Omenatorttu Kikkomanin tapaan

kokonaisaika 60 min
60 min esivalmistelut

Ainekset

4 annosta

Kuorrutus:

150 g
sokeria
2 ½ 
omenaa
½ appelsiinin mehu
kanelia
2 tl
vaniljasokeria

Pohja:

300 g
valmista voitaikinaa
2 ½ rkl
unikonsiemeniä
2 rkl
rusinoita
kanelia
2 tl
vaniljasokeria
Ravintosisältö (per annos): 2261 kJ  /  540 kcal

Valmistus

Vaihe 1

Kuori omenat, halkaise ne ja poista siemenkodat. Leikkaa omenanpuolikkaat n. 2 cm paloiksi. Kuumenna sokeri hitaasti pannulla (halkaisijaltaan n. 24 cm). Kun sokeri alkaa sulaa, sekoita ja anna sokerin karamellisoitua. Lisää sen jälkeen makea soijakastike. Kaada karamellisoitu sokeri torttuvuokaan, ja aseta omenanpalat karamellisoidun sokerin päälle. Valuta appelsiinimehu ja ripottele hieman kanelia ja vaniljasokeria omenoiden päälle.

Vaihe 2

Kauli voitaikina kahdeksi torttuvuoan kokoiseksi ympyräksi. Ripottele unikonsiemeniä, rusinoita, vähän kanelia ja vaniljasokeria toiseen pohjaan ja aseta toinen pohja sen päälle. Aseta varovasti täytetty taikina omenoiden päälle, pistele sitä haarukalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna tortun jäähtyä 20 minuuttia ja käännä se. Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kera.

Resepti-ID: 493

PDF-resepti

Lataa PDF

Kiitos palautteesta!

Arvioi resepti

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

Kuori omenat, halkaise ne ja poista siemenkodat. Leikkaa omenanpuolikkaat n. 2 cm paloiksi. Kuumenna sokeri hitaasti pannulla (halkaisijaltaan n. 24 cm). Kun sokeri alkaa sulaa, sekoita ja anna sokerin karamellisoitua. Lisää sen jälkeen makea soijakastike. Kaada karamellisoitu sokeri torttuvuokaan, ja aseta omenanpalat karamellisoidun sokerin päälle. Valuta appelsiinimehu ja ripottele hieman kanelia ja vaniljasokeria omenoiden päälle.

Kauli voitaikina kahdeksi torttuvuoan kokoiseksi ympyräksi. Ripottele unikonsiemeniä, rusinoita, vähän kanelia ja vaniljasokeria toiseen pohjaan ja aseta toinen pohja sen päälle. Aseta varovasti täytetty taikina omenoiden päälle, pistele sitä haarukalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna tortun jäähtyä 20 minuuttia ja käännä se. Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kera.

Arvioi resepti

Kiitos palautteesta!

Klikkaa kuinka monta tähteä haluat antaa: mitä enemmän, sitä parempi!

01
02

Löydä lisää reseptejä

Älä jää vaille maukkaita juttuja!

Tilaa herkulliset ideat säännöllisesti sähköpostiisi!
Osa pyydetyistä tiedoista puuttuu.

Haluan saada tietoa tarjouksista ja tuotteista sähköpostitse. Tilauksen voi peruuttaa milloin tahansa veloituksetta.