Luumutäytteiset perunapallerot
Luumutäytteiset perunapallerot

Luumutäytteiset perunapallerot

4 1 arviot
kokonaisaika 1 t 45 min
30 min esivalmistelut
1 t valmistus
15 min vetäytyminen

Tšekkiläinen klassikko uudistuu: perunapallerot täytetään kriikunoilla tai luumuilla, jotka on maustettu soijakastikkeella, kanelilla ja kardemummalla. Pallerot kuorrutetaan panko-jauhoilla ja tarjoillaan kevyen vaniljavaahdon kera.

Ainekset

4 annosta

Pallerot:

400 g
jauhoisia perunoita
100 g
vehnäjauhoja
25 g
semolina-durumjauhoja
20 g
voita
1 
keltuainen
50 g
sokeri
 ½ tl
suolaa
8 
luumua tai kriikunaa
8 
sokeripalaa
 ½ 
kanelia
 ¼ 
kardemummaa
 ½ tl
suolaa keitinveteen
2 rkl
jauhoja muotoiluun

Kuorrutus:

80 g
voita

Vaniljavaahto:

1 
vaniljatanko
3 
keltuaista
8 g
vaniljasokeria
1 rkl
sokeria
125 ml
kuohukermaa
Mintun oksa
Ravintosisältö (per annos):3.083 kJ / 740 kcal
37,1 gRasva
12,9 gProteiini
86,9 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

400 g jauhoisia perunoita – 100 g vehnäjauhoja – 25 g semolina-durumjauhoja – 20 g voita – 1  keltuainen – 50 g sokeri –  ½ tl suolaa

Pese perunat hyvin ja keitä ne kuorineen kypsiksi (25–30 minuuttia). Valuta, anna höyryn haihtua hetki, kuori ja soseuta perunapuristimella, kun perunat ovat vielä kuumia. Anna jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, semolina, voi, keltuainen, sokeri sekä ½ tl suolaa perunoiden sekaan ja anna tekeytyä 15 minuuttia.

Vaihe 2

8  luumua tai kriikunaa – 8  sokeripalaa –  ½ tl kanelia –  ¼ tl kardemummaa – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ½ tl suolaa keitinveteen – 2 rkl jauhoja muotoiluun

Poista kivet luumuista ja laita kunkin sisään yksi sokeripala. Sekoita kaneli, kardemumma sekä Kikkoman soijakastike ja sivele luumut seoksella. Kiehauta iso kattilallinen suolattua vettä. Rullaa perunasose jauhotetulla alustalla 5 cm paksuiseksi pötköksi. Leikkaa se kahdeksaan palaan ja litistä niitä hieman. Laita yksi luumu kullekin palalle, muotoile siitä pallero ja upota pallerot kiehuvaan veteen 10–15 minuutiksi, kunnes ne ovat kypsiä.

Vaihe 3

80 g voita – 100 g Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho

Sulata voi isolla paistinpannulla ja paahda Kikkoman panko-jauhot kullanruskeiksi. Poista kypsät perunapallerot vedestä reikäkauhalla, valuta hyvin ja kierittele panko-murussa.

Vaihe 4

1  vaniljatanko – 3  keltuaista – 8 g vaniljasokeria – 1 rkl sokeria – 125 ml kuohukermaa – Mintun oksa

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja kaavi siemenet pois. Vatkaa keltuaiset, vaniljan siemenet, vaniljasokeri, sokeri ja kuohukerma kuumassa vesihauteessa 5 minuuttia, kunnes seoksesta tulee vaahtomaista. Asettele perunapallerot lautasille, lusikoi vaniljavaahtoa päälle ja koristele mintulla ja paahdetulla Kikkoman panko-murulla.

Vinkki

Luumun sijaan voit käyttää myös aprikooseja, omenan paloja tai kirsikoita.

Resepti-ID: 1616

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

400 g jauhoisia perunoita – 100 g vehnäjauhoja – 25 g semolina-durumjauhoja – 20 g voita – 1 keltuainen – 50 g sokeri – ½ tl suolaa

Pese perunat hyvin ja keitä ne kuorineen kypsiksi (25–30 minuuttia). Valuta, anna höyryn haihtua hetki, kuori ja soseuta perunapuristimella, kun perunat ovat vielä kuumia. Anna jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, semolina, voi, keltuainen, sokeri sekä ½ tl suolaa perunoiden sekaan ja anna tekeytyä 15 minuuttia.

8 luumua tai kriikunaa – 8 sokeripalaa – ½ tl kanelia – ¼ tl kardemummaa – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike ½ tl suolaa keitinveteen – 2 rkl jauhoja muotoiluun

Poista kivet luumuista ja laita kunkin sisään yksi sokeripala. Sekoita kaneli, kardemumma sekä Kikkoman soijakastike ja sivele luumut seoksella. Kiehauta iso kattilallinen suolattua vettä. Rullaa perunasose jauhotetulla alustalla 5 cm paksuiseksi pötköksi. Leikkaa se kahdeksaan palaan ja litistä niitä hieman. Laita yksi luumu kullekin palalle, muotoile siitä pallero ja upota pallerot kiehuvaan veteen 10–15 minuutiksi, kunnes ne ovat kypsiä.

80 g voita – 100 g Kikkoman Panko - japanilaistyylinen rapea korppujauho

Sulata voi isolla paistinpannulla ja paahda Kikkoman panko-jauhot kullanruskeiksi. Poista kypsät perunapallerot vedestä reikäkauhalla, valuta hyvin ja kierittele panko-murussa.

1 vaniljatanko – 3 keltuaista – 8 g vaniljasokeria – 1 rkl sokeria – 125 ml kuohukermaa – Mintun oksa

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja kaavi siemenet pois. Vatkaa keltuaiset, vaniljan siemenet, vaniljasokeri, sokeri ja kuohukerma kuumassa vesihauteessa 5 minuuttia, kunnes seoksesta tulee vaahtomaista. Asettele perunapallerot lautasille, lusikoi vaniljavaahtoa päälle ja koristele mintulla ja paahdetulla Kikkoman panko-murulla.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Löydä lisää reseptejä

Älä missaa mitään!

Mielenkiintoisia juttuja, herkullisia reseptejä ja mahtavia kilpailuja!

Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.