

Tempura merenelävistä ja kasviksista
Tempura on klassinen japanilainen ruoka, jossa taikinassa pyöräytetyt ainekset uppopaistetaan. Tässä versiossa rapeiden merenelävien ja kasvisten seurana tarjoillaan kevyt dippikastike, jossa on soijakastiketta ja miriniä.
Ainekset
Tempura-kastike:
Taikina:
Muut ainekset:
Valmistus
Vaihe 1

300 ml kasvis- tai kalalientä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 rkl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike – 2 tl sokeria – 150 g retikkaa – 30 g inkivääriä
Sekoita dippikastiketta varten kattilassa kasvisliemi, Kikkomanin soijakastike, Kikkomanin mirin-tyylinen makea kastike sekä sokeri ja kuumenna. Poista kattila levyltä juuri ennen kiehahtamista ja jätä odottamaan. Kuori ja raasta retikka sekä inkivääri hienoksi ja valuta hyvin siivilässä.
Vaihe 2

400 ml kivennäisvettä – 1 kananmuna – 200 g vehnäjauhoja – 60 g maissitärkkelystä
Sekoita kivennäisvesi ja kananmuna. Sekoita vehnäjauhot ja maissitärkkelys keskenään ja lisää sitten vähitellen munaseokseen. Jäähdytä taikina jääkaapissa.
Vaihe 3

150 g mustekalaa – 10 raakaa jättikatkarapua kuorittuna – 8 tuoretta siitakesientä – 1 punainen paprika – 1 kesäkurpitsa – 1 bataatti – 1 munakoiso
Leikkaa mustekala 2 x 4 cm paloiksi. Taputtele katkaravut kuiviksi. Puolita siitakesienet. Leikkaa paprika 2 x 4 cm paloiksi. Viipaloi kesäkurpitsa ja bataatti n. 8 mm paksuisiksi siivuiksi. Leikkaa munakoiso pituussuuntaan 4 osaan ja leikkaa kuoreen ristiviillot.
Vaihe 4

2 rkl vehnäjauhoa – 1 l auringonkukkaöljyä friteeraukseen
Ripottele jauhoja kaikkien ainesten päälle, ravistele liika jauho pois, kasta vaiheen 2 taikinaan ja friteeraa 170-asteisessa öljyssä kullanruskeiksi. Valuta talouspaperin päällä.
Vaihe 5

Asettele tempura lautasille ja koristele annokset raastetulla retikalla ja inkiväärillä. Tarjoile vaiheen 1 dippikastikkeen kera.
Vinkki:
Voit käyttää tavallista vettä kivennäisveden sijaan. Kivennäisvesi tekee kuitenkin taikinasta kuohkeaa ja rapeaa paistettaessa.
Resepti-ID: 1504
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä