Künefe – turkkilainen juustojälkiruoka
Künefe – turkkilainen juustojälkiruoka

Künefe – turkkilainen juustojälkiruoka

kokonaisaika 45 min
25 min esivalmistelut
20 min valmistus

Klassisessa turkkilaisessa jälkiruoassa on rapeaa, lankamaista kadayif-taikinaa ja siirapissa liotettua pehmeää juustoa. Tilkka Kikkoman soijakastiketta tuo umamista syvyyttä ja luo täydellisen tasapainon makean ja suolaisen välille.

Ainekset

8 annosta
1 
limetti (luomu)
125 g
hunajaa
 ¼ tl
kanelia

Valinnainen:

3 
tippaa ruusuvettä (tai appelsiininkukkavettä tai sitruunamehua)
100 g
voita + vähän ekstraa pannulle
200 g
kadayif (lankamaista taikinaa)
250 g
raastettua Dil Peyniri -juustoa (tai 170 g raastettua mozzarellaa ja 80 g labneh-jogurttijuustoa tai 250 g mozzarellaa)
2 
appelsiinia
2 rkl
tomusokeria
40 
pilkottuja pistaasipähkinöitä
200 g
kaymak (turkkilaista paksua kermaa), valinnainen
Ravintosisältö (per annos):2.169 kJ / 523 kcal
35,7 gRasva
11,1 gProteiini
36,5 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

1  limetti (luomu) – 125 g hunajaa – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ¼ tl kanelia – 3  tippaa ruusuvettä (tai appelsiininkukkavettä tai sitruunamehua)

Raasta hieman limetin kuorta, halkaise se sitten ja purista mehu. Laita kuoriraaste ja mehu pieneen kattilaan ja lisää hunaja, Kikkoman soijakastike, kaneli sekä n. 75 ml vettä. Anna kiehua hiljaa 3–5 minuuttia ja lisää sitten halutessasi ruusuvesi.

Vaihe 2

100 g voita + vähän ekstraa pannulle – 200 g kadayif (lankamaista taikinaa)

Sulata voi ja sekoita kadayif siihen hyvin.

Vaihe 3

Voita pannulle – 250 g raastettua Dil Peyniri -juustoa (tai 170 g raastettua mozzarellaa ja 80 g labneh-jogurttijuustoa tai 250 g mozzarellaa)

Voitele halkaisijaltaan 22 cm oleva pannu (tai 4–8 pientä annosvuokaa). Painele puolet kadayif-voisula-seoksesta tiiviisti pannuun. Levitä juusto sen päälle jättäen 1 cm reunuksen. Lisää loput kadayif-seoksesta ja painele se tiiviiksi pyöristäen samalla reunat. 

Laita pannu levylle ja paista matalalla tai keskilämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea. Käännä paistos lautasen avulla ylösalaisin ja jatka paistamista toiselta puolelta 2–4 minuuttia, kunnes toinenkin puoli on kullanruskea.

Vaihe 4

2  appelsiinia – 2 rkl tomusokeria – 40 g pilkottuja pistaasipähkinöitä – 200 g kaymak (turkkilaista paksua kermaa), valinnainen

Kuori appelsiinit ja leikkaa lohkoiksi. Valuta 1/3 vaiheessa 1 valmistetusta siirapista künefen päälle, sirottele tomusokerilla ja koristele pistaasipähkinöillä ja appelsiinin lohkoilla. Tarjoile lopun siirapin ja halutessasi kaymak-kerman kanssa.

Vinkki

Künefe näyttää erityisen elegantilta annosvuoista tarjottuna. Jos haluat vielä juhlavamman jälkiruoan, voit koristella künefen syötävällä kimallejauheella.

Resepti-ID: 1619

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

1 limetti (luomu) – 125 g hunajaa – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ¼ tl kanelia – 3 tippaa ruusuvettä (tai appelsiininkukkavettä tai sitruunamehua)

Raasta hieman limetin kuorta, halkaise se sitten ja purista mehu. Laita kuoriraaste ja mehu pieneen kattilaan ja lisää hunaja, Kikkoman soijakastike, kaneli sekä n. 75 ml vettä. Anna kiehua hiljaa 3–5 minuuttia ja lisää sitten halutessasi ruusuvesi.

100 g voita + vähän ekstraa pannulle – 200 g kadayif (lankamaista taikinaa)

Sulata voi ja sekoita kadayif siihen hyvin.

Voita pannulle – 250 g raastettua Dil Peyniri -juustoa (tai 170 g raastettua mozzarellaa ja 80 g labneh-jogurttijuustoa tai 250 g mozzarellaa)

Voitele halkaisijaltaan 22 cm oleva pannu (tai 4–8 pientä annosvuokaa). Painele puolet kadayif-voisula-seoksesta tiiviisti pannuun. Levitä juusto sen päälle jättäen 1 cm reunuksen. Lisää loput kadayif-seoksesta ja painele se tiiviiksi pyöristäen samalla reunat. 

Laita pannu levylle ja paista matalalla tai keskilämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea. Käännä paistos lautasen avulla ylösalaisin ja jatka paistamista toiselta puolelta 2–4 minuuttia, kunnes toinenkin puoli on kullanruskea.

2 appelsiinia – 2 rkl tomusokeria – 40 g pilkottuja pistaasipähkinöitä – 200 g kaymak (turkkilaista paksua kermaa), valinnainen

Kuori appelsiinit ja leikkaa lohkoiksi. Valuta 1/3 vaiheessa 1 valmistetusta siirapista künefen päälle, sirottele tomusokerilla ja koristele pistaasipähkinöillä ja appelsiinin lohkoilla. Tarjoile lopun siirapin ja halutessasi kaymak-kerman kanssa.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.