

Sukiyaki naudanlihalla ja tofulla
Perinteinen japanilainen hot pot sisältää ohuita naudanlihasiivuja, tofua ja kasviksia. Ne kypsyvät makean mausteisessa liemessä, johon Kikkomanin soijakastike tuo täyteläistä umamin makua.
Valmistus
Vaihe 1

120 g tofua – 4 siitakesientä – 60 g osterivinokkaita – 75 g enokisieniä – ¼ kiinankaali – 1 purjo – 50 g vermiselliä
Leikkaa tofu suupaloiksi. Tee siitakesienten lakkeihin ristiviillot. Pilko osterivinokkaat ja enokisienet rouheasti. Leikkaa kiinankaali 5 cm paloiksi ja paloittele purjo vinottain ohuiksi paloiksi. Valmista vermiselli pakkauksen ohjeen mukaan.
Vaihe 2

100 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 100 ml Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike – 100 ml sakea – 60 g sokeria
Lämmitä sukiyakin lientä varten kattilassa Kikkomanin soijakastiketta, Kikkomanin mirin-tyylistä makeaa kastiketta, sakea ja sokeria, kunnes sokeri on liuennut.
Vaihe 3

1 tl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 400 g naudanlihaa ohuina siivuina (2–3 mm)
Kuumenna Kikkomanin seesamiöljy pannulla, lisää naudanliha ja paista kevyesti. Lisää purjo ja paista, kunnes se alkaa tuoksua.
Vaihe 4

Lisää pannulle osa vaiheen 2 liemestä ja anna kiehua hiljaa muutama minuutti. Lisää vaiheen 1 kasvikset sekä loput liemestä ja keitä vielä n. 5 minuuttia.
Vaihe 5

2 rkl etikkaa – 4 kananmunaa – 150 g keitettyjä udon-nuudeleita
Kuumenna n. 1 litra vettä 90-asteiseksi ja lisää siihen etikka. Riko munat pieneen kulhoon ja liu’uta ne varovasti yksi kerrallaan veteen. Anna kiehua hiljaa n. 3 minuuttia. Poista uppomunat vedestä reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä. Jaa uppomunat neljään pieneen kulhoon sukiyaki-ainesten ja nuudelien kanssa ja tarjoile. Japanissa kypsennetyt sukiyaki-ainekset dipataan yleensä raakaan, vatkattuun munaan. Tämä edellyttää todella tuoreita munia, joita ei tarvitse kypsentää. Tässä versiossa ainekset voidaan dipata uppomunien pehmeään keltuaiseen.
Vinkki:
Sukiyaki-liemen sijaan voit käyttää Kikkomanin makeaa kastiketta riisille: sekoita 270 ml Kikkomanin makeaa kastiketta riisille, 2 rkl Kikkomanin mirin-tyylistä makeaa kastiketta sekä 2 rkl sakea. Käytä sitten tätä seosta sukiyakin liemenä.
Resepti-ID: 1503
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä