

Massaman curry kanalla ja maapähkinöillä
Kermaisessa massaman curryssa on kanaa, kookosmaitoa ja perunaa. Potkua ruokaan tuovat currytahna sekä Kikkoman ponzu-sitrussoijakastike, ja loppusilauksena annokset koristellaan paahdetuilla maapähkinöillä ja korianterilla.
Ainekset
Valmistus
Vaihe 1

400 g kanan rintafileetä – 400 g perunoita – 1 sipuli – 1 pala inkivääriä, 2 cm – 1 valkosipulinkynsi
Taputtele kanafilee kuivaksi ja leikkaa se n. 2 cm kuutioiksi. Kuori, huuhtele ja kuutioi perunat. Leikkaa sipuli ohuiksi rinkuloiksi. Silppua inkivääri ja valkosipuli hienoksi.
Vaihe 2

2 rkl Kikkoman paahdettu seesamiöljy – 70 g maapähkinöitä – 1 rkl (massaman) currytahnaa – 400 ml kookosmaitoa – 2 rkl maapähkinätahnaa (tai maapähkinävoita) – 2 tl fariinisokeria tai hunajaa (tai Kikkoman mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike) – 4 rkl Kikkoman Ponzu - Sekoitus Soijakastiketta, etikkaa ja sitruunaa – 3 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Paista kana Kikkomanin seesamiöljyssä. Lisää sipuli, inkivääri sekä valkosipuli ja paista hetki. Lisää perunat, maapähkinät sekä currytahna, sekoita hetki ja lisää kookosmaito. Lisää maapähkinätahna tai -voi, fariinisokeri, Kikkoman ponzu-sitrussoijakastike sekä Kikkomanin soijakastike ja anna kiehua hiljaa n. 20 minuuttia. Jos kastike sakenee liikaa, lisää hiukan vettä.
Vaihe 3

½ nippu korianteria – 30 g maapähkinöitä
Pilko korianteri ja maapähkinät rouheasti. Paahda maapähkinät pienellä pannulla kullanruskeiksi. Koristele curry korianterilla sekä maapähkinöillä ja tarjoile.
Vinkki:
Kasvisversion saat korvaamalla kanan tofulla. Voit lisätä curryn päälle myös punasipulirenkaita tai pavunituja, joita on marinoitu Kikkomanin soijakastikkeessa.
Resepti-ID: 1497
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä