

Omenatorttu Kikkomanin tapaan
Valmistus
Vaihe 1
Kuori omenat, halkaise ne ja poista siemenkodat. Leikkaa omenanpuolikkaat n. 2 cm paloiksi. Kuumenna sokeri hitaasti pannulla (halkaisijaltaan n. 24 cm). Kun sokeri alkaa sulaa, sekoita ja anna sokerin karamellisoitua. Lisää sen jälkeen makea soijakastike. Kaada karamellisoitu sokeri torttuvuokaan, ja aseta omenanpalat karamellisoidun sokerin päälle. Valuta appelsiinimehu ja ripottele hieman kanelia ja vaniljasokeria omenoiden päälle.
Vaihe 2
Kauli voitaikina kahdeksi torttuvuoan kokoiseksi ympyräksi. Ripottele unikonsiemeniä, rusinoita, vähän kanelia ja vaniljasokeria toiseen pohjaan ja aseta toinen pohja sen päälle. Aseta varovasti täytetty taikina omenoiden päälle, pistele sitä haarukalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna tortun jäähtyä 20 minuuttia ja käännä se. Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kera.
Vaihe 3
Blätterteig ausrollen und zwei Böden in Pfannengröße ausschneiden. Einen Boden mit Mohn, Rosinen, etwas Zimt und Vanillezucker bestreuen, den zweiten Boden darauflegen. Den gefüllten Blätterteig vorsichtig auf die Äpfel legen, mit einer Gabel ein paar Mal einstechen und im vorgeheizten Backrohr etwa 30 Minuten bei 200 °C backen.Die Tarte 20 Minuten auskühlen lassen und danach stürzen. Nach Belieben mit Vanilleeis oder mit Vanillezucker gesüßtem Schlag- obers servieren.
Resepti-ID: 493
PDF-resepti
Lataa PDFKiitos palautteesta!
Arvioi resepti
Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!
Löydä lisää reseptejä