Tempura merenelävistä ja kasviksista
Tempura merenelävistä ja kasviksista

Tempura merenelävistä ja kasviksista

5 5 arviot
kokonaisaika 45 min
15 min esivalmistelut
30 min valmistus

Tempura on klassinen japanilainen ruoka, jossa taikinassa pyöräytetyt ainekset uppopaistetaan. Tässä versiossa rapeiden merenelävien ja kasvisten seurana tarjoillaan kevyt dippikastike, jossa on soijakastiketta ja miriniä.

Ainekset

4 annosta

Tempura-kastike:

300 ml
kasvis- tai kalalientä
2 tl
sokeria
150 g
retikkaa
30 g
inkivääriä

Taikina:

400 ml
kivennäisvettä
1 
kananmuna
200 g
vehnäjauhoja
60 g
maissitärkkelystä

Muut ainekset:

150 g
mustekalaa
10 
raakaa jättikatkarapua kuorittuna
8 
tuoretta siitakesientä
1 
punainen paprika
1 
kesäkurpitsa
1 
bataatti
1 
munakoiso
2 rkl
vehnäjauhoa
1 l
auringonkukkaöljyä friteeraukseen
Ravintosisältö (per annos):1.515 kJ / 362 kcal
14,2 gRasva
20,5 gProteiini
38,9 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

300 ml kasvis- tai kalalientä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike2 tl sokeria – 150 g retikkaa – 30 g inkivääriä

Sekoita dippikastiketta varten kattilassa kasvisliemi, Kikkomanin soijakastike, Kikkomanin mirin-tyylinen makea kastike sekä sokeri ja kuumenna. Poista kattila levyltä juuri ennen kiehahtamista ja jätä odottamaan. Kuori ja raasta retikka sekä inkivääri hienoksi ja valuta hyvin siivilässä.

Vaihe 2

400 ml kivennäisvettä – 1  kananmuna – 200 g vehnäjauhoja – 60 g maissitärkkelystä

Sekoita kivennäisvesi ja kananmuna. Sekoita vehnäjauhot ja maissitärkkelys keskenään ja lisää sitten vähitellen munaseokseen. Jäähdytä taikina jääkaapissa.

Vaihe 3

150 g mustekalaa – 10  raakaa jättikatkarapua kuorittuna – 8  tuoretta siitakesientä – 1  punainen paprika – 1  kesäkurpitsa – 1  bataatti – 1  munakoiso

Leikkaa mustekala 2 x 4 cm paloiksi. Taputtele katkaravut kuiviksi. Puolita siitakesienet. Leikkaa paprika 2 x 4 cm paloiksi. Viipaloi kesäkurpitsa ja bataatti n. 8 mm paksuisiksi siivuiksi. Leikkaa munakoiso pituussuuntaan 4 osaan ja leikkaa kuoreen ristiviillot.

Vaihe 4

2 rkl vehnäjauhoa – 1 l auringonkukkaöljyä friteeraukseen

Ripottele jauhoja kaikkien ainesten päälle, ravistele liika jauho pois, kasta vaiheen 2 taikinaan ja friteeraa 170-asteisessa öljyssä kullanruskeiksi. Valuta talouspaperin päällä.

Vaihe 5

Asettele tempura lautasille ja koristele annokset raastetulla retikalla ja inkiväärillä. Tarjoile vaiheen 1 dippikastikkeen kera.

Vinkki:

Voit käyttää tavallista vettä kivennäisveden sijaan. Kivennäisvesi tekee kuitenkin taikinasta kuohkeaa ja rapeaa paistettaessa.

Resepti-ID: 1504

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

300 ml kasvis- tai kalalientä – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike1 rkl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike2 tl sokeria – 150 g retikkaa – 30 g inkivääriä

Sekoita dippikastiketta varten kattilassa kasvisliemi, Kikkomanin soijakastike, Kikkomanin mirin-tyylinen makea kastike sekä sokeri ja kuumenna. Poista kattila levyltä juuri ennen kiehahtamista ja jätä odottamaan. Kuori ja raasta retikka sekä inkivääri hienoksi ja valuta hyvin siivilässä.

400 ml kivennäisvettä – 1 kananmuna – 200 g vehnäjauhoja – 60 g maissitärkkelystä

Sekoita kivennäisvesi ja kananmuna. Sekoita vehnäjauhot ja maissitärkkelys keskenään ja lisää sitten vähitellen munaseokseen. Jäähdytä taikina jääkaapissa.

150 g mustekalaa – 10 raakaa jättikatkarapua kuorittuna – 8 tuoretta siitakesientä – 1 punainen paprika – 1 kesäkurpitsa – 1 bataatti – 1 munakoiso

Leikkaa mustekala 2 x 4 cm paloiksi. Taputtele katkaravut kuiviksi. Puolita siitakesienet. Leikkaa paprika 2 x 4 cm paloiksi. Viipaloi kesäkurpitsa ja bataatti n. 8 mm paksuisiksi siivuiksi. Leikkaa munakoiso pituussuuntaan 4 osaan ja leikkaa kuoreen ristiviillot.

2 rkl vehnäjauhoa – 1 l auringonkukkaöljyä friteeraukseen

Ripottele jauhoja kaikkien ainesten päälle, ravistele liika jauho pois, kasta vaiheen 2 taikinaan ja friteeraa 170-asteisessa öljyssä kullanruskeiksi. Valuta talouspaperin päällä.

Asettele tempura lautasille ja koristele annokset raastetulla retikalla ja inkiväärillä. Tarjoile vaiheen 1 dippikastikkeen kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.