

Nasi goreng kanalla
Indonesialainen paistettu riisi eli nasi goreng on helppotekoinen ruoka, joka on tulvillaan makua. Siihen voi hyvin käyttää tähteeksi jääneen riisin, jolle Kikkoman soijakastike riisille antaa makean mausteisen maun.
Ainekset
Koristeluun:
Valmistus
Vaihe 1

250 g jasmiiniriisiä – 400 g kanan rintafileetä – 2 porkkanaa – 2 punaista paprikaa – 1 punasipuli – 2 valkosipulinkynttä
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kanan rintafilee suikaleiksi. Leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi ja paloittele paprikat. Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi.
Vaihe 2

2 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 200 g pakasteherneitä – 90 ml Kikkoman kastike riisille - makea
Paista kana isolla paistinpannulla tai wokpannulla Kikkomanin seesamiöljyssä. Lisää porkkanat, paprikat, sipuli ja valkosipuli ja paista n. 5 minuuttia. Lisää herneet, riisi sekä Kikkoman soijakastike riisille ja paista vielä n. 3 minuuttia jatkuvasti sekoittaen.
Vaihe 3

4 kananmunaa – 1 rkl kasviöljyä – Suolaa (maun mukaan) – Vastajauhettua pippuria (maun mukaan) – 2 rkl limettimehua – 6 kirsikkatomaattia, valinnainen – 1 kourallinen kevätsipulia, valinnainen
Paista munat toisella pannulla kasviöljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Mausta nasi goreng pippurilla sekä limettimehulla ja asettele paistetut kananmunat sen päälle ennen tarjoilua. Koristele halutessasi neljään osaan leikatuilla kirsikkatomaateilla ja kevätsipulin suikaleilla.
Vinkki:
Gourmet-version saat korvaamalla kanan paistetuilla lohisuikaleilla tai merenelävillä. Myös seesamiöljyssä paistetut herkkusienet tai osterivinokkaat sopivat annokseen loistavasti.
Resepti-ID: 1498
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä