

Butter chicken ponzulla
Intialainen butter chicken eli voikana on monelle lohturuokien aatelia. Kikkomanin ponzu-sitrussoijakastike antaa raikkaan vivahteen sekä kanan jogurttimarinadiin että herkullisen kermaiseen kastikkeeseen.
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1

600 g broilerin rintafileetä – 2 valkosipulinkynttä – 1 pala inkivääriä, n. 2 cm – 2 tl paprikajauhetta – 5 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa – 300 g jogurttia – 1 tl cayennepippuria – 2 tl garam masala -mausteseosta
Paloittele broilerin filee. Silppua marinadia varten valkosipuli ja inkivääri hienoksi. Sekoita ne paprikajauheen, Kikkoman ponzu-sitrussoijakastikkeen, jogurtin, cayennepippurin ja garam masalan kanssa. Lisää broileri seokseen ja anna marinoitua ainakin 1 tunti. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Laita marinoidut broilerin palat uunivuokaan ja kypsennä n. 25 minuuttia (tai paista kuumassa öljyssä pannulla.)
Vaihe 2

2 sipulia – 1 ½ rkl voita – 700 ml valutettuja säilyketomaatteja – 2 rkl tomaattisosetta
Silppua sipulit ja kuullota voissa. Lisää valutetut tomaatit sekä tomaattisose ja anna kiehua hiljaa n. 20 minuuttia välillä sekoittaen.
Vaihe 3

1 ½ rkl voita – 200 g kermaa – 3 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa – Hyppysellinen kanelia – 2 tl hunajaa (tai vaahterasiirappia tai Kikkoman mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike) – Persiljaa koristeluun
Lisää pannulle broilerin palat (sekä halutessasi marinadi), loput voista sekä kerma ja kuumenna hetki. Mausta Kikkoman ponzu-sitrussoijakastikkeella, kanelilla sekä hunajalla. Koristele persiljalla ja tarjoile.
Vinkki:
Voit korvata Kikkoman ponzu-sitrussoijakastikkeen Kikkomanin soijakastikkeella, johon on sekoitettu sitruuna- tai limettimehua. Jos pidät hedelmäisistä mauista, voit käyttää tomaattisoseen sijaan paprikasosetta tai ajvar-tahnaa.
Resepti-ID: 1492
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä