

Sieni-olutpata ja paahdetut perunat
Sieniä ja porkkanaa sisältävä pata muhii liemessä, jossa on tummaa olutta ja Kikkoman soijakastiketta. Kerma tuo pataan täyteläisyyttä ja se tarjoillaan paahdettujen perunoiden kera – talvista kasvisruokaa parhaimmillaan!
Valmistus
Vaihe 1

250 g herkkusieniä – 2 porkkanaa – 2 rkl oliiviöljyä – 2 timjamin oksaa – 1 tl vastajauhettua mustapippuria
Kuori ja viipaloi porkkanat. Puhdista ja puolita herkkusienet. Kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä. Lisää timjami ja pippuri.
Vaihe 2

300 g perunoita – 1 rkl oliiviöljyä – 100 ml tummaa olutta – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 200 ml kasvislientä – 50 ml kuohukermaa
Kuori perunat, paloittele ja sekoita palojen joukkoon ruokalusikallinen oliiviöljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kullanruskeita ja pehmeitä. Kaada sillä aikaa olut vaiheen 1 kattilaan, lisää Kikkoman soijakastike ja anna kiehua hiljaa muutama minuutti, kunnes neste hiukan haihtuu. Lisää kasvisliemi ja kerma, peitä kannella ja anna kiehua hiljaa 10 minuuttia. Tarjoile paahdettujen perunoiden kera.
Vinkki
Säästääksesi aikaa voit käyttää aiemmin keitettyjä perunoita. Ruiskuta ne öljyllä ja paahda airfryerissa 5–8 minuuttia.
Resepti-ID: 1615
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä















