Sukiyaki naudanlihalla ja tofulla
Sukiyaki naudanlihalla ja tofulla

Sukiyaki naudanlihalla ja tofulla

4,9 7 arviot
kokonaisaika 40 min
10 min esivalmistelut
30 min valmistus

Perinteinen japanilainen hot pot sisältää ohuita naudanlihasiivuja, tofua ja kasviksia. Ne kypsyvät makean mausteisessa liemessä, johon Kikkomanin soijakastike tuo täyteläistä umamin makua.

Ainekset

4 annosta
120 g
tofua
4 
siitakesientä
60 g
osterivinokkaita
75 g
enokisieniä
 ¼ 
kiinankaali
1 
purjo
50 g
vermiselliä
100 ml
sakea
60 g
sokeria
400 g
naudanlihaa ohuina siivuina (2–3 mm)
2 rkl
etikkaa
4 
kananmunaa
150 g
keitettyjä udon-nuudeleita
Ravintosisältö (per annos):2.464 kJ / 589 kcal
22,7 gRasva
28,2 gProteiini
46,2 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

120 g tofua – 4  siitakesientä – 60 g osterivinokkaita – 75 g enokisieniä –  ¼  kiinankaali – 1  purjo – 50 g vermiselliä

Leikkaa tofu suupaloiksi. Tee siitakesienten lakkeihin ristiviillot. Pilko osterivinokkaat ja enokisienet rouheasti. Leikkaa kiinankaali 5 cm paloiksi ja paloittele purjo vinottain ohuiksi paloiksi. Valmista vermiselli pakkauksen ohjeen mukaan.

Vaihe 2

100 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike100 ml Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike100 ml sakea – 60 g sokeria

Lämmitä sukiyakin lientä varten kattilassa Kikkomanin soijakastiketta, Kikkomanin mirin-tyylistä makeaa kastiketta, sakea ja sokeria, kunnes sokeri on liuennut.

Vaihe 3

1 tl Kikkoman paahdettu seesamiöljy400 g naudanlihaa ohuina siivuina (2–3 mm)

Kuumenna Kikkomanin seesamiöljy pannulla, lisää naudanliha ja paista kevyesti. Lisää purjo ja paista, kunnes se alkaa tuoksua.

Vaihe 4

Lisää pannulle osa vaiheen 2 liemestä ja anna kiehua hiljaa muutama minuutti. Lisää vaiheen 1 kasvikset sekä loput liemestä ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Vaihe 5

2 rkl etikkaa – 4  kananmunaa – 150 g keitettyjä udon-nuudeleita

Kuumenna n. 1 litra vettä 90-asteiseksi ja lisää siihen etikka. Riko munat pieneen kulhoon ja liu’uta ne varovasti yksi kerrallaan veteen. Anna kiehua hiljaa n. 3 minuuttia. Poista uppomunat vedestä reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä. Jaa uppomunat neljään pieneen kulhoon sukiyaki-ainesten ja nuudelien kanssa ja tarjoile. Japanissa kypsennetyt sukiyaki-ainekset dipataan yleensä raakaan, vatkattuun munaan. Tämä edellyttää todella tuoreita munia, joita ei tarvitse kypsentää. Tässä versiossa ainekset voidaan dipata uppomunien pehmeään keltuaiseen.

Vinkki:

Sukiyaki-liemen sijaan voit käyttää Kikkomanin makeaa kastiketta riisille: sekoita 270 ml Kikkomanin makeaa kastiketta riisille, 2 rkl Kikkomanin mirin-tyylistä makeaa kastiketta sekä 2 rkl sakea. Käytä sitten tätä seosta sukiyakin liemenä.

Resepti-ID: 1503

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

120 g tofua – 4 siitakesientä – 60 g osterivinokkaita – 75 g enokisieniä – ¼ kiinankaali – 1 purjo – 50 g vermiselliä

Leikkaa tofu suupaloiksi. Tee siitakesienten lakkeihin ristiviillot. Pilko osterivinokkaat ja enokisienet rouheasti. Leikkaa kiinankaali 5 cm paloiksi ja paloittele purjo vinottain ohuiksi paloiksi. Valmista vermiselli pakkauksen ohjeen mukaan.

100 ml Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike100 ml Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike100 ml sakea – 60 g sokeria

Lämmitä sukiyakin lientä varten kattilassa Kikkomanin soijakastiketta, Kikkomanin mirin-tyylistä makeaa kastiketta, sakea ja sokeria, kunnes sokeri on liuennut.

1 tl Kikkoman paahdettu seesamiöljy400 g naudanlihaa ohuina siivuina (2–3 mm)

Kuumenna Kikkomanin seesamiöljy pannulla, lisää naudanliha ja paista kevyesti. Lisää purjo ja paista, kunnes se alkaa tuoksua.

Lisää pannulle osa vaiheen 2 liemestä ja anna kiehua hiljaa muutama minuutti. Lisää vaiheen 1 kasvikset sekä loput liemestä ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

2 rkl etikkaa – 4 kananmunaa – 150 g keitettyjä udon-nuudeleita

Kuumenna n. 1 litra vettä 90-asteiseksi ja lisää siihen etikka. Riko munat pieneen kulhoon ja liu’uta ne varovasti yksi kerrallaan veteen. Anna kiehua hiljaa n. 3 minuuttia. Poista uppomunat vedestä reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä. Jaa uppomunat neljään pieneen kulhoon sukiyaki-ainesten ja nuudelien kanssa ja tarjoile. Japanissa kypsennetyt sukiyaki-ainekset dipataan yleensä raakaan, vatkattuun munaan. Tämä edellyttää todella tuoreita munia, joita ei tarvitse kypsentää. Tässä versiossa ainekset voidaan dipata uppomunien pehmeään keltuaiseen.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.