

Thai-curry kanalla ja kookoksella
Suositussa thai-klassikossa on rapsakoita kasviksia, mehevää kanaa ja täyteläinen kookoskastike. Tasapainoista mausteisuutta annokseen tuovat Kikkomanin soijakastike ja punainen currytahna.
Ainekset
Mausteiset pähkinät:
Curry:
Valmistus
Vaihe 1

50 g sekalaisia pähkinöitä, esim. cashew-, hassel-, pekaani- tai maapähkinöitä – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 tl fariinisokeria
Pilko pähkinät rouheasti. Kuumenna Kikkomanin soijakastike ja sokeri, lisää pähkinät ja sekoita. Jätä leivinpaperin päälle jäähtymään.
Vaihe 2

200 g riisiä, esim. basmati – 500 g kanan rintafileetä – 2 punaista paprikaa – 1 nippu kevätsipulia – 2 porkkanaa – 200 g sokeriherneitä (tai pakasteherneitä tai vihreitä papuja) – 2 tl punaista currytahnaa – 2 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 400 ml kookosmaitoa – 75 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele kanan rintafilee. Leikkaa paprikat suikaleiksi, kevätsipuli rinkuloiksi, porkkanat viipaleiksi ja sokeriherneet puoliksi. Kuullota currytahnaa wokpannulla kuumassa Kikkoman seesamiöljyssä. Lisää kookosmaito, n. 100 ml vettä sekä Kikkoman soijakastike ja kiehauta.
Vaihe 3

Muutama korianterin lehti (tai thaibasilikaa)
Lisää kana kastikkeeseen ja anna kiehua hiljaa n. 5 minuuttia. Lisää kasvikset ja keitä vielä 5 minuuttia. Leikkaa korianteri suikaleiksi. Koristele curry korianterilla sekä pähkinöillä ja tarjoile riisin kera.
Vinkki:
Saat annoksesta gourmet-version, kun käytät kanan sijaan katkarapuja. Sesongista riippuen myös muut kasvikset kuten parsakaali, kesäkurpitsa, herkkusienet, munakoiso tai vihreät pavut sopivat hyvin curryyn.
Resepti-ID: 1501
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä