

Luumutäytteiset perunapallerot
Tšekkiläinen klassikko uudistuu: perunapallerot täytetään kriikunoilla tai luumuilla, jotka on maustettu soijakastikkeella, kanelilla ja kardemummalla. Pallerot kuorrutetaan panko-jauhoilla ja tarjoillaan kevyen vaniljavaahdon kera.
Ainekset
Pallerot:
Kuorrutus:
Vaniljavaahto:
Valmistus
Vaihe 1

400 g jauhoisia perunoita – 100 g vehnäjauhoja – 25 g semolina-durumjauhoja – 20 g voita – 1 keltuainen – 50 g sokeri – ½ tl suolaa
Pese perunat hyvin ja keitä ne kuorineen kypsiksi (25–30 minuuttia). Valuta, anna höyryn haihtua hetki, kuori ja soseuta perunapuristimella, kun perunat ovat vielä kuumia. Anna jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, semolina, voi, keltuainen, sokeri sekä ½ tl suolaa perunoiden sekaan ja anna tekeytyä 15 minuuttia.
Vaihe 2

8 luumua tai kriikunaa – 8 sokeripalaa – ½ tl kanelia – ¼ tl kardemummaa – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – ½ tl suolaa keitinveteen – 2 rkl jauhoja muotoiluun
Poista kivet luumuista ja laita kunkin sisään yksi sokeripala. Sekoita kaneli, kardemumma sekä Kikkoman soijakastike ja sivele luumut seoksella. Kiehauta iso kattilallinen suolattua vettä. Rullaa perunasose jauhotetulla alustalla 5 cm paksuiseksi pötköksi. Leikkaa se kahdeksaan palaan ja litistä niitä hieman. Laita yksi luumu kullekin palalle, muotoile siitä pallero ja upota pallerot kiehuvaan veteen 10–15 minuutiksi, kunnes ne ovat kypsiä.
Vaihe 3

80 g voita – 100 g Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho
Sulata voi isolla paistinpannulla ja paahda Kikkoman panko-jauhot kullanruskeiksi. Poista kypsät perunapallerot vedestä reikäkauhalla, valuta hyvin ja kierittele panko-murussa.
Vaihe 4

1 vaniljatanko – 3 keltuaista – 8 g vaniljasokeria – 1 rkl sokeria – 125 ml kuohukermaa – Mintun oksa
Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja kaavi siemenet pois. Vatkaa keltuaiset, vaniljan siemenet, vaniljasokeri, sokeri ja kuohukerma kuumassa vesihauteessa 5 minuuttia, kunnes seoksesta tulee vaahtomaista. Asettele perunapallerot lautasille, lusikoi vaniljavaahtoa päälle ja koristele mintulla ja paahdetulla Kikkoman panko-murulla.
Vinkki
Luumun sijaan voit käyttää myös aprikooseja, omenan paloja tai kirsikoita.
Resepti-ID: 1616
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä
















