Sieni-olutpata ja paahdetut perunat
Sieni-olutpata ja paahdetut perunat

Sieni-olutpata ja paahdetut perunat

kokonaisaika 45 min
15 min esivalmistelut
30 min valmistus

Sieniä ja porkkanaa sisältävä pata muhii liemessä, jossa on tummaa olutta ja Kikkoman soijakastiketta. Kerma tuo pataan täyteläisyyttä ja se tarjoillaan paahdettujen perunoiden kera – talvista kasvisruokaa parhaimmillaan!

Ainekset

2 annosta
250 g
herkkusieniä
2 
porkkanaa
3 rkl
oliiviöljyä
2 
timjamin oksaa
1 tl
vastajauhettua mustapippuria
100 ml
tummaa olutta
200 ml
kasvislientä
50 ml
kuohukermaa
300 g
perunoita

Valmistus

Vaihe 1

250 g herkkusieniä – 2  porkkanaa – 2 rkl oliiviöljyä – 2  timjamin oksaa – 1 tl vastajauhettua mustapippuria

Kuori ja viipaloi porkkanat. Puhdista ja puolita herkkusienet. Kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä. Lisää timjami ja pippuri.

Vaihe 2

300 g perunoita – 1 rkl oliiviöljyä – 100 ml tummaa olutta – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike200 ml kasvislientä – 50 ml kuohukermaa

Kuori perunat, paloittele ja sekoita palojen joukkoon ruokalusikallinen oliiviöljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kullanruskeita ja pehmeitä. Kaada sillä aikaa olut vaiheen 1 kattilaan, lisää Kikkoman soijakastike ja anna kiehua hiljaa muutama minuutti, kunnes neste hiukan haihtuu. Lisää kasvisliemi ja kerma, peitä kannella ja anna kiehua hiljaa 10 minuuttia. Tarjoile paahdettujen perunoiden kera.

Vinkki

Säästääksesi aikaa voit käyttää aiemmin keitettyjä perunoita. Ruiskuta ne öljyllä ja paahda airfryerissa 5–8 minuuttia.

Resepti-ID: 1615

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

250 g herkkusieniä – 2 porkkanaa – 2 rkl oliiviöljyä – 2 timjamin oksaa – 1 tl vastajauhettua mustapippuria

Kuori ja viipaloi porkkanat. Puhdista ja puolita herkkusienet. Kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä. Lisää timjami ja pippuri.

300 g perunoita – 1 rkl oliiviöljyä – 100 ml tummaa olutta – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike200 ml kasvislientä – 50 ml kuohukermaa

Kuori perunat, paloittele ja sekoita palojen joukkoon ruokalusikallinen oliiviöljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kullanruskeita ja pehmeitä. Kaada sillä aikaa olut vaiheen 1 kattilaan, lisää Kikkoman soijakastike ja anna kiehua hiljaa muutama minuutti, kunnes neste hiukan haihtuu. Lisää kasvisliemi ja kerma, peitä kannella ja anna kiehua hiljaa 10 minuuttia. Tarjoile paahdettujen perunoiden kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.