Tulinen ma po -tofu naudanlihalla
Tulinen ma po -tofu naudanlihalla

Tulinen ma po -tofu naudanlihalla

5 6 arviot
kokonaisaika 30 min
15 min esivalmistelut
15 min valmistus

Sichuanin keittiön tulisessa suosikissa on tofua ja mausteista jauhelihaa umamisessa kastikkeessa. Annokset viimeistellään chilimurulla.

Ainekset

4 annosta

Chilimuru:

2 tl
chilihiutaleita
1 rkl
sultana-rusinoita (tai tavallisia rusinoita tai kuivattuja karpaloita)
1 rkl
pilkottuja maapähkinöitä
1 rkl
auringonkukansiemeniä

Ma po -tofu:

400 g
kiinteää tofua
1 nippu
kevätsipulia
1 
punainen paprika
1 
valkosipulinkynsi
400 g
naudan jauhelihaa
400 ml
lihalientä
2 rkl
chilipaputahna (Toban Djan)
1 tl
fariinisokeri
Jauhettua (sichuanin) pippuria
1 rkl
maissitärkkelystä
Ravintosisältö (per annos):1.604 kJ / 384 kcal
21,8 gRasva
31,8 gProteiini
14,3 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

2 tl chilihiutaleita – 1 rkl sultana-rusinoita (tai tavallisia rusinoita tai kuivattuja karpaloita) – 1 rkl pilkottuja maapähkinöitä – 1 rkl auringonkukansiemeniä – 3 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Paahda chilihiutaleet, sultana-rusinat, maapähkinät ja siemenet isolla pannulla. Mausta Kikkomanin soijakastikkeella ja ota pois pannulta.

Vaihe 2

400 g kiinteää tofua – 1 nippu kevätsipulia – 1  punainen paprika – 1  valkosipulinkynsi – 2 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy400 g naudan jauhelihaa

Leikkaa tofu 2 cm kuutioiksi. Pilko kevätsipuli viistottain paloiksi. Kuutioi paprika ja silppua valkosipuli hienoksi. Kuumenna Kikkomanin seesamiöljy paistinpannulla tai wokpannulla, lisää jauheliha, puolet kevätsipulista, paprika sekä valkosipuli ja paista kypsäksi.

Vaihe 3

400 ml lihalientä – 2 rkl chilipaputahna (Toban Djan) – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 tl fariinisokeri – Jauhettua (sichuanin) pippuria

Lisää pannulle lihaliemi sekä chilipaputahna ja sekoita hyvin. Lisää tofu-kuutiot ja sekoita varovasti, etteivät ne hajoa. Mausta Kikkomanin soijakastikkeella, fariinisokerilla sekä pippurilla ja anna kiehua hiljaa n. 5 minuuttia.

Vaihe 4

1 rkl maissitärkkelystä

Sekoita maissitärkkelys ja 2 rkl kylmää vettä. Lisää seos kastikkeeseen ja sekoita, kunnes kastike sakenee ja ainekset ovat saaneet kiiltävän pinnan. Koristele chilimurulla ja lopulla kevätsipulilla. Tarjoile jasmiiniriisin kera.

Vinkki:

Kasvisversiota varten voit korvata lihaliemen kasvisliemellä ja jauhelihan 8–10 siitakesienellä. Liota niitä pakkauksen ohjeen mukaan, silppua pieneksi ja paista hetki. Annokset voi koristella myös iduilla tai hienoksi silputuilla sokeriherneillä.

Resepti-ID: 1496

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

2 tl chilihiutaleita – 1 rkl sultana-rusinoita (tai tavallisia rusinoita tai kuivattuja karpaloita) – 1 rkl pilkottuja maapähkinöitä – 1 rkl auringonkukansiemeniä – 3 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Paahda chilihiutaleet, sultana-rusinat, maapähkinät ja siemenet isolla pannulla. Mausta Kikkomanin soijakastikkeella ja ota pois pannulta.

400 g kiinteää tofua – 1 nippu kevätsipulia – 1 punainen paprika – 1 valkosipulinkynsi – 2 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy400 g naudan jauhelihaa

Leikkaa tofu 2 cm kuutioiksi. Pilko kevätsipuli viistottain paloiksi. Kuutioi paprika ja silppua valkosipuli hienoksi. Kuumenna Kikkomanin seesamiöljy paistinpannulla tai wokpannulla, lisää jauheliha, puolet kevätsipulista, paprika sekä valkosipuli ja paista kypsäksi.

400 ml lihalientä – 2 rkl chilipaputahna (Toban Djan) – 4 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 tl fariinisokeri – Jauhettua (sichuanin) pippuria

Lisää pannulle lihaliemi sekä chilipaputahna ja sekoita hyvin. Lisää tofu-kuutiot ja sekoita varovasti, etteivät ne hajoa. Mausta Kikkomanin soijakastikkeella, fariinisokerilla sekä pippurilla ja anna kiehua hiljaa n. 5 minuuttia.

1 rkl maissitärkkelystä

Sekoita maissitärkkelys ja 2 rkl kylmää vettä. Lisää seos kastikkeeseen ja sekoita, kunnes kastike sakenee ja ainekset ovat saaneet kiiltävän pinnan. Koristele chilimurulla ja lopulla kevätsipulilla. Tarjoile jasmiiniriisin kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.