Chirashi-sushi lohella ja riisillä
Chirashi-sushi lohella ja riisillä

Chirashi-sushi lohella ja riisillä

5 3 arviot
kokonaisaika 1 t 20 min
50 min esivalmistelut
30 min valmistus

Chirashi-sushi on näyttävä ja värikäs ruoka, joka sopii hyvin jaettavaksi juhlissa tai illanistujaisissa. Maukkaaksi marinoitu lohi ja hyvin maustettu sushiriisi takaavat nautinnollisen herkutteluhetken.

Ainekset

4 annosta
300 g
riisiä
100 g
nahatonta lohifileetä (sashimi-laatua)
 ¼ 
avokado
4 
siitakesientä
 ¼ 
porkkana
Suolaa
2 tl
sokeria
1 tl
valkoisia seesaminsiemeniä
10 
sokerihernettä
80 g
kuorittuja katkarapuja
3 
kananmunaa
1 rkl
auringonkukkaöljyä
60 g
lohen/kirjolohen mätiä (ikura)
Ravintosisältö (per annos):1.393 kJ / 333 kcal
12,9 gRasva
18,2 gProteiini
49,5 gHiilihydraatit

Valmistus

Vaihe 1

300 g riisiä – 90 ml Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml)100 g nahatonta lohifileetä (sashimi-laatua) – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike ¼  avokado

Huuhtele riisi 3–4 kertaa, valuta ja liota vedessä (420 ml) n. 20 minuuttia. Keitä riisi ja mausta sen jälkeen Kikkoman sushiriisi-maustekastikkeella. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi ja marinoi 15 minuuttia Kikkoman soijakastikkeessa ja Kikkoman mirin-tyylisessä makeassa kastikkeessa. Kuutioi avokado.

Vaihe 2

4  siitakesientä –  ¼  porkkana – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike – Suolaa – 1 tl sokeria – 1 tl valkoisia seesaminsiemeniä

Viipaloi sienet ohuiksi siivuiksi. Viipaloi porkkana ja leikkaa sitten viipaleet neljään osaan. Keitä porkkanaa kiehuvassa, suolatussa vedessä n. 3 minuuttia, huuhtele sitten kylmässä vedessä ja valuta. Laita porkkanat ja sienet kattilaan ja lisää Kikkomanin soijakastike, Kikkoman mirin-tyylinen makea kastike, 150 ml vettä ja sokeri. Kiehauta ja anna sitten kiehua hiljaa n. 5 minuuttia. Siivilöi porkkanat ja sienet ja taputtele kuiviksi talouspaperilla. Lisää seesaminsiemenet vaiheessa 1 valmistetun riisin joukkoon ja sekoita hyvin.

Vaihe 3

3  kananmunaa – 1 rkl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike1 tl sokeria

Sekoita keskenään kananmunat, Kikkoman mirin-tyylinen makea kastike ja sokeri.

Vaihe 4

1 rkl auringonkukkaöljyä

Paista munaseoksesta 4 ohutta omelettia. Anna jäähtyä ja leikkaa hyvin ohuiksi suikaleiksi.

Vaihe 5

10  sokerihernettä – Suolaa – 80 g kuorittuja katkarapuja – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Keitä sokeriherneitä kiehuvassa, suolatussa vedessä 30–60 sekuntia. Huuhtele nopeasti kylmässä vedessä ja valuta talouspaperin päällä. Kiehauta katkaravut suolatussa vedessä ja Kikkomanin soijakastikkeessa ja huuhtele kylmällä vedellä.

Vaihe 6

60 g lohen/kirjolohen mätiä (ikura)

Kun kaikki ainekset ja sushiriisi ovat valmiita, annostele riisi neljälle lautaselle ja asettele kananmunasuikaleet sen päälle. Lisää päälle vielä kasvikset, katkaravut sekä mäti ja tarjoile.

Vinkki:

Lohen sijaan voit käyttää sashimi-laatuista tonnikalaa.

Resepti-ID: 1494

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

300 g riisiä – 90 ml Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml)100 g nahatonta lohifileetä (sashimi-laatua) – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike ¼ avokado

Huuhtele riisi 3–4 kertaa, valuta ja liota vedessä (420 ml) n. 20 minuuttia. Keitä riisi ja mausta sen jälkeen Kikkoman sushiriisi-maustekastikkeella. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi ja marinoi 15 minuuttia Kikkoman soijakastikkeessa ja Kikkoman mirin-tyylisessä makeassa kastikkeessa. Kuutioi avokado.

4 siitakesientä – ¼ porkkana – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike2 rkl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike – Suolaa – 1 tl sokeria – 1 tl valkoisia seesaminsiemeniä

Viipaloi sienet ohuiksi siivuiksi. Viipaloi porkkana ja leikkaa sitten viipaleet neljään osaan. Keitä porkkanaa kiehuvassa, suolatussa vedessä n. 3 minuuttia, huuhtele sitten kylmässä vedessä ja valuta. Laita porkkanat ja sienet kattilaan ja lisää Kikkomanin soijakastike, Kikkoman mirin-tyylinen makea kastike, 150 ml vettä ja sokeri. Kiehauta ja anna sitten kiehua hiljaa n. 5 minuuttia. Siivilöi porkkanat ja sienet ja taputtele kuiviksi talouspaperilla. Lisää seesaminsiemenet vaiheessa 1 valmistetun riisin joukkoon ja sekoita hyvin.

3 kananmunaa – 1 rkl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike1 tl sokeria

Sekoita keskenään kananmunat, Kikkoman mirin-tyylinen makea kastike ja sokeri.

1 rkl auringonkukkaöljyä

Paista munaseoksesta 4 ohutta omelettia. Anna jäähtyä ja leikkaa hyvin ohuiksi suikaleiksi.

10 sokerihernettä – Suolaa – 80 g kuorittuja katkarapuja – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike

Keitä sokeriherneitä kiehuvassa, suolatussa vedessä 30–60 sekuntia. Huuhtele nopeasti kylmässä vedessä ja valuta talouspaperin päällä. Kiehauta katkaravut suolatussa vedessä ja Kikkomanin soijakastikkeessa ja huuhtele kylmällä vedellä.

60 g lohen/kirjolohen mätiä (ikura)

Kun kaikki ainekset ja sushiriisi ovat valmiita, annostele riisi neljälle lautaselle ja asettele kananmunasuikaleet sen päälle. Lisää päälle vielä kasvikset, katkaravut sekä mäti ja tarjoile.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02
03
04
05
06

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysyttävää tuotteistamme, niiden saatavuudesta tai Kikkomanista yrityksenä, niin laita viestiä!

Entry required or incorrect. Please correct.
Entry required or incorrect. Please correct.
Please enter your country.
Please enter a valid E-Mail address.
Please enter a message.

* pakollinen

Huomioi tietosuojaseloste. Lisätietoja yrityksestä on julkaisutiedoissamme.