

Penne arrabbiata -kasvispasta
Italian ja Aasian maut kohtaavat tässä mausteisessa pastassa, johon makua tuovat Kikkomanin soijakastike ja Kikkomanin kimchi-chilikastike. Annos viimeistellään parmesaanilla ja paahdetuilla pinjansiemenillä.
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1

2 punaista suippopaprikaa (tai 1 punainen paprika) – 200 g pieniä terttutomaatteja – 1 rkl oliiviöljyä – 1 tl fariinisokeria (tai 1 tl Kikkoman mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike) – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa paprikat renkaiksi. Sekoita ne tomaattien, öljyn, fariinisokerin ja Kikkomanin soijakastikkeen kanssa. Levitä seos uunivuokaan ja paahda uunissa 10–15 minuuttia, kunnes tomaatit alkavat halkeilla.
Vaihe 2

2 valkosipulinkynttä – 3 rkl tomaattisosetta – 1 rkl oliiviöljyä – 2 tl Kikkoman Mausteinen Chilikastike Kimchille – 600 g pilkottuja säilyketomaatteja – 1 tl fariinisokeria (tai Kikkoman mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike) – 40 g pinjansiemeniä
Silppua valkosipuli hienoksi ja kuullota sitä tomaattisoseen kanssa öljyssä. Sekoita joukkoon Kikkoman kimchi-chilikastike, pilkotut tomaatit sekä fariinisokeri. Kiehauta ja anna sitten kiehua hiljaa ilman kantta n. 10 minuuttia välillä sekoittaen. Pilko pinjansiemenet rouheasti ja paahda ne kullanruskeiksi pienessä teflonpannussa.
Vaihe 3

300 g pastaa, esim. penne, rigatoni tai tortiglioni – ¼ nippu basilikaa – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 80 g pala parmesaania
Kypsennä pasta paketin ohjeen mukaan. Ota hiukan keitinvettä talteen, kun valutat pastan. Silppua basilika ja lisää puolet siitä kastikkeen joukkoon. Mausta kastike Kikkomanin soijakastikkeella. Sekoita pasta, paprikat ja hiukan keitinvettä kastikkeen joukkoon ja annostele lautasille. Koristele annokset paahdetuilla tomaateilla, lopulla basilikalla ja pinjansiemenillä. Raasta päälle parmesaania ja tarjoile.
Vinkki:
Gourmet-version saat lisäämällä kastikkeeseen cocktail-lihapullia, katkarapuja tai lohta. Vegaanista versiota varten voit korvata parmesaanin vegaanijuustolla.
Resepti-ID: 1499
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä