

Künefe – turkkilainen juustojälkiruoka
Klassisessa turkkilaisessa jälkiruoassa on rapeaa, lankamaista kadayif-taikinaa ja siirapissa liotettua pehmeää juustoa. Tilkka Kikkoman soijakastiketta tuo umamista syvyyttä ja luo täydellisen tasapainon makean ja suolaisen välille.
Ainekset
Valinnainen:
Valmistus
Vaihe 1

1 limetti (luomu) – 125 g hunajaa – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – ¼ tl kanelia – 3 tippaa ruusuvettä (tai appelsiininkukkavettä tai sitruunamehua)
Raasta hieman limetin kuorta, halkaise se sitten ja purista mehu. Laita kuoriraaste ja mehu pieneen kattilaan ja lisää hunaja, Kikkoman soijakastike, kaneli sekä n. 75 ml vettä. Anna kiehua hiljaa 3–5 minuuttia ja lisää sitten halutessasi ruusuvesi.
Vaihe 2

100 g voita + vähän ekstraa pannulle – 200 g kadayif (lankamaista taikinaa)
Sulata voi ja sekoita kadayif siihen hyvin.
Vaihe 3

Voita pannulle – 250 g raastettua Dil Peyniri -juustoa (tai 170 g raastettua mozzarellaa ja 80 g labneh-jogurttijuustoa tai 250 g mozzarellaa)
Voitele halkaisijaltaan 22 cm oleva pannu (tai 4–8 pientä annosvuokaa). Painele puolet kadayif-voisula-seoksesta tiiviisti pannuun. Levitä juusto sen päälle jättäen 1 cm reunuksen. Lisää loput kadayif-seoksesta ja painele se tiiviiksi pyöristäen samalla reunat.
Laita pannu levylle ja paista matalalla tai keskilämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea. Käännä paistos lautasen avulla ylösalaisin ja jatka paistamista toiselta puolelta 2–4 minuuttia, kunnes toinenkin puoli on kullanruskea.
Vaihe 4

2 appelsiinia – 2 rkl tomusokeria – 40 g pilkottuja pistaasipähkinöitä – 200 g kaymak (turkkilaista paksua kermaa), valinnainen
Kuori appelsiinit ja leikkaa lohkoiksi. Valuta 1/3 vaiheessa 1 valmistetusta siirapista künefen päälle, sirottele tomusokerilla ja koristele pistaasipähkinöillä ja appelsiinin lohkoilla. Tarjoile lopun siirapin ja halutessasi kaymak-kerman kanssa.
Vinkki
Künefe näyttää erityisen elegantilta annosvuoista tarjottuna. Jos haluat vielä juhlavamman jälkiruoan, voit koristella künefen syötävällä kimallejauheella.
Resepti-ID: 1619
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä















