

Chirashi-sushi lohella ja riisillä
Chirashi-sushi on näyttävä ja värikäs ruoka, joka sopii hyvin jaettavaksi juhlissa tai illanistujaisissa. Maukkaaksi marinoitu lohi ja hyvin maustettu sushiriisi takaavat nautinnollisen herkutteluhetken.
Valmistus
Vaihe 1

300 g riisiä – 90 ml Kikkoman maustekastike sushiriisille (125ml) – 100 g nahatonta lohifileetä (sashimi-laatua) – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 2 rkl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike – ¼ avokado
Huuhtele riisi 3–4 kertaa, valuta ja liota vedessä (420 ml) n. 20 minuuttia. Keitä riisi ja mausta sen jälkeen Kikkoman sushiriisi-maustekastikkeella. Leikkaa lohi pieniksi paloiksi ja marinoi 15 minuuttia Kikkoman soijakastikkeessa ja Kikkoman mirin-tyylisessä makeassa kastikkeessa. Kuutioi avokado.
Vaihe 2

4 siitakesientä – ¼ porkkana – 2 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike – 2 rkl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike – Suolaa – 1 tl sokeria – 1 tl valkoisia seesaminsiemeniä
Viipaloi sienet ohuiksi siivuiksi. Viipaloi porkkana ja leikkaa sitten viipaleet neljään osaan. Keitä porkkanaa kiehuvassa, suolatussa vedessä n. 3 minuuttia, huuhtele sitten kylmässä vedessä ja valuta. Laita porkkanat ja sienet kattilaan ja lisää Kikkomanin soijakastike, Kikkoman mirin-tyylinen makea kastike, 150 ml vettä ja sokeri. Kiehauta ja anna sitten kiehua hiljaa n. 5 minuuttia. Siivilöi porkkanat ja sienet ja taputtele kuiviksi talouspaperilla. Lisää seesaminsiemenet vaiheessa 1 valmistetun riisin joukkoon ja sekoita hyvin.
Vaihe 3

3 kananmunaa – 1 rkl Kikkoman Mirin-tyylinen makea ruuanvalmistuskastike – 1 tl sokeria
Sekoita keskenään kananmunat, Kikkoman mirin-tyylinen makea kastike ja sokeri.
Vaihe 4

1 rkl auringonkukkaöljyä
Paista munaseoksesta 4 ohutta omelettia. Anna jäähtyä ja leikkaa hyvin ohuiksi suikaleiksi.
Vaihe 5

10 sokerihernettä – Suolaa – 80 g kuorittuja katkarapuja – 1 rkl Kikkoman luonnollisesti valmistettu soijakastike
Keitä sokeriherneitä kiehuvassa, suolatussa vedessä 30–60 sekuntia. Huuhtele nopeasti kylmässä vedessä ja valuta talouspaperin päällä. Kiehauta katkaravut suolatussa vedessä ja Kikkomanin soijakastikkeessa ja huuhtele kylmällä vedellä.
Vaihe 6
60 g lohen/kirjolohen mätiä (ikura)
Kun kaikki ainekset ja sushiriisi ovat valmiita, annostele riisi neljälle lautaselle ja asettele kananmunasuikaleet sen päälle. Lisää päälle vielä kasvikset, katkaravut sekä mäti ja tarjoile.
Vinkki:
Lohen sijaan voit käyttää sashimi-laatuista tonnikalaa.
Resepti-ID: 1494
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä