranskankermaa – 1 rkl oliiviöljyä – 1 tl timjamin lehtiä

Paahda saksanpähkinät kuivalla pannulla ja pilko ne rouheasti. Annostele keitto kulhoihin ja lisää sen päälle lusikallinen ranskankermaa, saksanpähkinöitä, tilkka oliiviöljyä ja muutama timjaminlehti koristeeksi.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.