Böömiläinen liha-sienigulassi
Böömiläinen liha-sienigulassi

Böömiläinen liha-sienigulassi

5 1 arviot
kokonaisaika 2 t 10 min
40 min esivalmistelut
1 t 30 min valmistus

Ihanasti lämmittävä gulassi saa makua sienistä, juureksista sekä Kikkoman soijakastikkeesta, ja se tarjoillaan leipäknöödelin kera. Voit tehdä sen hirven tai peuran lihasta.

Ainekset

4 annosta

Gulassi:

600 g
hirven tai peuran lihaa kuutioina
125 g
pekonia kuutioina
2 rkl
kasviöljyä
1 
punainen paprika
2 
porkkanaa
2 
palsternakkaa
2 
sipulia
1 
valkosipulinkynsi
200 g
tuoreita sieniä (metsäsieniä tai herkkusieniä)
10 g
kuivattuja tatteja
8 
kuivattua luumua
2 rkl
tomaattisosetta
200 ml
punaviiniä
500 ml
riistalientä
 ¼ tl
kuminaa (kokonaisena tai jauhettuna)
2 
laakerinlehteä
4 
maustepippuria
4 
katajanmarjaa

Leipäknöödeli:

1 viipale
siivu täysjyväleipää/-paahtoleipää
250 g
vehnäjauhoa
 ½ tl
suolaa
125 ml
maitoa
 ½ 
pala hiivaa (21 g)
 ½ tl
sokeria
1 
keltuainen

Lisäksi:

1 viipale
siivu täysjyväleipää
 ¼ tl
vastajauhettua pippuria
 ¼ tl
chilijauhetta
 ½ tl
kuivattua meiramia
 ¼ nippu
nippu lehtipersiljaa

Valmistus

Vaihe 1

600 g hirven tai peuran lihaa kuutioina – 125 g pekonia kuutioina – 2 rkl kasviöljyä – 1  punainen paprika – 2  porkkanaa – 2  palsternakkaa – 2  sipulia – 1  valkosipulinkynsi

Kuumenna öljy padassa ja ruskista lihakuutioita ja pekonia 8–10 minuuttia. Paloittele paprika, porkkanat, palsternakat ja sipulit, silppua valkosipuli ja lisää kaikki pataan. Paista välillä sekoittaen n. 8 minuuttia.

Vaihe 2

200 g tuoreita sieniä (metsäsieniä tai herkkusieniä) – 10 g kuivattuja tatteja – 8  kuivattua luumua – 2 rkl tomaattisosetta – 200 ml punaviiniä – 500 ml riistalientä – 6 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ¼ tl kuminaa (kokonaisena tai jauhettua) – 2  laakerinlehteä – 4  maustepippuria – 4  katajanmarjaa

Paloittele tuoreet sienet n. 2 cm paloiksi. Liota kuivatut sienet ja silppua ne. Paloittele luumut n. 1 cm paloiksi. Lisää sienet ja luumut pataan. Kuullota hetki ja lisää sitten tomaattisose. Keitä vielä hetki ja lisää punaviini, riistaliemi sekä Kikkoman soijakastike. Lisää kumina, laakerinlehdet, maustepippurit ja katajanmarjat, peitä kannella ja anna kiehua hiljaa n. 1½ tuntia välillä sekoittaen.

Vaihe 3

1  siivu täysjyväleipää/-paahtoleipää – 250 g vehnäjauhoa –  ½ tl suolaa – 125 ml maitoa –  ½  pala hiivaa (21 g) –  ½ tl sokeria – 1  keltuainen

Leikkaa leipä kuutioiksi. Sekoita jauhot, suola, maito, murennettu hiiva, sokeri ja keltuainen sileäksi taikinaksi. Taittele sekaan leipäkuutiot, peitä kulho ja anna kohota lämpimässä paikassa tunnin verran. Muotoile taikinasta pitkulainen pötkö ja höyrytä sitä höyrytysritilässä n. 20 minuuttia.

Vaihe 4

1 viipale siivu täysjyväleipää –  ¼ tl vastajauhettua pippuria –  ¼ tl chilijauhetta –  ½ tl kuivattua meiramia –  ¼ nippu nippu lehtipersiljaa

Leikkaa leipäviipaleen reunat pois ja revi se pieniksi paloiksi. Sekoita palat gulassin joukkoon sen sakeuttamiseksi ja mausta sitten pippurilla, chilillä ja meiramilla. Huuhtele ja kuivaa persilja ja nypi siitä lehdet. Viipaloi leipäknöödeli, asettele lautasille gulassin kanssa ja koristele annokset persiljalla.

Vinkki

Kotitekoinen spätzle maistuu myös gulassin kanssa.

Resepti-ID: 1618

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

600 g hirven tai peuran lihaa kuutioina – 125 g pekonia kuutioina – 2 rkl kasviöljyä – 1 punainen paprika – 2 porkkanaa – 2 palsternakkaa – 2 sipulia – 1 valkosipulinkynsi

Kuumenna öljy padassa ja ruskista lihakuutioita ja pekonia 8–10 minuuttia. Paloittele paprika, porkkanat, palsternakat ja sipulit, silppua valkosipuli ja lisää kaikki pataan. Paista välillä sekoittaen n. 8 minuuttia.

200 g tuoreita sieniä (metsäsieniä tai herkkusieniä) – 10 g kuivattuja tatteja – 8 kuivattua luumua – 2 rkl tomaattisosetta – 200 ml punaviiniä – 500 ml riistalientä – 6 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ¼ tl kuminaa (kokonaisena tai jauhettua) – 2 laakerinlehteä – 4 maustepippuria – 4 katajanmarjaa

Paloittele tuoreet sienet n. 2 cm paloiksi. Liota kuivatut sienet ja silppua ne. Paloittele luumut n. 1 cm paloiksi. Lisää sienet ja luumut pataan. Kuullota hetki ja lisää sitten tomaattisose. Keitä vielä hetki ja lisää punaviini, riistaliemi sekä Kikkoman soijakastike. Lisää kumina, laakerinlehdet, maustepippurit ja katajanmarjat, peitä kannella ja anna kiehua hiljaa n. 1½ tuntia välillä sekoittaen.

1 siivu täysjyväleipää/-paahtoleipää – 250 g vehnäjauhoa – ½ tl suolaa – 125 ml maitoa – ½ pala hiivaa (21 g) – ½ tl sokeria – 1 keltuainen

Leikkaa leipä kuutioiksi. Sekoita jauhot, suola, maito, murennettu hiiva, sokeri ja keltuainen sileäksi taikinaksi. Taittele sekaan leipäkuutiot, peitä kulho ja anna kohota lämpimässä paikassa tunnin verran. Muotoile taikinasta pitkulainen pötkö ja höyrytä sitä höyrytysritilässä n. 20 minuuttia.

1 viipale siivu täysjyväleipää – ¼ tl vastajauhettua pippuria – ¼ tl chilijauhetta – ½ tl kuivattua meiramia – ¼ nippu nippu lehtipersiljaa

Leikkaa leipäviipaleen reunat pois ja revi se pieniksi paloiksi. Sekoita palat gulassin joukkoon sen sakeuttamiseksi ja mausta sitten pippurilla, chilillä ja meiramilla. Huuhtele ja kuivaa persilja ja nypi siitä lehdet. Viipaloi leipäknöödeli, asettele lautasille gulassin kanssa ja koristele annokset persiljalla.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.