

Suklaahippukeksit cashewpähkinöillä
Herkullisissa kekseissä on pehmeiden suklaahippujen lisäksi rouskuvia cashewpähkinöitä ja Kikkomanin soijakastikkeen tuoma umaminen makuvivahde – vastustamattoman hyvää!
Valmistus
Vaihe 1

280 g vehnäjauhoja – 2 tl maissitärkkelystä – ½ tl ruokasoodaa – 170 g pehmeää voita – 200 g fariinisokeria – 100 g sokeria – 2 tl vaniljatahnaa – 4 tl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 1 kananmuna
Lämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Sekoita jauhot, maissitärkkelys sekä ruokasooda. Vatkaa kulhossa voita, sokeria ja fariinisokeria 2–3 minuuttia. Sekoita joukkoon vaniljatahna, Kikkomanin soijakastike sekä kananmuna.
Vaihe 2

100 g suklaapaloja tai -hippuja – 50 g pilkottuja cashewpähkinöitä
Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita. Sekoita joukkoon suklaa ja cashewpähkinät. Nostele taikina jäätelökauhan tai kahden lusikan avulla ja nokareiksi pellille. Jätä keksien väliin reilusti tilaa. Paista n. 10 minuuttia.
Vaihe 3

50 g suklaapaloja tai -hippuja
Kun keksit ovat vielä kuumia, painele niiden pintaan loput suklaahipuista. Jätä jäähtymään ritilälle.
Vinkki:
Voit käyttää kekseihin erivärisiä suklaahippuja: valkosuklaata, maitosuklaata ja tummaa suklaata. Jos haluat XXL-kokoisia keksejä, ota taikinasta isompia annoksia ja jätä paistaessa keksien väliin vieläkin reilummin tilaa.
Resepti-ID: 1493
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä